x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Nebuni in lume

Nebuni in lume

26 Ian 2005   •   00:00

MONDEN
Japonezii si vrejul de fasole

Japonezii si vrejul de fasole

Japonezii inventeaza tot felul de jucarii, care mai de care mai nastrusnice. Ultima trasnaie apartine unei firme care a scos pe piata jucaria "Noroc". Extrem de ingenioasa, jucaria consta intr-o boaba de fasole "plantata" intr-un ou artificial. Cand plantuta creste, ea ajunge sa aiba inscrise pe frunze o urare de genul "Noroc", "La multi ani" sau "Te iubesc". Jucaria costa sub 8 dolari si se adreseaza celor prea timizi, care nu indraznesc sa-si impartaseasca sentimentele.

Manie - Operatiile estetice sunt la moda in Marea Britanie

Din ce in ce mai multi britanici opteaza pentru chirurgia plastica, iar operatia de marire a sanilor este una dintre cele mai populare proceduri in randul femeilor, relateaza agentia de presa ANI, consultata de Rompres.

Potrivit sursei citate, numarul operatiilor estetice efectuate anul trecut in Marea Britanie a crescut cu 65%, ceea ce confirma ca britanicii nu mai considera acest subiect unul tabu, fiind mandri sa-si prezinte in public noile trasaturi. Astfel, ultimele statistici arata ca cele mai multe femei recurg la operatiile de marire a sanilor, la lifting-ul facial si la cosmetizarea ochilor. Una dintre cauze: mai mult de jumatate dintre englezoaice se declara nemultumite de sani.

Printre barbati, cea mai populara operatie este cea de modificare a nasului.

Stiinta - Explicatie pentru soferitele-catastrofa

Citirea hartilor sau parcarea pot deveni adevarate probleme pentru unele femei, iar acest "handicap" are explicatii genetice. Specialistii avanseaza ideea ca femeile au fost expuse prea putin la testosteron si de aici unele probleme pe care le au in raport cu barbatii. Oamenii de stiinta germani considera ca lipsa anumitor hormoni poate avea consecinte serioase asupra abilitatilor spatiale. Altfel spus, daca vezi o masina prost parcata sau busita, s-ar putea sa existe si o explicatie.

Taximetrie - 200.000 de telefoane mobile uitate pe bancheta din spate

Meseria de taximetrist se poate dovedi una dintre cele mai rentabile in conditiile in care nu mai putin de 11.300 de laptop-uri, 31.400 de calculatoare de buzunar si 200.000 de telefoane mobile sunt uitate la fiecare 6 luni in taximetre peste tot in lume, arata rezultatele unui studiu publicat luni, relateaza Rompres. Exista multe alte obiecte care sunt uitate pe bancheta din spate a masinilor, printre care au enumerat sticle de lapte, instrumente muzicale si chiar proteze dentare si membre artificiale.

Chile - Semafoare pentru soare

Chile, una dintre tarile cele mai expuse la razele ultraviolete si care cunoaste o explozie a cazurilor de cancer de piele, a lansat un sistem inovator de "semafoare" care indica populatiei momentele in care trebuie evitata expunerea la soare. Amplasate pe plaja si asemanatoare semafoarelor, aparatele afiseaza culori diferite in functie de prezenta sau absenta razelor periculoase pentru piele.

Hong Kong - Descarcerare in magazin

O femeie care a dorit sa probeze un aparat de masare a picioarelor intr-un magazin din Hong Kong a trebuit sa fie salvata de pompieri. Femeia, in varsta de 44 de ani, probase timp de 15 minute aparatul, cand a realizat ca piciorul ii ramasese blocat in acesta. Angajatii magazinului au incercat timp de peste 30 de minute sa elibereze piciorul, dar pana la urma au fost nevoiti sa cheme pompierii.

Cadou - Buchet de 101.000 de trandafiri

Cartea Recordurilor a inregistrat o noua performanta - cel mai mare buchet de flori din lume, relateaza site-ul guinnessworldrecords.com, consultat de Rompres. Recordul a fost consemnat in momentul in care americanca Ashrita Furman a prezentat un buchet imens de flori filozofului si muzicianului nascut in Bangladesh, Sri Chinmoy, cu prilejul celei de-a 73-a aniversare a zilei sale de nastere. Lucrand fara incetare timp de 24 de ore si avand in jurul sau 51 de ajutoare, ea a aranjat intr-un buchet unic 101.000 de trandafiri din 50 de specii. Valoarea buchetului ajungea la 10.000 de dolari.
×
Subiecte în articol: antimonden