x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Litoralul azi - 31 iulie 2004

Litoralul azi - 31 iulie 2004

31 Iul 2004   •   00:00
Litoralul azi  -  31 iulie 2004

METEO. Vremea va fi instabila, cu cer variabil si ploi locale spre seara. Maximele vor fi cuprinse intre 24 si 27°C, iar minimele intre 17 si 19°C. Temperatura apei marii va fi de 19… 20°C.

SHOW. La Club Scandinavia din Mamaia, formatia IRIS va concerta alaturi de Aurelian Temisan si alti artisti extraordinari, incepand cu ora 22:00

  • Elevii si putinii studenti care mai vor sa-si petreaca vacanta de vara in complexul de tabere din Navodari, din pacate, nu prea au alegere cand vine vorba de distractii. Ne referim la cele decente, specifice varstei. Pentru ca, daca e sa vorbim de bauturi alcoolice, tinerii au la dispozitie bere din belsug. Nici tigarile nu lipsesc, de la aproape nici un chiosc din complex. Dar, peste toate astea, la nici un kilometru de tabara Navodari, cine le face cu ochiul elevilor, dintre care cei mai multi sunt minori? Traseistele. Care le stau la dispozitie si la-ndemana. Curios este ca, in rest, pe Litoral nu prea le mai gasesti in vazul lumii. La Navodari insa...

  • In statiunea Mamaia, telegondola a ridicat nivelul de castiguri. Zilnic se incaseaza peste 500 de milioane de lei. Mai mult, cozile sunt interminabile, iar lumea sta ore-n sir numai ca sa vada Mamaia de sus pentru cateva momente. Acesta este si motivul pentru care cei responsabili cu telegondola s-au sesizat si au facut deja comanda pentru inca 28 de telecabine. Operatiunea nu putea fi aprobata fara acordul proiectantului si al furnizorului de echipamente, care au decis ca structura telegondolei este suficient de rezistenta pentru a putea sustine noua sarcina. Interesant este ca, desi telegondola a fost inaugurata cu numai trei saptamani in urma, deja este nevoie de cabine suplimentare, in conditiile in care investitia initiala a fost de 3,5 milioane de euro.

  • O data cu schimbarea ministrului Administratiei si Internelor au urmat, precum era de asteptat, si alte proiecte si modificari ale modului de organizare actual. Printre noile prevederi se numara, in primul rand, schimbarea uniformei in care patruleaza politistii. Asta pentru a mia oara. De data aceasta insa se va tine cont de nemultumirile anagajatilor care se plang de tinuta mult prea calduroasa pentru temperaturile de peste 35 de grade Celsius. De asemenea, se discuta si despre dotarea punctelor de lucru cu autovehicule noi, dar si cu... biciclete. Asa incat in curand o sa-i vedem pe politistii din Constanta patruland pe biciclete prin zonele rurale.

  • De la inceputul sezonului estival, vanzarile merg struna pe Litoral. Comerciantii se declara in general multumiti de profiturile incasate. Turistii manifesta un interes sporit fata de achizitionarea umbrelutelor de soare. Din aceasta cauza, vanzarile au explodat, pur si simplu, cu atat mai mult cu cat si proprietarii sau administratorii de terase s-au conformat si au dat buzna la "cules" de copertine. Pentru comercianti nu poate fi decat motiv de bucurie, mai ales ca cererea depaseste uneori oferta.

    CUM NE DISTRAM

  • VENUS. Turistii care au venit sa-si petreaca vacanta in statiunea Venus sunt invitati sa mearga la "Super Show-ul Litoralului", de la ora 21:30. Printre artisti se numara simpaticul comic Doru Octavian Dumitru, fetele de la Blondy, Talisman, Mirabela Dauer, Anne’s, Tociu si Palade, Maria Dragomiroiu, precum si alte trupe sau solisti cunoscuti, care si-au mutat sediile pe Litoral. Pretul unui bilet este de 150.000 de lei, iar copiii sub 5 ani au acces liber in sala de spectacol.

  • COSTINESTI. Iata, in sfarsit, si o recomandare "gratis". Tinerii veniti in statiunea Costinesti au acum o gramada de moduri de a se distra si pe plaja, nu numai seara, prin terase si discoteci. Asa ca cine se plictiseste de atata stat la soare si bronzat, sau cine a intrat la apa de-atata baie in mare, n-are decat sa... se joace pe plaja. Volei, tenis pe nisip... si inca altele. Atentie, sunt gratis!

  • MAMAIA. La Club Scandinavia, in fiecare seara turistii pot asista la spectacole de exceptie. Organizatorii au pregatit celor veniti la Mamaia o surpriza extraordinara. Este vorba despre formatia IRIS, care va concerta alaturi de Aurelian Temisan si alti artisti extroardinari, incepand cu ora 22:00. Dupa aceasta ora, "irisii" se vor muta ceva mai incolo, dar tot in Mamaia, la Festivalul Berii 2004.

  • CONSTANTA. La Muzeul de Arta Populara din Constanta puteti viziona o noua expozitie, "Maestri populari contemporani". Fiecare artist va expune cateva obiecte dintre cele prezentate la editiile anterioare ale targului. Exponatele apartin centrelor de creatie reprezentative pentru fiecare zona etnografica cu traditie din tara: Maramures, Moldova, Olt, Vrancea si Dobrogea. Iubitorii artei populare vor putea admira creatii originale precum tesaturi, scoarte, icoane pe sticla si lemn, mobilier taranesc, porturi si podoabe, oua incondeiate si instrumente muzicale.
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden