x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Litoralul azi - 27 iulie 2004

Litoralul azi - 27 iulie 2004

27 Iul 2004   •   00:00
Litoralul azi  -  27 iulie 2004

METEO. Cerul va fi variabil si vor fi conditii de averse, dupa-amiaza. Maximele vor fi cuprinse intre 25… 27°C, iar minimele intre 18… 20°C. Temperatura apei marii va fi in jur de 20… 21°C.

BENEFICII. In Costinesti, studentii pot manca pe cartela. La terasa "Vraja Marii" se poate plati haleala cu cardul eurostudent 26, care ofera o gramada de reduceri.

  • Am gasit si-o parte buna in tabara de la Navodari. Pe langa starea jalnica in care se gasesc cladirile vechi si nerenovate de-acum o suta de ani si care, an de an, gazduiesc sute si sute de elevi, macar plaja este amenajata. In sensul ca e destul de curata, chiar daca e plina de scoici. Si se poate face baie. In ciuda faptului ca zilele trecute aproape in nici o statiune de pe Litoral n-a fost chip sa se intre-n mare din cauza algelor care invadasera (la propriu!) tarmul, in Navodari lucrurile stateau ceva mai bine la acest capitol.

  • De cand au fost inaugurate standurile Zapp, turistii le-au luat cu asalt de-a dreptul. Locatiile au devenit in scurta vreme neincapatoare. Asa ca angajatii Zapp detasati pe Litoral si care se ocupa cu asigurarea bunei functionari a laptopurilor si a accesului gratuit la Internet s-au gandit ca o solutie buna care sa regleze intr-un fel afluxul de turisti ar fi modificarea programului. Astfel, cine vrea sa se conecteze gratuit la Internet poate sa o faca la standurile Zapp din Mamaia, incepand cu ora 10:00 a diminetii, pana in jur de ora 16:00 dupa amiaza.

  • Saretele au plecat, mirosul de balega a ramas. Birjarii isi asteptau clientii in fata Hotelului Rex. Probabil ca locatarii cazati la atatea stele s-au plans de "parfumurile" ce emanau din "pampersii" pusi la coada cailor pentru a nu murdari faleza. Acum, isi asteapta clientii la colt de strada sau opresc atunci cand o pereche de indragostiti le da de inteles ca ar dori sa dea o tura cu sareta prin statiune.

  • Mai gratis de-atat nici ca se putea! E vorba de delfinii care au luat cu asalt apele de la tarm, asa, pe nepusa masa. Toata lumea se mira, pentru ca este un fel de premiera in istoria tarmului romanesc de la Marea Neagra, in sensul ca niciodata nu s-au pomenit chiar asa de multi delfini. Specialistii cred insa ca au gasit explicatia: mediul marin din apropierea tarmului este mult mai curat. Delfinii reprezinta, mai nou, deliciul turistilor, cu atat mai mult cu cat se joaca nestingheriti la o adancime destul de mica. Mai mult, delfinii insotesc toate ambarcatiunile care pornesc in larg. Evenimentul i-a surprins totusi pe specialisti, care afirma ca astfel de evenimente nu s-au mai petrecut de cateva zeci de ani.

  • Va aduceti aminte de povestile inspaimantatoare de pe insula Alcatraz? Ei bine, unii dintre romani s-au gandit sa transforme toate legendele intr-o afacere profitabila. Asa ca niste investitori au avut curajul sa transforme un depozit de materiale din statiunea Neptun in club de noapte cu specific penitenciar. Cladirea a fost amenajata cu celule zabrelite si mobilier metalic, exact ca in inchisorile de maxima securitate. Clubul care se numeste sugestiv "Alcatraz" a fost imprejmuit cu garduri inalte, sarma ghimpata, iar, din loc in loc, au fost amenajate foisoare de paza, din care vegheaza gardieni fiorosi. La intrare, fiecare "client" este supus unei atente verificari de "mascatii" cu cagule trase pe ochi.

  • Lucratorii Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog au facut in acest week-end o razie pe Litoral. Rezultatul? 15 traficanti si consumatori de droguri au fost retinuti. Pe plaja din Vama Veche au fost prinsi trei tineri cu varste intre 16 si 20 de ani care aveau asupra lor nu mai putin de un kilogram de canabis, pe care intentionau sa-l vanda pentru 1,5 milioane de lei.

    CUM NE DISTRAM

  • COSTINESTI. Cine nu stie ca statiunea Costinesti e unul dintre locurile preferate ale studentilor veniti sa-si petreaca vacanta pe Litoral?! Este adevarat insa ca preturile piperate ii cam infraneaza uneori sa-si prelungeasca sejurul cu destul de multe zile, cand vad cati bani trebuie sa scoata din buzunare. Trecand zilele astea prin Costinesti, ne-am mirat sa vedem ca, mai nou, exista o terasa unde studentii pot plati haleala cu cardul eurostudent 26. Studentii stiu despre ce e vorba. E un card eliberat de la secretariatul facultatii care ofera o gramada de reduceri, pe la cinema, terase si magazine. Asa ca, fratilor, la Costinesti puteti manca pe card!

  • EFORIE NORD. Eforie Nord e recunoscuta, ca si Techirghiol, de altfel, ca locul unde reumaticii pot beneficia de tratamente. Lucrurile sunt cu atat mai interesante pentru turisti cu cat nu e vorba de niste centre specializate in acest sens. In Eforie exista hoteluri care sunt "dotate" cu aparatura si echipamente necesare, precum si cu personal specializat in acest sens, care aplica procedurile necesare. Asa ca turistul care sufera de diverse afectiuni, care se trateaza de obicei la Marea Neagra, nu mai trebuie sa alerge dintr-o parte-n alta ca sa prinda o sedinta dupa ce a stat la cozi interminabile, ci o poate face chiar in incinta hotelului unde este cazat.

  • MAMAIA. In Mamaia, pe bulevardul plin cu terase si magazine din Centru, unde a fost odata Posta, astazi toti turistii se strang grupuri-grupuri cand arsita e prea mare. Vin si se-asaza la terasa, beau si mananca, pana se mai domoleste soarele un pic. Cine are chef insa de-o atmosfera calma si mai ales inmiresmata e sfatuit sa nu ocoleasca terasa cu flori. Turistilor nu le va trebui nici un indiciu suplimentar, pentru ca, de pe toata aleea, e locul care atrage atentia imediat, fiind plin de flori care mai de care mai colorate si mai parfumate. Teatrul de Vara din Mamaia este, incepand cu ora 21:30, gazda unui nou spectacol intitulat "Vara vedetelor". Ineditul este dubla ipostaza a lui Nicolae Guta, caruia nu-i mai ajung prestatiile vocale si a inceput sa-si valorifice si talentele regizorale. Sub indicatiile lui Guta vor presta Anastasia Lazariuc, Elegance, Jean Paler, Fuego, Sorina, Carmen Serban, Andra etc.
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden