x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lucescu jr, acasa la un rapidist

Lucescu jr, acasa la un rapidist

de Radu Popa    |    Roxana Ioana Ancuta    |    24 Iul 2006   •   00:00
Lucescu jr, acasa la un rapidist
MICROBISTUL
""Suntem peste tot acasa, portile ni se deschid. Nu-i echipa mai frumoasa si iubita ca Rapid"".

 

Intalnire de gradul I. Razvan Lucescu, invitat de noi, acasa la Colea Rautu. Complice: regizorul radiofonic Dan Puican, bun prieten al marelui actor. Am vrut foarte mult sa-i facem aceasta surpriza lui Colea. Sa-l aducem la el pe juniorul Lucescu. Il admira si-l indrageste. S-a intamplat insa ca indirect, Razvan sa ne dea ceva emotii si sa credem ca intalnirea dintre Colea, acest fan infocat al Rapidului, si Razvan sa nu mai stea in picioare. E vorba de perioada putin confuza in care Razvan Lucescu se gandea la plecarea lui la Poli Tmisoara. Pana la urma, a ramas acolo unde trebuia si noi ne-am putut continua linistiti planul.

 

IN FAMILIE. Telefonic, stabilim intalnirea cu Razvan. In fata cinematografului Scala. Din motive obiective, tanarul antrenor ne cam lasa sa asteptam. Doua ore… Iar gazdele isi cam pierd rabdarea… Pana la urma, stresul cauzat de aceasta asteptare indelungata se risipeste imediat ce Razvan Lucescu paseste, vizibil emotionat, in casa lui Colea Rautu. Abia-l astepta Colea pe ""baiatul asta""! Sarutari de maini doamnei si imbratisari barbatesti domnilor, Colea Rautu si Dan Puican. Razvan Lucescu se integreaza de minune in peisajul casnic, primitor, al familiei Rautu. Magda Rautu s-a pregatit pentru acest moment si ne serveste cu sandivsuri delicioase, cate un sprit de vara, o bere, ori o limonada rece. Asaza in fata lui Razvan un scaun din lemn, ""asortat"" cu acele sandvisuri si-l indeamna sa guste. Razvan gusta, gustam si noi si aproape ca nu ne mai oprim. Ne cam plac! Vizita deosebita a tanarului rapidist in casa lui Colea Rautu a durat mai bine de-o ora si jumatate. Inainte de plecare, Razvan a promis ca va reveni in casa lui Colea, impreuna cu sotia sa.

 

CA INTRE RAPIDISTI ADEVARATI

 

Magda Rautu este si ea microbista: ""Dupa fiecare meci pe care-l avea Rapidul, ii dadeam telefon lui Dan (Puican) si ne conversam: «Au batut, au facut, au dres»"". Dan Puican intervine: ""Am plans la faza cu Steaua. Este inadmisibil! Sa bem pentru Rapid"". Colea: ""Imi dati voie sa inchin pentru Rapid!?"". Puican il apostrofeaza, in gluma, pe Razvan: ""Nu-ti era mila sa-i iei pe toti si sa-i duci la Timisoara?"". Colea: ""Pe care pe toti?"". Puican: ""Pe Rada, Dinu Gheorghe, domnul Costache…"" Razvan Lucescu: ""Domnul Costache ramanea bine-mersi, domnul Rada ramanea bine-mersi. Domnul Ionita ramanea…""

 

SI COPIII LUI AU VRUT LA RAPID BUCURESTI

 

Dupa un scurt dialog dedicat fotbalistilor, Colea vrea sa inchine, ""Ca pentru inceput, un pahar de vin pentru nevasta-mea"". Razvan Lucescu: ""Pot sa va intreb si eu ceva: de cand sunteti casatoriti?"". ""De 37 de ani"". ""Cum v-a agatat?"". Iar Magda ii povesteste lui Razvan cum l-a intalnit pe Colea. Razvan ofteaza: ""Ce vremuri erau atunci… romantism"". Daca tot e vorba de neveste, Puican ii adreseaza si el lui Razvan o intrebare: ""E adevarat ca sotia ta a dorit sa mergeti la Timisoara?"". ""Da!"", vine raspunsul. ""Mi-a zis asa: «Daca nu plecam, ori m-arunc sub tren, ori ajungem la divort. Pentru ca nu vreau sa mai traiesc ceea ce am trait in acesti doi ani. Ai venit acasa mereu nervos. Noi a trebuit sa suportam. Am suferit alaturi de tine. Vreau sa mergem sa stam linistiti». Fiica-mea mi-a zis sa raman. «Eu vreau la Rapid, sa ramai la Rapid». Iar baiatul: «Ce sa cauti tu la Timisoara?». Acum vreo 6 ani, cand era el mai mic, i-a spus tatalui meu sa-i puna niste bani in cont. I-a zis asa: «Vreau sa devin cel mai bogat om din Romania. Vreau sa cumpar clubul Steaua, ca e cel mai titrat. Si cred ca o sa cumpar si clubul Rapid si o sa-l pun pe tati antrenor»"".

 

 

""HAI, RAZVANE! HAI, BADOI""

 Magda Rautu isi exprima dorinta de a veni si ea pe stadion, sa asiste la un meci mai important pe care-l va avea Rapidul. ""Vreau sa vin sa strig: «Hai Razvane! Hai Badoi ! Si Buga!»"". Colea-l priveste pe Razvan si exclama, mijind putin ochii: ""Te uiti la el si vezi intreg stadionul. Vezi tribuna in spatele lui"". Dan Puican: ""Te iubesc baietii astia ca pe fratele mai mare"". Razvan Lucescu: ""Pe cine?"". ""Pe tine!"". ""Pai, de-asta am si ramas. Pentru ei"". ""Iar publicul te adora. Nu am vazut niciodata un antrenor atat de iubit…""

×
Subiecte în articol: antimonden răutu lucescu colea razvan puican