x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Litoralul azi - 30 iulie 2004

Litoralul azi - 30 iulie 2004

30 Iul 2004   •   00:00
Litoralul azi  -  30 iulie 2004

METEO. Cerul va fi variabil si local, noaptea, va ploua. Maximele vor fi cuprinse intre 24… 27°C, iar minimele intre 16… 18°C. Temperatura apei marii va fi in jur de 20°C.

PE APA. Amatorii de ambarcatiuni de agrement isi pot clati ochii cu ultimele modele la targul "Tomis Yacht". Pretul ambarcatiunilor oscileaza intre 500 de euro si 300.000 de euro.

  • Din pacate, cel putin anul acesta, din Navodari se-aude numai de rau. Mai nou, doi asociati care se ocupa de organizarea si bunul mers al activitatii dintr-un camping s-au certat la cutite. Cine are de suferit? Cei care si-au instalat corturile pe suprafata uneia dintre cele doua societati asociate au avut surpriza sa se trezeasca, netam-nesam, fara apa, energie electrica si fara grupuri sanitare. Ca si cum n-ar fi fos suficient, ca sa iasa din camping, aceiasi turisi sunt nevoiti sa sara gardul cu care a fost imprejmuit terenul, de catre administratorul societatii asociate.

  • Recent, la nivelul Primariei Constanta a fost luata decizia conform careia, din toamna acestui an, va fi demarat un proiect de reamenajare si modernizare a zonei peninsulare din Constanta. Aceasta actiune spera sa aiba drept efect atragerea unui numar cat mai mare de turisti, asa cum s-a-ntamplat in cazul celorlalte proiecte de anvergura, respectiv parcul de distractii Aqua Magic si telegondola. In acest sens, pentru sporirea interesului turistic al zonei, se intentioneaza construirea unei sosele de promenada care sa faca legatura intre Portul Tomis si statiunea Mamaia, pe malul marii.

  • Lucratorii Serviciului Politiei Rutiere Constanta au mai demarat un proiect menit sa reduca numarul mare al accidentelor rutiere, care, se pare, este in crestere constanta. Actiunea face parte dintr-un proiect amplu, "Trafic rutier mai sigur", si se desfasoara sub sloganul "Impreuna vom reusi". Esenta consta in inmanarea de catre politistii de la circulatie a unor pliante, turistilor care intra pe teritoriul municipiului Constanta. Pliantul contine o serie de informatii si recomandari utile, care, daca sunt respectate, vor usura traficul. Actiunea e programata sa dureze 10 zile, timp in care vor fi impartite turistilor si constantenilor peste 5.000 de astfel de pliante.

  • In acest an, Tabara Internationala Eforie Sud gazduieste o serie de tineri debutanti in cariera jurnalistica. Numele programului este "Stiri sa stii!", iar sutele de tineri sositi in tabara de la Eforie Sud vor avea ocazia sa "fure" meserie de la ziaristii de pe plan local. Programul este indreptat mai mult catre tinerii din ciclul gimnazial ce provin din mediul rural, pentru ca la acest nivel s-a constatat o grava lipsa de informare.

  • In statiunea Costinesti, Agentia Sociala a Studentilor in colaborare cu Asociatia "Euro 26" urmeaza sa distribuie carduri pe baza carora tinerii sub 26 de ani vor beneficia de reduceri in 32 de locatii ale statiunii amintite. Printre acestea se numara vile, hoteluri, terase, discoteci si cluburi. La cazare, mancare, consumatie la baruri si Internet, reducerile se ridica la 20%, in timp ce intrarea in anumite discoteci, plimbarea cu salupa, inchirierea de umbrele pe plaja, de mese de biliard si de ping-pong este gratuita. In Costinesti vor fi amenajate doua puncte de eliberare a acestui tip de card, unul in zona de cazare a taberelor studentesti si inca unul mobil.

    CUM NE DISTRAM

  • MAMAIA. Vineri, in zona Hotelului Perla, acolo unde se desfasoara de obicei spectacolele organizate de Teatrul din Constanta, se mai intampla ceva, si de aceasta data tot pentru copii. Teatrul de Copii si Tineret va prezenta spectacolul "Regele Cerb", de Carlo Gozzi, in regia lui Cristian Pepino, cu scenografia semnata Eugenia Jianu si pe muzica lui Dicran Asarian.

  • MAMAIA. La numai doua zile de la deschiderea celei de-a zecea editii a targului "Tomis Yacht", ambarcatiunile de agrement, sportive si de pescuit au luat ochii vizitatorilor, uimindu-i cu liniile elegante, cu dotarile complexe si, nu de putine ori, chiar cu pretul. Turistii care sunt tentati sa viziteze targul e bine sa stie ca aici au fost aduse si cele mai performante autoturisme, la preturi reduse cu peste 1.000 de euro, insa numai pe perioada targului. Modelele sunt pentru toate gusturile: barci obisnuite, cu rame sau gonflabile, al caror pret porneste de la 500 de euro, iahturi luxoase care ating si 300.000 de euro. Ca de obicei, cele mai scumpe ambarcatiuni s-au vandut chiar dinainte de inaugurarea targului. "Tomis Yacht" isi va inchide portile pe 2 august si pana atunci reprezentantii celor 42 de firme expozante vor fi la dispozitia constantenilor si a turistilor interesati.

  • VAMA VECHE. In Vama Veche ai, n-ai treaba te trezesti cu un concert aproape in fiecare seara. Asa si vinerea asta, adica pe 30 iulie, la ora 21:00. Concertul sustinut de Firma se va desfasura, evident!, pe plaja, ca doar e vorba de Vama Veche. Asa ca, uite, v-ati mai scos de-un concert. Dupa care, plaja va apartine in continuare, si nimeni nu va impiedica sa va distrati si dupa ce Firma isi strange catrafusele si pleaca la ea acasa. (Miruna Mihalcea)
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden