x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Monica ridica vanzarile ziarelor

Monica ridica vanzarile ziarelor

10 Aug 2004   •   00:00

ZI DE VARA PANA-N TOAMNA

Se scot bani frumosi din ziare si pe plaja. Dar, din spusele comerciantilor, cele mai mari vanzari se inregistreaza cand, de pe prima pagina, zambeste moldoveneste, mai nou americaneste, senzuala Monica Barladeanu. Mai da turistul bani si pe sfaturile lui Bebe Mihaescu in materie de... sex. Vanzatorii de publicatii au insa de infruntat mafia locala.
SIMONA ECOVOIU

Mi-am pus o sapca aiurita si am pornit in cautarea tarabelor cu ziare. Care sunt cu duiumul, mai ales in statiunea Mamaia. Cu vanzatorii de publicatii intri repede in vorba, sunt slobozi la gura. Desi nu ma asteptam, unii dintre ei mi-au oferit chiar si scaunelul lor subred, tratandu-ma, dupa putinta, ca pe un musafir important.

M-am comportat cu ei cat mai natural. Daca i-am vazut ca fumeaza mi-am aprins si eu o tigara, iar daca zambeau, faceam la fel. Trebuie sa recunosc ca stilul lui Mircea Dinescu, care se imprieteneste cu oricine, chiar si cu hahalere, e bun de urmat de orice redactor. Vanzatorii de ziare sunt arsi de soare si batuti de vant. Ambitia lor este de a scapa de toata marfa pentru a-si lua leafa si a-si multumi sefii....

RADIO SANT. Turistul vine cu un singur gand la mare: sa uite de tot si de toate. Ce-i mai pasa lui ce face Iliescu sau in ce tara s-a bronzat Botezatu? Numai ca indiferenta il tine doar vreo doua zile. Timp in care isi spala creierul. Dupa care, de parca ar avea mancarici, iar butoneaza telecomanda dupa stiri sau se scoala cu noaptea in cap sa cumpere ziarul preferat. Nu voi face un top al vanzarilor, pentru a nu fi acuzata de subiectivism, dar, din spusele comerciantilor, publicatiile sportive se epuizeaza rapid, dar si revistele pentru femei. Astea din urma sunt mai scumpe, in jur de 50.000 de lei, insa mai au si cate un mic cadou, asa ca, una peste alta, renteaza. Ziarele locale sunt detronate de cele centrale si e de inteles. Lumea vrea sa citeasca si altceva decat despre realizarile primarului Mazare: "Ia, maica, lumea ziarele! Ce naiba mai poti cumpara pe Litoral cu 6.000 de lei? Poate doar o paine". De la Emilia Stoian aveam sa aflam si cum merg vanzarile: "Pai, daca apare pe coperta Monica Barladeanu, publicatia se epuizeaza cat ai clipi. Romanii sunt mai degraba atrasi de stirile mondene. Asa suntem noi, un popor de clevetitori, parca am fi la Radio Sant, ne place sa citim ceva si pe urma sa comentam", concluzioneaza ea.

LIPSURI SI HOTI. "Strainii cauta ceva scris in engleza, dar noi n-avem publicatii d-astea", adauga Emilia, care lucreaza in domeniu de ceva vreme, asta dupa ce, timp de 25 de ani, a impletit covoare. Femeia nu se plange de salariu si nici conditiile vitrege de munca nu o deranjeaza. Iar de seful ei ne zice doar de bine. Mda.

E clar, tine la job! "Acu’ doua zile a fost furtuna p-aici. Bietul de el a venit si mi-a adus o patura si o geaca. E cel mai bun om din lume!" Tot ea ne-a povestit despre hotii de ziare, care forteaza noaptea lacatele tarabelor: "In Constanta se intampla adesea si nici ca sunt prinsi banditii astia. Se pare ca sunt copii. Aici, in Mamaia, tarabele sunt supravegheate de jandarmi, asa ca stau fara grija". Programul zilnic al celor care si-au ales aceasta meserie este de 12 ore. Dar cica sunt platiti la numarul de ore lucrate, asa ca salariul vanzatorului de ziare poate fi si de peste 7 milioane de lei.

