x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume, lume...

Lume, lume...

17 Feb 2005   •   00:00

18 FEBRUARIE 2005

Aeroport construit pe o insula din Japonia

Ieri a fost inaugurat Chubu Centrair International Airport din provincia Aichi (Japonia). Aeroportul, aflat in apropierea orasului Nagoya, va deveni cel de-al treilea ca marime din Tara Soarelui Rasare, care ofera zilnic 94 de zboruri catre 24 de destinatii

Violatorul a fost recunoscut dupa respiratie

Angajata unui restaurant din Quincy (SUA) a fost atacata in propria locuinta de un barbat mascat care, sub amenintarea unui cutit, a violat-o. Tuen Lee (36 de ani) l-a recunoscut apoi pe infractor dupa respiratia urat mirositoare si l-a dat pe mana politiei. Atacatorul era chiar managerul restaurantului la care lucra, fapt confirmat si de testul ADN.

Agresiune - Oameni care NU sunt ca noi

Tatal si fiul gatesc. Pana aici, nimic mai normal. Doar ca cei doi ajung la dispute aprige asupra metodei de preparare a puiului pentru masa de seara. Motiv pentru care se gandesc sa puna capat conflictului "culinar" cu ajutorul a doua pistoale. Altii s-au suparat pe Iisus Hristos. De fapt, nu pe el, ci pe numele lui. Cei doi prieteni si-au continuat disputa, s-au alergat in jurul casei si in cele din urma au decis ca cea mai simpla metoda de a rezolva dilema este tot pistolul. Se pare ca cele sfinte dau multa bataie de cap. O tanara de 19 ani a turnat ulei incins pe prietenul ei pentru ca nu era de acord cu interpretarea data unui verset din Biblie, pe care-l citisera impreuna.

Furt - Jaf "de proportii" in Cleveland

Kevin Hair, din Cleveland (Statele Unite), a reclamat la politie disparitia catorva obiecte "de valoare" din locuinta sa. Oamenii legii au fost surprinsi sa afle ca hotul a avut nerusinarea de a subtiliza un portret al presedintelui George Bush si o sticla de whisky. Potrivit pagubitului, valoarea pagubei se ridica la "fabuloasa" suma de 75 de dolari.

Nebunie - Conducea o masina imaginara

Un britanic a fost arestat pentru ca se prefacea ca ar fi intr-o masina de Formula 1, relateaza Rompres. David Honan, in varsta de 32 de ani, a parasit trotuarul si s-a aventurat printre masini, purtand un costum rosu al scuderiei Ferrari si un volan de masina. Cu toate ca "bolidul" sau putea atinge o viteza de peste 300 de kilometri la ora, politistii au reusit sa-l prinda si sa-l aresteze pentru obstructionarea traficului.

Dulce - Prajiturile erotice

Un cofetar spiritual risca sa fie tarat prin procese de o batranica fara umor. Cofetarul belgian a gasit de cuviinta sa expuna in vitrina prajiturele infatisand diferite pozitii sexuale, cu ocazia Zilei Indragostitilor. Batrana nu a "gustat" deloc spiritul strengar al cofetarului si l-a acuzat pe vanzator de pornografie. "Prajiturile sunt o gluma si sunt chiar simpatice. In plus, ele nu arata in mod explicit nici un organ sexual. Doar sugereaza!", a replicat amuzat cofetarul.

Ghinion - A stat in aeroport cinci luni

Un turist olandez a ajuns, in sfarsit, acasa, dupa ce a petrecut cinci luni intr-un aeroport brazilian. Sheridan Gregorio si-a cheltuit toti banii in vacanta. Tot ce-i mai ramasese era biletul de intoarcere in tara. Pentru ca uitase de taxa de aeroport, barbatul nu a fost lasat sa se urce in avionul spre casa. Dupa ce a facut rost de bani pentru a plati respectiva taxa, Sheridan a fost informat ca biletul nu mai este valabil. Asa ca sarmanul a fost nevoit sa-si petreaca cinci luni din viata facand curatenie prin restaurante pentru a putea strange banii necesari. Reprezentantii Aeroportului Fortaleza au negociat cu o companie aeriana pentru a accepta vechiul bilet al olandezului.

Jaf - Hot manierat si bine educat

Un italian de 53 de ani, diagnosticat cu cancer pulmonar, a intrat in panica din cauza ca nu avea ce sa lase mostenire celor trei copii ai sai. Asa ca fostul vanzator de rochii, casatorit, cu trei copii, s-a pus pe jefuit banci. Si au fost vreo 10 la numar, chiar in orasul de bastina, pana cand autoritatile l-au retinut pe infractorul bolnav, dupa ce a provocat pagube de 150.000 de dolari. Reprezentantii politiei l-au descris ca fiind un "hot manierat, foarte bine educat", care intra in banci si ameninta ca are o punga plina cu exploziv. Desi bolnav, infractorul risca pedeapsa cu puscaria, precum si obligatia de a returna banii apropriati in mod abuziv.

Concubinaj - Americanii dorm cu animalele lor

Un studiu realizat de producatorii de saltele arata ca aproximativ 67% dintre americani isi trateaza animalele de casa ca pe propriii egali. De exemplu, primul pas catre o buna convietuire este impartitul patului conjugal. Acelasi studiu sustine ca subiectii intervievati au declarat ca prefera prietenii necuvantatori partenerilor de viata. Dintre ei, 51% prefera compania cainilor sau pisicilor in locul sforaiturilor sotului sau sotiei si numai 38% se vaita din cauza puricilor si-a respiratiei urat mirositoare. Femeile sunt cele mai inclinate spre a-mparti patul cu animalele de casa, in timp ce 14% dintre barbati nu se pot hotari intre sotie si pisica!

Contraceptie - Damele vor barbati sanatosi

Studiile de specialitate arata ca anticonceptionalele modifica gusturile femeilor in materie de barbati. Psihologii de la o universitate din Scotia au testat 1.570 de femei care foloseau anticonceptionale orale si alte 1.320 care nu foloseau asa ceva. Ele au fost puse sa aleaga intre doua fotografii ale aceluiasi barbat, din care una luminoasa, care sa-l faca sa para sanatos, iar cealalta intunecata, sugerand boala. In principiu, marea majoritate au ales barbatul sanatos, dar cele care foloseau pilule s-au aratat considerabil mai pretentioase.

Concluzie - Stafia nu era stafie

Cum ati reactiona daca ati auzi zgomote in casa vecina, al carei proprietar tocmai a decedat? Probalil la fel ca si un politist indian. Sub-inspectorul Ramkailash Dangi, cand s-a intors acasa in toiul noptii si a auzit zgomote din casa vecina unde locuise un coleg de-al sau impuscat la datorie. Omul legii s-a apropiat sa cerceteze ce se intampla in casa si mare i-a fost mirarea cand a dat peste o persoana cu mainile rosii, ca si cum ar fi fost pline de sange. Dangi a lesinat si a fost gasit a doua zi intins pe podea langa niste geamantane lasate in holul casei de hotul care a fugit mancand pamantul, fara sa isi mai ia "prada" cu el.

Dilema - Nudistul misterios

Intr-un orasel din Muntenegru, politistii nu mai fac fata reclamatiilor din partea cetatenilor. Zeci de persoane suna la politia locala sa se planga de faptul ca au vazut un barbat mergand gol pusca prin oras la temperaturi de - 15 grade Celsius. Alte persoane spun ca apar mai multi nudisti, ba chiar perechi. Nu au prins inca nici un nudist, chiar daca a crescut numarul patrulelor de politie. Faptul ca nu a fost inca nimeni arestat a dat frau liber speculatiilor. Se spune ca, de fapt, a fost un singur nudist care, probabil, era beat mort si si-a pierdut tot la un joc de carti. Altii spun ca nudistii nu sunt decat persoane care ies in zapada dupa o "portie de sauna", gest care se spune ca face bine pentru organism.

O batranica refuza sa plece din spital

Sarah Nome (82 de ani) din San Anselmo (SUA) refuza sa paraseasca spitalul in care a fost internata acum un an. Desi starea sanatatii sale s-a imbunatatit considerabil, batranica nu vrea sa plece nici in ruptul capului, motivand ca nu are unde sa se duca. Facturile se ridica acum la peste un milion de dolari, iar directorul spitalului San Rafael Medical Center a intentat o actiune judecatoreasca pentru a evacua pacienta. "M-am obisnuit aici. Nu sunt pregatita sa plec si nu am unde sa ma duc?", a declarat batranica.

Obiectele lui Kennedy se vand pe bani grei

Mai multe obiecte ale familiei lui John F. Kennedy, scoase la licitatie la New York, au depasit cu mult asteptarile, a anuntat casa de licitatii Sotheby’s, citata de Rompres. Estimat la 5.000 de dolari, "rocking-chair-ul Kennedy", care ii placea foarte mult fostului presedinte, a fost adjudecat pentru suma de 96.000 de dolari, de aproape 19 ori mai mult decat se estimase. Un portret al lui John Jr. si al surorii sale Caroline, realizat in 1968 de Aaron Shikler si estimat intre 3.000 si 5.000 de dolari, a fost vandut cu 48.000 de dolari. O cuvertura din lana rosie cu initialele JFK, estimata la 300 de dolari, a fost vanduta cu 18.000 de dolari. In acelasi timp, accesorii nesemnificative au pulverizat estimarile: un opritor pentru usa din fonta, estimat la 50-70 de dolari, a fost adjudecat pentru suma de 4.800 de dolari. Potrivit Sotheby’s, cumparatorii sunt colectionari de mobilier american traditional si persoane atrase numai de numele Kennedy. "Americanii si chiar oameni din intreaga lume vad aceasta perioada a prezentei familiei Kennedy la Casa Alba ca o epoca a sperantei, mandriei si nostalgiei", a declarat Chapin Carson, vicepresedinte al casei Sotheby’s. In prima zi s-au obtinut 1,7 milioane de dolari.
×
Subiecte în articol: antimonden casa dolari