x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Nebuni in lume

Nebuni in lume

25 Ian 2005   •   00:00

MONDEN
Chinezii masoara din nou Everestul. SMS-urile dauneaza grav sanatatii. Un francez s-a ratacit o luna printr-o pestera. Pelerinaj la mormantul lui Harry Potter.

Jogging in pielea goala

Belarusii s-au obisnuit cu temperaturile extreme. O dovedeste din plin aceasta fotografie, realizata in urma cu doua zile la Minsk. In timp ce vremea isi face de cap prin Europa de Vest, in Est lumea este obisnuita cu astfel de capricii climaterice. Desi temperatura a scazut cu mult sub zero grade, belarusii isi mentin conditia fizica prin orice mijloace - vedeti si voi.

Miracol - Un francez s-a ratacit o luna printr-o pestera in Pirinei

Un francez a supravietuit dupa ce s-a ratacit, timp de peste o luna, intr-un labirint de pesteri informeaza Rompres. Jean-Luc Josuat-Verges, in varsta de 38 de ani, a fost gasit dupa ce trei adolescenti i-au observat masina parcata in fata intrarii in grota. Acestia au alertat politia, care a format o echipa de salvare. Cateva ore mai tarziu, bietul om a fost gasit intr-o stare jalnica.

Barbatul, tatal a doi copii, petrecuse 34 de zile in pestera, la Madiran, in Pirinei, si slabise 20 de kilograme. "Era ca si cum as fi vazut o mumie trezindu-se din morti", a declarat unul din politisti. Povestind experienta prin care a trecut, Jean-Luc a precizat: "Am cautat prin intuneric pe jos si am gasit lemn putrezit si argila pentru a ma hrani. Am baut apa din baltoace si printr-o minune am reusit sa supravietuiesc".

Israel - Vizitati mormantul lui Harry Potter!

Mormantul lui Harry Potter figureaza de cateva luni printre obiectivele din circuitul turistic al orasului Raml..., in apropiere de Tel Aviv, transmite AFP, citand editia de marti a cotidianului Maariv. De fapt, turistii care merg sa se reculeaga la acest mormant, se roaga pentru un tiz al eroului seriei de succes a scriitoarei JK Rowling. Soldatul britanic Harry Potter a fost ucis la varsta de 19 ani, in urma cu 66 de ani, intr-o confruntare de la Hebron, Cisiordania, si inhumat la cimitirul britanic din Raml....

Descoperire - SMS-urile dauneaza grav sanatatii

Doua ziare italiene - La Repubblica si Il Messaggero - au prezentat opinia mai multor terapeuti, potrivit carora practica asidua de a apasa pe tastele telefoanelor poate provoca tendinite acute, informeaza Rompres. Astfel, unei adolescente de 13 ani i s-a prescris un tratament cu antiinflamatorii si i s-a ordonat repaus de catre un medic ortoped pentru ca avea probleme la maini din cauza ca scria peste 100 de SMS-uri pe zi. Folosirea frecventa a telefonului mobil ar fi si la originea altor simptome la tineri, printre care o mai mare iritabilitate si schimbarea brusca de dispozitie.

Concurs - Record mondial pentru cel mai lung sarut

Farmaciile suedeze au initiat o tentativa de doborare a recordului mondial pentru cel mai lung sarut, in cadrul unei campanii de informare privind igiena dentara. Recordul actual, de 30 de ore, 59 de minute si 27 de secunde, a fost stabilit pe 5 decembrie 2001 de un cuplu din New Jersey. Tentativa de stabilire a unui nou record va avea loc in Suedia pe 14 februarie, de Sfantul Valentin.

Rabdare - Chinezii vor masura din nou Everestul

Autoritatile chineze vor trimite anul acesta o expeditie stiintifica pentru a remasura Everestul, cel mai inalt munte din lume, despre care se crede ca si-a pierdut din altitudine. Expeditia e a patra de acest gen desfasurata din 1959 pana in prezent. Potrivit unui studiu recent, Varful Everest a pierdut in altitudine 1,3 metri din cauza incalzirii globale.

D’ale coreenilor - Lungimea parului in socialism

Parul lung "stoarce energia cerebrala si afecteaza dezvoltarea inteligentei umane", se arata in emisiunea "Sa adoptam o tunsoare conforma modului de viata socialist", difuzata de televiziunea de stat a RPD Coreene. Programul TV - in cinci episoade - descrie amanuntit tunsorile masculine aprobate de "iubitul conducator" Kim Jong-Il. Astfel, peste lungimea de cinci centimetri, "parul nu mai este socialist", exceptand persoanele trecute de varsta de 50 de ani, care pot avea "plete" cu lungimea de 7 cm.

Rubrica realizata de Sebastian S. Eduard
×
Subiecte în articol: antimonden