SECRETE DE CULISE. Altii sunt mai norocosi sau mai ghinionisti, dupa cum avem un caz, caci primesc procent din vanzari. O alta tarabagioaica, de data asta din Costinesti, si-a spus of-ul... Dar stiti cum e. Omul vorbeste despre ce-l doare cu conditia de a nu-i cere sa-si decline identitatea. Nu-i nimic, bun si asa, macar aflam ceva dedesubturi: "E o adevarata mafie in reteaua de distributie. Cum se face ca eu nu reusesc sa obtin mai mult de 100 de ziare pe zi? Isi trag aia din Constanta grosul si se imbogatesc. Sunt femeie si in filiera asta barbatii fac legea. Daca zic ceva risc sa fiu data la o parte, sa raman fara bucata de paine. Stau aici, la taraba chiar daca ploua cu galeata. Daca se uda ziarele e de rau, caci trebuie sa platesc paguba", povesteste enigmatica "ziarista".

SEX CU… BEBE MIHAESCU

Vedeta postului Acasa Bebe Mihaescu scrie carti despre arta amorului pe banda rulanda. Si are si titluri amuzante: "Caminul conjugal, ori la bal, ori la spital", bla-bla. Acum, am mai gasit si o brosurica, Totul despre sex, la doar 50.000 de lei, din care inveti cum sa-ti imbarligi partenerul de viata. Esti la ananghie, nu stii cum sa-ti mai atragi iubitul (a) in pat? Nu-i bai, te ajuta Bebe, specialistul in sexologie. Dar, de unde stie omul asta atatea? Ne vorbeste din carti sau chiar a experimentat toate pozitiile? El o avea reclamatii in asternut? Sau, stiti vorba aia, "Croitorul n-are haine...".

LA CALD

  • ORGANIZATORII FESTIVALULUI CALLATIS, CAZATI INTR-UN HOTEL INCLINAT. In statiunea Venus exista o "replica" a celebrului turn din Pisa: Hotelul Egreta. Fara o fundatie prea solida si construita pe un teren nisipos, cladirea a inceput sa o ia din loc. S-a inclinat atat de tare, incat liftul nu mai functioneaza. Astfel ca Egreta are clienti numai la primele patru etaje. Organizatorii Festivalului Callatis si jandarmii care asigura paza si ordinea in Mangalia sunt curajosii locatari ai "hotelului miscator". Acestia ne-au povestit chiar amuzati ca, din cauza pantei, o bila se poate rostogoli dintr-un colt al camerei in celalalt fara probleme. Datorita conditiilor oferite, jandarmii au denumit hotelul Regreta. Proprietarii ar putea profita totusi de inclinarea cladirii: sa o transforme pe Egreta intr-un muzeu. (Dana Andronie)

  • AURELIAN TEMISAN SE ANTRENEAZA PENTRU MAMAIA. Cel care va prezenta in acest an Festivalul Mamaia, Aurelian Temisan, spune ca rolul de prezentator al spectacolelor din Clubul Scandinavia il antreneaza pentru acela al festivalului. "Vara aceasta am un program mai relaxat. Prima oara dupa noua ani. Prezint seara de seara, la Club Scandinavia. Dar bucuria mea cea mare este ca pot prezenta recitalurile sustinute de Adrian Romcescu, cu a carui muzica pot sa spun ca am crescut." "Temi" nu face numai pe prezentatorul in clubul din Mamaia, ci mai trage si cate o cantare. (Cristina Ologeanu)

  • ACCIDENT DE MASINA CU VIP-URI. Daniela Munteanu, cea care are vestita linie de lenjerie intima Danielle Collection, a patit un necaz, alaltaieri seara. In timp ce se afla la volanul masinii sale, un Jeep bengos, luat in leasing, ea s-a trezit cu o "pupatura" din partea unei alte masini, ce intrase pe contrasens. Din cauza puternicului impact, Daniela a lesinat si nici ca-si mai aminteste cine a izbit-o. La locul faptei au ramas doi barbati, fostul impresar al Selenei, Cristian Stanciu, dar si Cristian Chipurici, baiat de mare director. Cica cel din urma ar fi fost imprudentul sofer. Cert este ca Jeep-ul busit al designerului vestimentar a fost dus la Brasov, tot in acea seara, iar tractarea lui a costat 13 milioane de lei, bani dati de Cristian Stanciu. Politia continua cercetarile. Bine ca nimeni n-a ajuns la spital. (Simona Ecovoiu)
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden