x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume, lume...

Lume, lume...

09 Iul 2005   •   00:00
Lume, lume...

Portrete din orez

In orasul japonez Inakadate (provincia Aomori) a fost realizat din orez de diverse culori portretul a doi celebri artisti, Sharaku (stanga) si Utamaro. Opera de arta mai poate fi vazuta pana la mijlocul lunii august.

Negociere prin sms

O nemtoaica a reusit sa negocieze prin SMS cu un hot care ii furase poseta si telefonul mobil pentru a-si recupera aceste bunuri, relateaza AFP. Femeia de 39 de ani a lasat poseta pe scaunul din fata al automobilului, iar infractorul a speculat imediat imprudenta. In urma SMS-urilor, si-a recuperat geanta si mobilul, nu insa si "maruntisul".

Stres - Aniston a lesinat la filmari

Actrita Jennifer Aniston a lesinat in timpul filmarilor pentru "The Break Up", la Chicago, dupa ce s-a plans de greturi si dureri foarte puternice de cap. Medicii au pus simptomele de care s-a plans actrita pe seama caldurii. Desi lesinul ei a fost pus pe seama caldurii, toata lumea crede ca stresul este principalul responsabil. "Nu se poate sa nu o fi afectat toate zvonurile despre Brad si Angelina", a spus un martor.

Studiu - Costul de a fi parinte

Potrivit unui studiu realizat de revista Prudential, parintii britanici cheltuiesc 446 de milioane de lire sterline in primul an de viata al progeniturilor lor. Banii se duc pe hainele "trendy" cu care englezii ii imbraca pe micuti pentru a starni invidia celorlalti. Dintre cei peste 550.000 de copii nascuti anual in Marea Britanie, aproximativ 80 la suta poarta tinute "de firma", cum ar fi Versace sau Prada.

Muntenegru - Cerere in casatorie, in timpul examenului

Un student la Drept, plictisit teribil dupa ce si-a incheiat examenul cu mult inaintea colegilor, si-a cerut iubita in casatorie. Edin Smailovic si-a rugat supraveghetorii sa-l lase sa se adreseze celorlalti. Crezand ca totul are legatura cu examenul, profesorii l-au lasat. Smailovic s-a dus insa spre iubita lui, Edita Bikic, a ingenunchiat in fata ei si a cerut-o de nevasta. "Planuisem sa o duc pe Edita in Egipt, drept cadou de logodna. Nu mai aveam ce face in timpul examenului si eram atat de nerabdator sa-i cer mana, incat nu m-am mai putut stapani", a explicat Smailovic.

Pericol - O alga toxica, pe coastele suedeze

Alge verzi-albastre sau cianobacterii - care pot fi toxice pentru amatorii de inot - s-au inmultit semnificativ in apropierea coastelor suedeze. De cateva zile, din cauza vremii frumoase si a lipsei vantului, o cantitate importanta de alge verzi-albastre a aparut in zona de coasta si elibereaza toxine care actioneaza precum o otrava, a explicat Helena Hoeglander, biolog marin la Centrul de informatii pentru Baltica, din Stockholm, citata de AFP. Simptomele sunt aceleasi si la adulti si la copii: dureri de cap si de stomac.

Aniversare - Mandela, erou de benzi desenate

Primul presedinte de culoare al Africii de Sud, Nelson Mandela, este pe punctul de a deveni erou de benzi desenate cu ocazia celei de-a 87-a aniversari, in cadrul unui proiect ce vizeaza incurajarea copiilor sa citeasca, transmite AFP. "Ne lansam in benzile desenate pentru a transmite mesajul si valorile domnului Mandela", a anuntat John Samuel, directorul Fundatiei "Nelson Mandela". Un milion de exemplare dintr-o serie de sapte benzi desenate vor fi distribuite in scoli si publicate in ziare cu ocazia zilei de nastere a lui Mandela, la 18 iulie.

Hong Kong - Morgi supraaglomerate

Supraaglomerarea morgilor din Hong Kong provoaca ingrijorare in randul familiilor defunctilor, informeaza cotidianul Ming Pao. Ziarul a publicat fotografii si a citat un angajat de la o morga care a afirmat ca in multe cazuri corpurile neinsufletite sunt asezate unul peste altul. Ministrul Sanatatii, York Chow, a declarat ca este posibil ca pozele sa fi fost trucate, insa nu neaga lipsa spatiului din morgi.
×
Subiecte în articol: antimonden