x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Nopti albe in Ring

Nopti albe in Ring

06 Aug 2004   •   00:00

ZI DE VARA PANA-N TOAMNA

Legitimatia de ziarist, care actioneaza de multe ori ca o bagheta magica, nu a avut nici un efect asupra cerberului de la poarta. N-am avut incotro si ne-am cumparat bilete la vechea si renumita discoteca Ring din Costinesti.
DANA CIOBANU

Biletul face 50.000 de lei. Pretul unei nopti de distractie. Aceeasi suma pe care o platesti pentru inchirierea unui sezlong pe zi. Cam mult pentru un student, turistul de baza al Costinestiului. Si totusi, destul de putin, pentru ca in program e si un concert: Voltaj. Intr-o sala adevarata de spectacole, biletul ar costa cel putin triplu. Nu-i de mirare ca discoteca se umple.

PROVOCARE. Ne amestecam cu lumea, muzica ne duduie din ce in ce mai tare in abdomen, pe masura ce ne apropiem de boxe. Din marea masa de tineri de pe ring se vad doar capetele colorate roz, rosii, albastre, de la jocurile de lumini. Trecem pe langa fetiscane care, urcate pe zidurile de piatra, parca fac concurs pentru titlul de "cine isi unduieste mai bine soldurile". Isi ridica maioutele cat sa li se vada buricul, mai trag de bretelele sutienelor, folosesc muzica si dansul drept pretexte pentru a-si pune in valoare nurii.

Dintr-un colt pe care l-am ocupat "abuziv" (am aflat mai apoi ca era rezervat VIP-urilor invitate) vedem tot ce misca in discoteca. Mesele de pe marginea ringului sunt toate ocupate, dar aproape goale, semn ca e minuscula consumatia in seara asta. Chiar langa noi, un tip toarna vin pe gat, pahar dupa pahar. E cu nevasta, care, probabil, l-a cicalit toata seara ca vrea la dans. Ei bine, nici unul dintre ei nu danseaza nici macar din varful degetelor. Un pic mai incolo, o pustoaica de nici 18 ani isi freaca provocator coapsele de trupul unui baiat atletic. Credeam ca e iubitul ei, da’ de unde! Tipul are o prietena care il asteapta, cuminte, pe scaun!

SUS SI TARE. Multimea din Ring asculta, disciplinata, comenzile DJ-ului. Adevarul e ca nu prea am vazut asa buna relatie intre animator si public. "Mai sus, mai tare, vreau sa vad miscare!", urla animatorul. Asta nu pare sa-i deranjeze prea tare pe niste adolescenti care isi rotesc privirile scormonitor. Ori se uita dupa posete uitate pe scaune, ori dupa iubite care i-au inselat. Imi iau privirea de la ei pentru ca aud undeva in dreapta mea un grup de voci subtirele care canta "Multi ani traiasca!" Sunt vreo opt-noua fatuci care incearca sa-si sarbatoreasca prietena. Surprinzator de cuminti: n-am vazut nici o bautura care sa contina alcool pe masa lor.

Ritmurile nasc noi ritmuri, nici o melodie nu apuca sa se termine pentru ca incepe alta. DJ-ii sunt agitati ca dupa vreo 10 cafele: topaie, canta, vorbesc cu cei de pe ring. Tinerii nu mai baga in seama picaturile de ploaie care ameninta Costinestiul. Se pierd in noapte, trecatori ca razele ce le lumineaza cand si cand fetele.

SCENE CU TRUPA VOLTAJ

La Ring nu intra decat ce e "la moda" in muzica. S-a nimerit ca in seara noastra la discoteca sa avem parte de Voltaj. Baietii au aparut pe la miezul noptii, linistiti ca echipa tehnica de la propria lor firma de sonorizare aranjase deja instrumentele pe scena si probele erau facute. Calin Goia a venit insotit de iubita lui, Dana Nalbaru, insotita, la randul ei, de un grup de prieteni. Dupa pupicii de rigoare, Voltajul a urcat pe scena, iar Dana a disparut in public, pentru a-si face mai apoi aparitia la masa rezervata VIP-urilor. Nu oricum, ci ridicand vocea la un bodyguard prea putin impresionat de celebritatea ei.

