x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Litoralul azi - 26 iulie 2004

Litoralul azi - 26 iulie 2004

26 Iul 2004   •   00:00
Litoralul azi  -  26 iulie 2004

METEO. Cerul va fi variabil si vor fi conditii de ploaie, dupa-amiaza. Maximele vor fi cuprinse intre 25… 28°C, iar minimele intre 18… 20°C. Temperatura apei marii va fi in jur de 20… 21°C.

DANS. Mangalia le ofera celor carora le place sa danseze o discoteca pe masura, "Catunul". Va puteti duce cu multi prieteni, caci localul are un spatiu in care incap 400 de persoane.

  • Vineri seara a avut loc deschiderea oficiala a taberei de vara ECOSY din Navodari. Este vorba despre o tabara a tinerilor social-democrati ce se desfasoara in premiera intr-o tara care nu e inca membra a Uniunii Europene. La ea participa 3.000 de tineri din 37 de tari afiliate Internationalei Socialiste.

  • Litoralul a devenit mica Venetie. In urma ploii torentiale din week-end, pe faleza din Mamaia te puteai plimba cu barca. Inclusiv cateva strazi au fost inundate dintr-un trotuar in altul. Comerciantii mai ingeniosi au dat o noua intrebuintare navetelor de bere. S-au construit rapid cateva poduri din cutiile de plastic, pe care turistele incaltate cu pantofi cu toc cui faceau echilibristica. Singurii care se incumetau sa "navigheze" prin apa tulbure erau cei care inchiriasera biciclete cu coviltir sau masinute cu pedale.

  • La Mamaia, nisipul e excelent. Desi de cateva zile incoace s-a-ncalzit si apa e tocmai buna de baie, turistii stau la tarm si se uita lung la mare. De ce? Pentru ca in loc sa fie cat de cat curata, daca nu chiar limpede precum cristalul, e plina de alge. Nu te opreste nimeni sa faci o baie in conditiile astea, numai ca risti sa iesi afara aratand ca o salata. Uite-asa, cu 30 de grade in atmosfera si vreo 23 in apa, doar cativa temerari, ofticati probabil pe vremea care n-a prea tinut cu ei pana de curand, se-ncumeta sa intre-n apa.

  • In sfarsit, primariile s-au gandit la o solutie pentru pietonii care se nimeresc pe strazi la orele de varf, in zilele caniculare. Solutia pe care a adoptat-o primaria din Constanta este acoperirea cu copertine a bancilor de pe langa intersectii si din parcuri. Primele 50 de copertine au fost deja amplasate in parcul de distractii "Tara Piticilor". Actiunea de montare a demarat in urma cu trei saptamani si va continua in urmatoarele zece zile. Tot pentru zilele caniculare, primaria a mai montat si patru cismele stradale cu apa potabila, au fost schimbate cosurile de gunoi si amenajate doua toalete ecologice.

  • Acum cateva zile au demarat lucrarile pentru o statie de epurare moderna. Lucrarile vor fi finantate cu fonduri ale Uniunii Europene si vizeaza crearea unui sistem modern de tratare a apelor uzate menajere din orasul Eforie, precum si protejarea lacului Techirghiol. Valoarea totala a lucrarilor se ridica la aproximativ 11.000.000 de euro, iar termenul-limita a fost fixat undeva la mijlocul anului 2007.

  • Desi nu-i cine stie ce de capul statiunii, s-au gasit totusi niste patroni care sa ridice ditamai cladirea cu etaj, pe post de Mall. Adica un gen de complex comercial. Nu se stie sigur de cand e ridicata respectiva constructie, cert e ca de functionat nu prea functioneaza. Am trecut in goana masinii pe langa cladirea pe care scria cu litere de-o schioapa "Mall Estival". Adica de vacanta, unde sa intre turistul sa se mai bucure de o haina colorata. Numai ca surpriza! Marele Mall e gol-golut. Numai un magazin are atarnate-n geam cateva bluzite decolorate de cat au zacut in soare. Posibilii clienti sunt astfel nevoiti sa mearga la bazar.

    CUM NE DISTRAM

  • COSTINESTI. Tinerii din Costinesti care duc dorul concertelor de prin orasele de bastina pot sta linistiti. N-au decat sa urmareasca mai atent afisele si sa vada ca formatiile preferate au sosit si pe litoral. Spre exemplu, acum pot merge sa-i asculte pe baietii de la "Fara zahar", care intra-n concert incepand cu ora 21:00. (M.M.)

  • MAMAIA.
  • Turistii cu copii mici care nu mai au rabdare sa stea la plaja sau sa mearga prin terase n-au decat s-o ia agale pe bulevardul din Mamaia, de langa plaje, si-o sa gaseasca sigur de lucru pentru micuti. Si destul de ieftin. Cu 30.000, taticul si fiul pot inchiria fiecare cate un vaporas teleghidat cu care sa se-ntreaca intr-un bazin special amenajat, timp de trei minute. Distractia, din pacate, n-are farmec decat in doi, asa ca parintii vor scoate din buzunar cel putin 60.000 de lei. Avantajul este ca programul tine de dimineata pana seara tarziu, asa ca nimeni nu trebuie sa vina pe fuga. (M.M.)

  • MANGALIA. In statiunea Mangalia, cea mai solicitata discoteca este "Catunul". E recunoscuta pentru atmosfera placuta, motiv pentru care a devenit centrul de atractie al tinerilor veniti in vacanta prin statiunile sudice. Locatia este generoasa, aici incapand peste 400 de persoane. Constructia a fost amenajata acum cativa ani in complexul "Catunul", destinat unor ample manifestari folcloristice. Un alt avantaj pe care-l prezinta discoteca este ca beneficiaza de o orga de lumini de ultimul tip, care are inclusiv raze laser, creand astfel imagini de o rara frumusete. (M.M.)

  • VAMA VECHE. Sapte dintre cei mai cunoscuti disk-jockey romani, plus invitati de marca de peste hotare, se vor intrece in frecatul discurilor la Liberty Parade, la 31 iulie. Pe plaja Salsa din Vama Veche, dar nu numai, ei vor participa la evenimentul amintit, pus la cale de Radio 21. Tinerii vor dansa pe ritmurile electronice asigurate de Professor, Optick, Allen, Claus - toti facand parte din proiectul Next Level. Lor li se adauga Pagal si italienii Marco Briguglia si Rosario Internullo. Invitatul special este belgianul Marco Bailey, aflat pentru prima data pe meleaguri mioritice. (C.I.)
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden