x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Nebuni in lume

Nebuni in lume

24 Ian 2005   •   00:00

MONDEN
Carnaval cu Ossama si Bush

Carnaval cu Ossama si Bush

Orasul italian Viareggio a fost in sarbatoare, pentru ca tocmai a inceput carnavalul anual. Locuitorii oraselului toscan au aratat ca au din plin simtul umorului si au venit la parada cu papusi gigantice reprezentand proeminente figuri politice. George W. Bush, presedintele SUA, dansa cu Ossama bin Laden - cel mai cautat om de pe planeta. Nici personalitatile autohtone nu au fost ocolite de ironie: premierul Berlusconi a fost reprezentat printr-un pirat cu bandana.

D’ale cercetatorilor - Hipopotamul este ruda cu balena

Hipopotamul este ruda cea mai apropiata a balenelor, sunt de parere cercetatorii francezi, intr-un articol publicat luni de revista Proceedings of The National Academy of Science (PNAS), citata de AFP.

In urma cu 50 pana la 60 de milioane de ani, un stramos comun care traia probabil in apropierea apei a dat nastere celor doua grupuri: cetaceele, care au abandonat ulterior uscatul pentru a deveni animale acvatice, si un grup mare de patrupede artiodactile (paricopitate) numit antracotere.

Aceste animale care aratau similar porcinelor au populat planeta timp de 40 de milioane de ani, inainte de a diparea.

Unicii lor descendenti sunt hipopotamii din Africa si porcii mistreti. Hipopotamii erau o enigma pentru lumea stiintifica, deoarece din morfologia lor se putea deduce ca se inrudesc cu porcinele, insa genetic ei se plasau, in mod paradoxal, mai aproape de balene.

TV Show - Depardieu, mancau in direct

Atunci cand nu filmeaza, lui Gerard Depardieu ii face mare placere sa participe la spectacolele televizate. Asa ca el a acceptat cu mare placere invitatia la un spectacol TV de la o televiziune din Hanovra. In cursul show-ului "Sa facem pariu", francezul a aratat ca nu este parale cu arta gatitului. Nu a jucat teatru - nici film - , pur si simplu s-a apucat de treaba si a aratat ca se pricepe. Triumfator (ca sa nu creada care cumva lumea ca doar a mimat), el s-a apucat sa guste din preparate.

Merite - Un Oscar pentru Alfred Hitchcock

Alfred Hitchcock este in fruntea clasamentului regizorilor care ar fi meritat cel mai mult un premiu Oscar, dar care nu au reusit niciodata sa castige unul, potrivit unui sondaj de opinie realizat de un post de televiziune, citat de BBC online. In ciuda faptului ca a fost nominalizat de sase ori la prestigioasele premii, printre care pentru filmele "Psycho" si "Rear Window", Hitchcock nu a reusit niciodata sa plece acasa cu o statueta a Academiei Americane de Film. Pe lista regizorilor carora li s-a refuzat un premiu Oscar se numara si Martin Scorsese si Stanley Kubrick.

Italia - Romeo si Julieta, la 70 de ani

Un pensionar italian din zona Padova s-a sinucis dupa ce sotia acestuia a cazut intr-o coma profunda in urma unui accident cardiac. Numai ca, surpriza, la cateva ore dupa ce bietul om si-a pus capat zilelor, sotia acestuia s-a trezit din coma. Ettore, un pensionar de peste 70 de ani, a asteptat patru luni la capataiul sotiei sale sa se trezeasca din coma, insa, renuntand la orice speranta, a intrat in garaj, l-a izolat ermetic si a pornit automobilul sinucigandu-se prin intoxicare cu bioxid de carbon. Presa italiana a comparat drama celor doi cu cea a lui Romeo si Julieta, cu atat mai mult cu cat localitatea unde locuiau acestia este situata la o ora de mers de Verona.

New York - Musical pentru caini

Aproape 30 de caini din New York au participat, zilele trecute, la o auditie avand drept scop primirea unui rol intr-un musical pe Broadway. Piesa se cheama "Chitty Chitty Bang Bang", iar rasplata lor nu va consta numai in primirea rolului, ci si in acordarea unei "pensii pe viata" pentru respectivul patruped. Castigatorul se va putea "retrage", dupa consumarea rolului, la un adapost de caini din Connecticut, unde conditiile - spun specialistii - sunt cu mult mai bune decat in adaposturile pentru caini din New York.

Rubrica realizata de Sebastian S. Eduard
×
Subiecte în articol: antimonden