n Veniti la Vama Veche! - Iris si Partizan, la Festivalul Stufstock

ROXANA I. ANCUTA

Salvati Vama Veche! Acest mesaj, Mircea Toma si initiatorii actiunii il tot promoveaza de anul trecut, de cand s-a organizat prima editie a Festivalului Stufstock. Daca in 2003, artistii s-au solidarizat actiunii de "epurare" a statiunii de pe Litoral, numita de unii si rezervatie culturala, si au acceptat sa concerteze gratis pentru vamaiotii adevarati, anul acesta, amfitrionii au facut rost de sponsori. Prin urmare, cele 29 de trupe si solistii care vor canta la 3 si la 4 septembrie la Vama Veche, pe scena Stufstock, vor fi platiti. Printre ei se numara trupe de succes precum: Iris, Partizan, Ada Milea, Celelalte Cuvinte si Cargo.

Persoanele prezente la festival vor obtine gratuit un ghid Stufstock, cu programul concertelor, o harta a zonei, cu amplasarea scenelor, a cortului salvarii, o lista cu mijloacele de transport din Vama Veche si altele. Proiectul "Salvati Vama Veche" a facut pasi importanti in ultima vreme. Sustinatorii lui au constituit "Asociatia pentru conservarea ariilor protejate bio-cultural" si au obtinut din partea autoritatilor o interdictie pentru autorizarea de constructii noi. Mircea Toma, infocat sustinator al acestei campanii, a declarat ca, printre altele, Vama Veche trebuie sa revina la vechile obiceiuri si manifestari, dezbracate de orice inhibitii, si sa se faca in asa fel incat sa dispara orice urma de manea in zona.

LA CALD

  • PE CRISTINA RUS DE LA BLONDY A PRINS-O POTOPUL. Frumusica blonda a tras o spaima sora cu moartea in noaptea de marti spre miercuri. Tocmai plecase din statiunea Venus, unde a avut un concert, cand, din senin, a inceput o ploaie torentiala. "Niciodata nu am vazut asa ceva! A venit un val de grindina de mi-a stat inima in loc. Nu vedeai nici la un metru in fata ta. Mi-a fost teama ca o sa mi se sparga parbrizul, ca o sa mi se indoaie tabla masinii", spune blonda sexy. Pentru ca era singura in masina si extrem de speriata, Cristina a tras masina intr-o benzinarie pana s-a oprit potopul. De cand a avut accidentul cu Volkswagenul, Cristina este foarte atenta in trafic. In plus, ea tine ca la ochii din cap la noua sa masina, un Audi A4. (Cristina Ologeanu)

  • BLOCAJ RUTIER INTRE CONSTANTA SI NEPTUN. Circulatia intre Neptun si Constanta a fost blocata ieri, in jurul pranzului. Timp de cateva ore, masinile au circulat cu o viteza de 5-10 km/h pe sensul spre Constanta. In coloana care s-a intins pe cativa kilometri au fost prinse si cateva masini de jandarmi si Politie, care au iesit din blocaj cu girofarele in functiune pe celalalt sens al soselei. Nu au fost inregistrate accidente grave, ci doar cateva tamponari usoare, puse pe seama nervozitatii soferilor blocati in trafic. (Dana Ciobanu)

  • DORU OCTAVIAN DUMITRU II DEDICA UN SPECTACOL FOSTEI SALE SOTII. Dupa cum publicul a aflat din presa, Doru a avut o casnicie furtunoasa cu Angelica Nicoleta Ganea, cea care anul acesta a concurat la Cerbul de Aur ca reprezentanta a Canadei. Dupa divort, artistul s-a recasatorit si are un baietel, avand dintr-o relatie anterioara si o fata de varsta majoratului. Din pacate, revenita in tara, Nicoleta s-a plans pe mai multe canale media de viata pe care a dus-o langa actor, acesta ramanand insa insensibil la comentariile fostei neveste. Chestionat, Doru Octavian Dumitru a refuzat sa faca prea multe comentarii. S-a multumit doar sa spuna ca atunci cand a cunoscut-o, Angelica Ganea era foarte saraca, primul ei contact cu scena consumandu-se cu flecurile pantofilor tocite. Vedeta postului National TV a uitat trecutul si-n prezent joaca pe Litoral "Femeia ah, femeia!", pe care, dintr-un gest de eleganta, i-l dedica in amintirea vremurilor petrecute impreuna. (Horatiu Tudor)
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden vama veche