x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Na, ca avem cu ce ne lauda!

Na, ca avem cu ce ne lauda!

23 Sep 2004   •   00:00

Ei, iata ca, anul acesta, cateva trupe si interpreti romani au devenit cunoscuti in Europa. Asta ca sa mai zica cineva ca la capitolul muzica suntem la pamant. Cine se astepta ca nemtii sa cante hit-ul "Dragostea din tei", cu accent moldovenesc?

SIMONA ECOVOIU

Cei trei moldoveni O-Zone au intrat deja in topurile din Danemarca, Norvegia si Franta cu un al doilea hit, "Despre tine". Single-ul, lansat in Romania acum mai bine de un an, se bucura de aprecierea fanilor de peste granita. In acest moment, O-Zone se situeaza, cu piesele "Dragostea din tei" si "Despre tine" in primele 10 cele mai ascultate piese si pregatesc un nou turneu european. Mai tineti minte scandalul dintre Paula Mitrache si Dan Balan, solistul trupei O-Zone, pentru piesa "Dragostea din tei"? Cantareata Paula Mitrache, stabilita de mai multi ani in Italia, a facut furori cu respectiva melodie, compusa de Dan Balan si interpretata sub pseudonimul Haiducii.

VIDEOCLIP IN BULGARIA. Mihai Traistariu a avut si el un an bun. Ignorat de publicul romanesc, el a "impuscat" patru premii la Festivalul International "Sunflower Festival", ce s-a desfasurat in Serbia, in perioada 1-5 iulie. Pe langa faptul ca a obtinut Trofeul pentru cea mai buna voce, Premiul al doilea pentru cea mai buna melodie, Premiul de popularitate si Premiul pentru originalitate, el s-a ales si cu frumusica suma de 3.000 de dolari. Mai nou, a inregistrat un videoclip in Bulgaria, ce urmeaza a fi difuzat si la noi si se pregateste de un altul, ce va fi realizat la Venetia. "Ridica" cinci octave si o terta, performanta de care nu se bucura nici macar Michael Jackson. De el se ocupa in prezent un impresar neamt.

OOOPS! PLEACA IN ELVETIA. Cele cinci componente ale trupei Ooops! au debutat cu dreptul. Lansate pe piata muzicala in urma cu un an, Raluca, Alina, Andreea, Alexandra si Simona au inregistrat deja un CD si doua videoclipuri. Dar, nu s-au multumit sa evolueze doar in tara, asa ca au reusit sa obtina un contract in Elvetia, unde vor inregistra un album in limba engleza. Iar CD-ul lor "Fistic si ciocolata" va fi vandut in Europa, dar si America.

INDIGGO, INTR-UN BAR DE NEGRI. Cele doua surori gemene, Gabriela si Mihaela, pe scurt, Indiggo, au cantat in ultima vreme mai mult prin Germania. Ele au ajuns sa sustina recitaluri si intr-un bar de negri. Intentioneaza sa inregistreze un CD, cu ajutorul nemtilor.

TRAZNITI

"Nu ne-a venit a crede cand am vazut cateva bunicute nemtoaice ce tineau in mana posterele noastre. Fanii din Germania sunt, cu siguranta, cei mai trazniti". - Trupa O-Zone

COLABORARE

"Am concertat alaturi de o trupa de instrumentisti nemti pe care i-am cunoscut acolo si cu care ne-am imprietenit foarte repede. A fost O.K.!". - surorile Indiggo

Belele

"Cand m-au controlat bulgarii in valiza, mi-au gasit proteinele pentru culturism si au crezut ca sunt droguri. Imediat au realizat insa ca sunt "curat"". - Mihai Traistariu

BALCI

In luna august 2003, Dan Balan a inregistrat textul si piesa "Dragostea din tei" la UCMR-ADA (Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania - Asociatia Drepturilor de Autor). In decembrie, aceasta versiune a fost lansata in Italia in interpretarea Paulei Mitrache. Imediat, melodia a ajuns pe primul loc in Top 100 Italia. De precizat ca numai in prima saptamana s-au vandut 200.000 de exemplare din melodia "Dragostea din tei". Baietii de la O-Zone si-au facut dreptate, ca doar piesa e a lor, si au fost invitati in Germania, unde nemtii au invatat pe de rost refrenul acestei melodii.

POETA

Cele doua surori Indiggo provin dintr-o familie distinsa. Tatal lor, Grid Modorcea este scriitor si eminescolog, iar mama, Violeta Modorcea, profesoara de literatura universala si doctor in filologie. Cum aschia nu sare departe de trunchi, Mihaela a publicat poezii in revista liceului, fara a neglija creatia vestimentara.

FOTO

  • NOROCOSI. Cei trei O-Zone au spart topurile din Europa

  • AMBITIE. Cele doua gemene vor sa ajunga vestite in lume

  • SANSA. De Mihai Traistariu se ocupa un impresar neamt
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden