x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Litoralul azi - 7 august 2004

Litoralul azi - 7 august 2004

07 Aug 2004   •   00:00
Litoralul azi  -  7 august 2004

METEO. Cerul va fi innorat dupa-amiaza, cand izolat vor cadea averse. Maximele vor fi cuprinse intre 23… 27°C, iar minimele intre 17… 20°C. Temperatura apei: 21… 23°C.

MUZICA. TVR Media a deschis o noua serie de aparitii: "Maestrii muzicii populare". Caseta va avea parte de o lansare estivala la mare, sambata, la ora 20:00, la Mangalia.

  • Conform celor mai recente sondaje, statiunea Navodari este pe ultimul loc la capitolul grad de ocupare. Aici sunt cazati 7.421 de turisti, dintre care doar 250 provin din afara granitelor Romaniei. La popul opus se afla Costinesti. Aici sunt peste 40.000 de turisti. Pe locul secund se afla Eforie, cu peste 23.000 de turisti, dintre care 1.598 sunt straini.

  • Pe plaja si in statiune pot fi intalnite echipe de promoteri care ii invita pe turistii aflati in concediu sa vina intr-unul din centrele Zapp Next Office deschise pe plajele Bikini Beach, Cafe del Mar si La Cucaracha din Mamaia. De aici vor putea sa trimita gratuit e-mail-uri sau sa-si sune prietenii, colegii de birou sau partenerii de afaceri sau sa navigheze pe Internet. Fiecare centru Zapp NextOffice este echipat cu toate dotarile unui birou modern: telefoane, laptopuri cu acces la Internet si e-mail, imprimanta. Conceptul "NextOffice" propune inlocuirea biroului traditional, fix, cu libertatea de a alege locul in care vrei sa lucrezi, pentru a te putea bucura cu adevarat atat de mobilitate, cat si de relaxare.

  • Un adolescent se afla internat in spital, la sectia neurochirurgie, dupa ce a incercat sa sara in mare direct in cap. Bondoc Octavian, de 16 ani, impreuna cu cativa prieteni, s-a dus in plina noapte sa faca baie in mare. Baiatul s-a urcat pe umerii unuia dintre prietenii sai si a plonjat in cap. Pentru ca in locul ales apa marii nu avea decat adancimea de un metru, Bondoc a aterizat, practic, in nisip. Medicii au stabilit ca baiatul a suferit un traumatism cervical, motiv pentru care inca mai este internat, medicii supraveghindu-l indeaproape.

  • Alti doi minori sunt in arest preventiv pentru furt. Cei doi baieti, de 17 si 15 ani, au sunat la usa unei femei pe care au amenintat-o cu un cutit sa ii lase sa intre in casa. Minorii s-au pus pe treaba, dar nu inainte de a imobiliza victima, pe care au legat-o cu un cablu de masa din bucatarie. Pentru ca nu au gasit mare lucru in casa, cei doi s-au multumit cu nimicuri: tigari, cateva bijuterii, un after shave si un telefon mobil. Valoarea totala a pagubei a fost estimata la aproape 9 milioane de lei. Cei doi au reusit sa vanda cate ceva, astfel ca s-au recuperat doar 500.000 de lei.

  • Politistii sunt in dubii daca sa aresteze sau un un individ care se plimba gol pusca prin Eforie Nord. Exhibitionistul era insotit de nevasta sa, care avea hainele lui in mana si se tot ruga de el sa se imbrace. In prima faza, politistii au chemat salvarea sa "il controleze" pe om. Medicii de pe ambulanta l-au "recuperat" pe nudist. Acesta insa a reusit sa scape din manile paramedicilor si s-a facut nevazut.

  • TVR Media a deschis o noua serie de aparitii: "Maestrii muzicii populare". Caseta a fost lansata in cadrul Festivalului Cerbul de Aur de la Brasov, dar ea va mai avea parte de o lansare estivala la mare. Cand, ce si cum? Sambata, la ora 20:00, la Mangalia, la Targul de Carte din cadrul Festivalului de la Callatis. Caseta video contine imagini memorabile aflate in arhiva cantecului popular romanesc. TVR MEDIA le da astfel intalnire iubitorilor de folclor cu cateva dintre cele mai mari voci ale muzicii populare romanesti, oameni si inimi care au dus faima melosului nostru popular: Maria Tanase, Grigoras Dinicu, Ileana Sararoiu, Faramita Lambru, Emil Gavris, Maria Pietraru, Aurelia Fatu Radutu, Dan Moisescu.

    CUM NE DISTRAM

  • COSTINESTI. In aceasta seara puteti sa mergeti pe faleza, la Tuborg Beach. Cu siguranta veti putea auzi piese precum "Cerul", "De la rusi", "Nu mi-e bine fara tine" ori "Mi-ai luat inima". De ce? Pentru ca va canta Proconsul. Tot in Costinesti, de data aceasta duminica, Ducu Bertzi ii va chema pe cei aflati in statiunea studenteasca la o sesiune de muzica folk. Pentru a treia oara in acest sezon. Duminica, de la ora 22:00, pe terasa White Horse, folkistul va canta cele mai cunoscute, dar si cele mai noi piese de pe albumul pe care se pregateste sa il lanseze pe piata.

  • JUPITER. Daca ar fi sa ne luam dupa sloganul clubului Captain Mondy’s Club, atunci petrecerea de sambata noapte gazduita aici ar trebui sa fie una de zile, pardon, de seri mari. Asta pentru ca sambata noapte puteti ajunge la "destinatia pentru petreceri si distractie din sudul Litoralului". Toata noaptea, la pupitrul de mixaj se va afla DJ Da Hool.

  • MAMAIA. Alina Sorescu isi lanseaza azi, pe terasa Radio Vacanta, la ora 14:00 cel mai nou album: "In al noualea cer". Evenimentul se va lasa si cu cantare. Dar nu oricum. Alaturi de ea vor fi si cativa invitati speciali care vor canta si ei pentru fani. Haiducii, Etnic, Xandra si altii o vor sustine pe Alina indeaproape. Vor prezenta Daniel Sarbu si Liviu Predescu de la postul amintit. Va fi cel de-al cincilea album din cariera interpretei.

  • VAMA VECHE. Filmele bune se vad cu Radio 21. Acesta este motoul sub care azi iubitorii de filme rare vor putea vedea o productie exceptionala pe terasa Salsa. Este vorba de proiectia filmului "Paraiso", prezentat pana acum doar in cadrul Festivalului International de Film Transilvania 2004. Realizat de doi romani - Alina Teodorescu (regizor si producator) si Sorin Dragoi (operator, scenarist si producator), filmul a primit recent Premiul National de Imagine al Germaniei, cea mai inalta distinctie germana acordata pentru imagine si montaj. Proiectia filmului va fi urmata de o petrecere cubaneza cu mojito si havane.
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden