x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Meserie te halesc! - De ce nu e Banica clovn

Meserie te halesc! - De ce nu e Banica clovn

de Anca Stanescu    |    18 Dec 2006   •   00:00
Meserie te halesc! - De ce nu e Banica clovn

Megashow-ul sustinut de juniorul Banica a adunat in week-end, la Sala Palatului, nu mai putin de 12.000 de oameni, veniti, cu mic cu mare din toate colturile tarii.

Exista o explicatie: Actorul nu are nimic in comun cu militianul si circarul. Megashow-ul sustinut de juniorul Banica a adunat in week-end, la Sala Palatului, nu mai putin de 12.000 de oameni, veniti, cu mic cu mare din toate colturile tarii.

Vineri, 15 decembrie, ora 19:15. La Sala Palatului a inceput numaratoarea inversa. Mai sunt doua minute - s-a auzit la un moment dat in boxe. Sala fremata. Un minut. Nerabdarea crestea, devenind aproape palpabila. 5…4…3…2…1! Stefan Banica Jr, insotit de Rock and Roll Band, a aparut pe scena, dand startul primului concert de Craciun.

Show-ul a debutat cu melodia "Prosopu’", o piesa "fierbinte", incalzita de trupa celor 12 (dansatori, sase fete si sase baieti, numai unu’ si unu’). Am poposit apoi la "Room service". "Ai un prieten" a fost mesajul artistului (in premiera) pentru copiii infectati cu Hiv/SIDA. Banica ne-a divulgat si un secret! "Stiti de ce m-am facut actor? Cand eram mic imi placeau foarte mult trei meserii: cea de clovn, de militian si de actor. Dar, cum primele doua aveau ceva in comun, m-am hotarat ca tot actoria-i de mine!". Ei, si cum actorii fac (uneori) magie, aflati ca Stefan Junior a reusit performanta de a canta odata sambata seara in Hyde Park din Londra, iar a doua zi, duminica, tocmai la Popesti-Leordeni!

LA SCHIMB. Artistul a avut si o invitata de genul feminin! O blonda care raspunde la numele de Cristina Dida. Face parte din grupul vocal The 50’s, detine una bucata voce deosebita. L-a acompaniat pe solist la doua piese, "Numele tau" si "I have had the time of my life".
"Mi-am dat seama ca atunci cand poti sa imparti cadouri, cand te bucuri alaturi de cei de langa tine, inseamna ca Dumnezeu este in sufletul tau", a spus Banica, intr-o pauza de cantat. Apoi, a inceput sa ne daruiasca (alaturi de corul Da Capo) cateva colinde: "Doar odata-i Craciunul", "Blue Christmas", "Sarbatoare sfanta". Ne-a cerut ceva, in schimb, si noua, publicului: sa dansam (doar) pentru el, pe ritmul binecunoscutei melodii cu titlu de emisiune.

"Este momentul sa aducem un omagiu regilor rock’n’roll-lui, care mi-a schimbat viata", a dat semnalul "rocker-ul". Cei dornici de dans s-au ridicat in picioare, pentru ca atmosfera devenise incendiara. Dupa cateva melodii interpretate odinioara de Elvis Presley si Jerry Lee Lewis, au urmat piese de rezistenta din repertoriul lui Stefan Banica: "Te iubesc, femeie", "Gaseste-mi loc in inima ta", "Veta" si, in final, (dar nu in ultimul rand) "Toata lumea danseaza".

La ultima vedere. Bisurile, doua la numar, au ridicat in picioare pe toata lumea, fara exceptie. Incendiarul "Pretty woman" a fost urmat de rascolitorul si romanticul: "I can’t help falling in love with you".

"Va astept si anul viitor. Voi sunteti familia mea de sarbatori", a spus Banica, inainte de a parasi scena, in uralele spectatorilor. Sambata si duminica au fost alte doua zile rezervate pentru Craciunul lui Banica, de la Sala Palatului. Miercuri, 21 decembrie, va fi ultimul concert sustinut in acest an de junior. Unul bun, care stie sa-si apropie publicul, parca si mai mult pe fiecare an ce trece.
CE-I DE EL
"Stiti de ce m-am facut actor? Cand eram mic imi placeau foarte mult trei meserii: cea de clovn, de militian si de actor. Dar, cum primele doua aveau ceva in comun, m-am hotarat ca tot actoria-i de mine!"
A DOUA FAMILIE
"Mi-am dat seama ca atunci cand poti sa imparti cadouri, cand te bucuri alaturi de cei de langa tine, inseamna ca Dumnezeu este in sufletul tau... Va astept si anul viitor. Voi sunteti familia mea de sarbatori"
Dupa 10 ani, s-a intamplat...
Lui Gabi Cotabita i-a revenit "Bubulina gospodina". A interpretat, alaturi de Banica, cunoscuta piesa "Trece vremea" lui VH2. Apoi... "Am asteptat zece ani sa cant aceasta piesa («Cum am ajuns sa te iubesc» - n.r.) in duet cu cineva special", a declarat Stefan Jr. A fost momentul in care, dincolo de viata si de moarte, cei doi Stefan(i), Sr si Jr, s-au alaturat, s-au privit unul pe altul, s-au cantat unul pe altul. Sala a omagiat indelung prezenta, parca inca atat de vie, a regretatului Stefan Banica.
Sa ne fie... de bine! - "Aspiratorul" lui Chilian
"Muzica este raspunsul unei intrebari ce nu a fost pusa niciodata!". Am inchis citatul unui clasic aflat in plina viata (artistica). Florin Chilian se numeste. Acelasi Florin Chilian care de ziua lui, la 14 decembrie, a primit Discul De Aur (cel de Platina e pe drum si va sosi in curand). O ciudatenie cu picioare lungi! Desi nu sunt promovate de "fratia" posturilor de radio, se pare ca "termopanele lui Iubi" au fost cumparate en gros, si spre satisfactia lui Catalin Muraru (managerul Casei de discuri Roton).
Premiantul de la ROTON. Florin Chilian (stanga) a primit de ziua lui de la managerul Catalin Moraru un tort si Discul de Aur.

TRAIASCA UNITATILE! Chilian s-a vandut cu albumul "Zece - Raport despre starea natiunii" in peste 15.000 de unitati! Buna treaba, mai ales acum cand - vorba lui Nicolae Iorga - "cei vechi au avut muzica prin care se cladeau de la sine zidurile Tebei, modernii au nascocit pe aceea care ar fi in stare sa darame piramidele!". "Piramidele" show-biz-ului romanesc stau sa devina tarana, din cauza nonvalorilor care baga in pamant fundatia muzicii! Deh, daca nu functioneaza un aspirator care sa-i inghita pe toti "artistii" de calitate indoielnica. Indraznim sa credem ca Florin Chilian ar putea, prin muzica sa, sa apese pe butonul rosu al "aspiratorului" destinat nonvalorilor muzicii moderne.

Ultimul sau videoclip la piesa "Zece" ar avea sanse sa faca putina curatenie in lumea producatorilor! Incepand de astazi clipul a intrat in playlist-ul posturilor muzicale si poate ca, in sfarsit, se vor deschide "portile" si in show-ul nostru (cu baz sau fara) cel de toate zilele. Atentie, Sorin Boncea face parte din echipa de soc (nu exista vreun sens peiorativ!!!) al realizatorilor videoclipului fara de pereche in Romania si in Europa. Ramane de vazut daca se va gasi vreun european (sau vreun cetatean) care sa-l puna la loc de cinste (pe Chilian, cu clip cu tot!). (Dana Andronie)
×
Subiecte în articol: antimonden banica chilian