x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Neînțelegeri în familia regală britanică. Copiii ducilor de Sussex nu vor primi titlul de Alteță Regală

Neînțelegeri în familia regală britanică. Copiii ducilor de Sussex nu vor primi titlul de Alteță Regală

15 Sep 2022   •   18:45
Neînțelegeri în familia regală britanică. Copiii ducilor de Sussex nu vor primi titlul de Alteță Regală
Sursa foto: Captură video

Ducii de Sussex ar fi supărați deoarece copiii lor, Archie și Lilibet, nu vor primi titlul de Alteța Sa Regală (ASR) când vor fi numiți prinț și prințesă de Regele Charles al III-lea, potrivit unor surse citate de Daily Mail.

Regele Charles al III-lea va emite un document pentru acordarea acestor titluri nepoților săi,  Archie în vârstă de trei ani, și Lilibet, de un an. Cu toate acestea, în urma discuțiilor tensionate cu noul rege, soții Sussex ar fi supărați deoarece copiii lor nu vor obține titlurile de Alteța Sa Regală. Se pare că Harry și Meghan sunt nemulțumiți că fiicele prințului Andrew, Beatrice și Eugenie, au statutul de ASR, deși nu sunt membri activi ai familiei regale.

„Harry și Meghan sunt îngrijorați de problema securității, iar faptul că sunt prinț și prințesă le aduce dreptul de a avea anumite niveluri de securitate regală. Au existat multe discuții în ultima săptămână. Ei au insistat că Archie și Lilibet sunt prinț și prințesă. Sunt nemulțumiți că Archie și Lilibet nu obțin titlul de ASR. Acesta este acordul, pot fi prinț și prințesă, dar nu ASR, deoarece nu sunt membri ai familiei regale în activitate”, a declarat o sursă pentru The Sun.

Archie și Lilibet au dreptul la aceste titluri în urma decesului reginei, ca parte a regulilor stabilite de regele George al V-lea în 1917 care limitează numărul de membri ai familiei regale care folosesc titlul ASR.

„Să-i lăsăm pe Archie și Lilibet să devină prinț și prințesă, dar să nu aibă titlurile de  Alteță Regală ar fi un compromis clasic. Același lucru s-a întâmplat cu Diana și Fergie după ce au divorțat de Charles și Andrew. Și, bineînțeles, Sarah Ferguson este și astăzi ducesă de York. Harry și Meghan ar trebui să fie mulțumiți, deoarece folosirea de prinț sau prințesă sună bine în SUA. Deși copiii lor se află în primele poziții în linia de  succesiune, ei nu vor fi membri activi ai familiei regale, așa că este foarte corect să nu aibă titluri. Mulți oameni cred că Harry și Meghan ar trebui să-și piardă ei înșiși titlurile, așa că ar trebui să accepte acest compromis și să fie recunoscători, deoarece ar putea fi mult mai rău pentru ei și pentru copiii lor”, a explicat expertul regal Phil Dampier..

Soții Sussex au încetat să mai folosească propriile lor titluri ASR după ce au renunțat la statutul de membri ai familiei regale de rang înalt și s-au mutat în Statele Unite.

×
Subiecte în articol: ducii de sussex megan harry