x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Muzica a inlocuit drogurile

Muzica a inlocuit drogurile

de Dana Cobuz    |    26 Iun 2007   •   00:00
Muzica a inlocuit drogurile

Premiile căştigate la concursuri, atăt individual, căt şi cu grupul al cărei solistă era, ii prevesteau o carieră frumoasă in canto clasic. Totul mergea bine pentru Alexandra Buzu.

Alegere - Lexxa ştie că microfonul aduce mai multă fericire decăt seringa

Premiile căştigate la concursuri, atăt individual, căt şi cu grupul al cărei solistă era, ii prevesteau o carieră frumoasă in canto clasic. Totul mergea bine pentru Alexandra Buzu.

Nici măcar stresul de a-şi proteja prin metode speciale vocea nu-l avea, pănă in ziua in care curiozitatea a impins-o in braţele unei grele patimi: heroina. "Prin clasa a XI-a făceam parte dintr-o gaşcă din Liceul «Dinu Lipatti». Cineva din grup a venit cu ţigări cu heroină. Pe atunci, nu concepeam că pot deveni prizoniera drogurilor. Imi spuneam că nu se poate intămpla mare lucru, aşa că am incercat şi eu. Azi un fum, măine două, deja incepea să-mi placă. A urmat o perioadă in care nu se mai găsea decăt heroină umedă, care se administrează cu seringa. Atunci am inceput să devin practic dependentă. A fost un drum destul de greu: «frumos» la inceput, că, deh, drogul iţi dă o stare plăcută, euforică, dar lucrurile nu mai sunt aşa de roz cănd nu mai ştii cum să dai inapoi", ne-a povestit Alexandra.

DESPRINDEREA. Tănăra a incercat să pună capăt acestei poveşti urăte de una singură. Nu a avut suficientă forţă, aşa că a apelat la părinţi. "Au fost şocaţi de veste, dar m-au ajutat cu tot ce au putut. Am decis să mă internez. Aproape două luni in spital, dar tratamentul l-am ţinut şi acasă incă doi ani. Revenirea la normal s-a făcut incetul cu incetul. Tot ce imi doream era să mă trezesc dimineaţa şi să nu mai am dureri de oase, să nu mă mai simt rău. Asta s-a şi intămplat intr-o bună zi, ceea ce nu mai speram", spune căntăreaţa.

Dintre foştii prieteni, foarte puţini au rămas alături de ea. Mulţi n-au crezut-o in stare să se desprindă de droguri şi de vechiul anturaj. "E adevărat că pe unii din gaşcă ii văd şi acum pe stradă, cu unii sunt vecină, dar evit să intru in vorbă cu ei. Nu mai mult de «bună ziua!». E mai bine să mă ţin departe de tentaţii", dezvăluie Alexandra. Intr-un mediu şcolar muzical a făcut cunoştinţă cu heroina, dar tot muzica este cea care a salvat-o. Singura speranţă care a ghidat-o pe drumul inapoi spre o viaţă normală a fost aceea de a ajunge din nou pe scenă, in lumina reflectoarelor.

Â

Păzea!

Printre prietenii care nu au părăsit-o s-au numărat profesoara de canto Cristina Măgureanu şi Marius Ioniţă, actualul ei manager, care o cunoaşte din copilărie. "Cănd a aflat că am urmat tratamentul de dezintoxicare şi mi-am revenit, m-a intrebat dacă nu vreau să lucrez cu el şi să incercăm o ieşire pe piaţa muzicală. Nu cred că pot aduce ceva absolut nou in muzica de la noi, dar cel puţin ceva de calitate mă simt in stare să aduc", afirmă Alexandra, care se simte atrasă de genurile blues şi R’n’B. Lexxa (acesta va fi numele de show-biz al Alexandrei) ar vrea să dea ochii cu publicul in acest an, la Festivalul de la Mamaia. Căt priveşte studiile de canto la Conservator, Alexandra işi doreşte să le reia anul viitor.

×
Subiecte în articol: antimonden