x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Litoralul azi - 6 august 2004

Litoralul azi - 6 august 2004

06 Aug 2004   •   00:00
Litoralul azi  -  6 august 2004

METEO. Cerul va fi temporar noros si izolat vor cadea averse. Maximele vor fi cuprinse intre 24… 28°C, iar minimele intre 16… 19°C. Temperatura apei marii va fi de 20… 23°C.

FOTBAL CU VEDETE PE PLAJA. Azi debuteaza cupa VIP la fotbal pe plaja. Isi vor demonstra veleitatile de fotbalisti vedete precum: Pepe, Adrian Minune, Nic (N&D), Temisan, Animal X.

  • Fundatia Tineri pentru Tineri (TnT) desfasoara campania de vara "12-18 Nu e interzis sa intrebi" adresata tinerilor care isi petrec vacanta in aceasta perioada in Tabara de Odihna Navodari. Actiunea are ca scop oferirea de servicii de informare si consiliere tinerilor din tabara pe teme de sanatatea reproducerii si prevenirea infectiilor cu transmitere sexuala si HIV/SIDA. Astfel, voluntarii instruiti ai TnT organizeaza sesiuni de instruire cu grupurile de elevi doritori sa participe. Totodata, au loc concursuri cu premii pe plaja, concursuri difuzate la postul de radio al taberei, precum si discutii libere.

  • Cele doua centre medicale cu program nonstop sunt aproape pustii dupa lasarea serii. Un centru functioneaza in zona Butoaie, iar celalalt in zona Hotelului Palm Beach. Inspectorii Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Constanta au descoperit ca medicii de la aceste centre parasesc cabinetele, preferand sa mearga in Constanta, acolo unde ei activeaza ca medici de familie. Din actele controlate de inspectorii Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Constanta reiese ca numarul orelor raportate incorect ajunge la 80, ore care le-au fost taiate de la salariu. Cabinetele inca mai functioneaza pana la terminarea sezonului, chiar daca s-au constatat aceste nereguli.

  • Liceeni din sapte tari sunt asteptati sa soseasca in "Tabara Internationala Eforie Sud", in cadrul programului "Impreuna pentru Europa". Aceasta este cea de-a 22-a intalnire a tineretului european, dar este pentru prima oara cand se organizeaza in Romania. Cei peste 200 de liceeni europeni provin din Germania, Anglia, Italia, Spania, Polonia, Turcia. Special pentru aceasta reuniune, tabara a fost modernizata radical, fiind readusa la capacitatea de 400 de locuri.

  • Astazi, la Costinesti se va inaugura o noua rampa ecologica. Valoarea investitiei se ridica la suma de 2,5 milioane de euro. Intr-o prima faza, rampa se va intinde pe o suprafata de doua hectare, urmand sa se extinda in urmatorii 20 de ani pana la 50 de hectare. Cu asa obiectiv, statiunea va deveni una mai curata!

  • Pana acum cateva zile, in Venus nu era chip de mers la plaja. Oricat de-ncapatanati erau turistii, mirosul emanat de algele care-mpanzisera malul marii tinea la distanta orice temerar. Asta in timp ce responsabilii cu administrarea plajelor se culcasera linistiti pe-o ureche, stiind ca si-au facut treaba. In sensul ca au curatat apa marii de algele care o invadasera. Acum, e drept ca turistii ar fi putut face o baie fara sa aiba impresia ca intra intr-un castron cu salata. Asta daca algele n-ar fi avut un potential olfactiv ucigator, mai ales la temperaturile care depaseau constant 27 de grade Celsius. In cele din urma, cineva s-a sesizat si-a venit cu ditamai tractorul sa curete malul de mizerii.

  • Restaurantul si Hotelul Sirena inca mai functioneaza, desi inspectorii OPC Constanta au constatat foarte multe nereguli la aceasta unitate. In urma apelurilor turistilor, inspectorii s-au deplasat la aceasta unitate. La restaurantul hotelului s-au gasit fete de masa murdare, conditii improprii de depozitare a mancarii. In plus, personalul care ii deservea pe turisti era insuficient, iar pentru numarul mare de clienti gateau doar doi bucatari. Patronii restaurantului au declarat inspectorilor ca fetele de masa erau patate pentru ca nu isi permiteau sa le spele dupa fiecare masa. In camerele de hotel, inspectorii OPC au gasit lenjerie murdara, igrasie, gandaci, tantari. Angajatii societatii respective s-au plans si ei de conditiile de munca si au reclamat lipsa unor contracte de munca. Pentru nereguli s-a aplicat doar o amenda de 50.000 de lei.

    CUM NE DISTRAM

  • VAMA VECHE. Cu incepere de la ora 21:00, la Club A, trupa Luna Amara va sustine un recital de zile mari. Baietii vor canta pe scena special amenajata pe plaja. Cum totul se petrece in aer liber, fara bilet de intrare, putem spune ca muzica este din partea casei.

  • MAMAIA. Astazi si maine, pe plaja Hotelului Central, cu incepere de la ora 15:00, se va desfasura cea de-a treia editie a cupei VIP la fotbal pe paja. Competitia se desfasoara in sistem "cupa" cu meciuri eliminatorii. Echipele sunt formate din patru jucatori de camp, un portar, iar numarul de rezerve este nelimitat. Astazi se vor juca optimile de finala. Maine se vor disputa sferturile de finala, semifinala, finala mica si finala mare. Pana la inchiderea editiei, din randul vedetelor, si-au anuntat participarea: Pepe, Adrian Minune, Nic (N&D), Aurelian Temisan, Mita de la Bere Gratis, Animal X, Krypton, Pepino de la Parlament, Cosmin de la Ca$$a Loco.

  • CONSTANTA. Cei care doresc sa serveasa o portie de cultura sunt asteptati la Muzeul de Arta Constanta. Programul: de miercuri pana duminica deschis intre orele 9:00-17:00, lunea si martea este inchis. Grupurile organizate platesc intrarea 10.000 de lei, iar turistii "neorganizati" doar 20.000 de lei. Cu o istorie de mai bine de 40 de ani, muzeul include lucrari valoroase semnate Nicolae Grigorescu, Theodor Aman, Stefan Luchian, Alexandru Ciucurencu s.a.

  • MAMAIA. Spectacolul "Prieteni si dusmani" ajunge azi si la Mamaia. Incepand cu ora 21:00 ii puteti vedea si asculta pe: Daniela Gyorfi, Liviu Guta, Adi Minune, Axinte, Nico, Nae Lazarescu si Vasile Muraru, Minodora, Catalin Arabu, AndreEa si altii. Pretul unui bilet este de 100.000 de lei. Copiii sub 10 ani pot intra gratuit.
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden