x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden OBSERVATOR/Stirile zilei - 27 iulie 2004

OBSERVATOR/Stirile zilei - 27 iulie 2004

27 Iul 2004   •   00:00

Mehedinti - Trancota vrea in Parlament

Ministrul-delegat pentru Administratia Publica, Gheorghe Emacu, l-a instalat ieri in functie pe noul prefect de Mehedinti, Constantin Zimtea, aceasta inlocuindu-l in functie pe Dan Trancota. Constantin Dinu, vicepresedintele PSD Drobeta Turnu-Severin, a declarat ca Dan Trancota doreste sa candideze la alegerile parlamentare din toamna. "Conform legii, cu 50 de zile inainte de alegeri, obligatoriu, trebuia sa-mi prezint demisia. Intrucat eliberarea mea din functie s-a facut in lipsa, colegii mei de partid ma pun pe ganduri", a declarat Trancota, citat de Rompres.

Contestatie - Deputatul Dorin Popescu castiga

Deputatul PNL Dorin Popescu, care nu s-a regasit pe lista celor propusi de Organizatia Judeteana a partidului pentru viitorul Parlament, a castigat contestatia depusa la nivelul conducerii centrale liberale privind modul in care s-a votat in Biroul Permanent Judetean al filialei, informeaza Rompres. Cu toate acestea, PNL Bistrita-Nasaud a depus un recurs, iar presedintele filialei judetene, Sabin Iliesi, a declarat ca "admiterea contestatiei lui Popescu a fost o greseala" si ca "Organizatia Judeteana va castiga cu siguranta recursul".

Alianta D.A. - Embargo pentru fostii securisti

Liderii Aliantei PNL-PD au inceput pregatirile pentru desemnarea candidatilor pe listele parlamentare la alegerile din toamna. Vicepresedintele PD, Emil Boc, a declarat ca, desi nu este un criteriu explicit, fostii securisti nu vor accede listele parlamentare. "Nu este un criteriu explicit care sa vizeze aceasta situatie, dar cert este ca persoane controversate sau care au produs prejudicii in materia drepturilor si libertatilor cetatenesti, evident ca asemenea persoane controversate nu au ce cauta pe listele Aliantei PNL-PD sau cel putin pe listele PD", a declarat Emil Boc, citat de Rador.

Vaslui - Organizatii PD decapitate

Doua treimi din conducerile organizatiilor locale ale PD Vaslui vor fi dizolvate in cursul acestei saptamani din cauza rezultatelor slabe obtinute la alegerile din 6 iunie, a decis duminica Colegiul Director al partidului, informeaza Mediafax. De asemenea, Colegiul Director al partidului a mai decis destituirea din functie a majoritatii vicepresedintilor si secretarilor din Biroul Permanent Judetean, din cauza absentelor repetate de la sedinte si a slabei implicari in campania electorala.
EDITIA a II-a

Recunoastere - Cotroceniul a comandat IRSOP un sondaj

Consilierul prezidential Corina Cretu a confirmat ieri ca administratia prezidentiala a comandat sondajul IRSOP, aparut in presa centrala. Ea a precizat ca rezultatele acestuia au fost transmise la Cotroceni chiar inaintea alegerilor locale, fiind vorba despre un material de lucru, asemenea altora care au fost comandate de-a lungul mandatului, dar care nu au aparut in presa. Corina Cretu a negat ca sondajul ar fi fost comandat pentru intalnirea, de la 5 iulie, a presedintelui Iliescu cu liderii PSD.

Alegeri - PSD si UDMR continua impreuna

Presedintele PSD, Adrian Nastase, s-a intalnit ieri cu liderul UDMR, Marko Bela, pentru a evalua rezultatele obtinute de cele doua formatiuni politice la alegerile locale. Potrivit unui comunicat al PSD, liderii celor doua partide si-au exprimat dorinta de a continua si dezvolta Acordul de colaborare PSD-UDMR pentru acest an si din perspectiva alegerilor parlamentare, si a celor prezidentiale. Ei au stabilit sa se intalneasca la 24 august pentru stabilirea coordonatelor cooperarii in perioada pre- si postelectorala.

Sustinere - PRM vrea baze SUA in Romania

CV Tudor isi schimba atitudinea fata de NATO si anunta ca PRM agreeaza ideea amplasarii bazelor militare americane pe teritoriul Romaniei. "America trebuie ajutata in lupta impotriva terorismului international", a subliniat ieri Vadim Tudor. El a salutat sosirea la Bucuresti a ambasadorului SUA, Jack Dyer Crouch II, si si-a exprimat speranta ca relatiile bilaterale "vor continua sa se dezvolte pe multiple planuri, iar noul ambasador va contribui la infaptuirea acestui deziderat".

Parlament - PNL si PD si-au impartit locurile

Conducerea Aliantei PNL-PD a stabilit ieri configuratia listelor parlamentare comune si a decis sa renunte la realizarea celui de-al doilea sondaj de opinie pentru hotararea ponderii finale pe liste. Astfel, in aproape toate judetele, locurile eligibile pentru Senat si Camera Deputatilor vor fi impartite intre PNL si PD in functie de rezultatul sondajului realizat anul trecut (33,3%) si de scorul obtinut in alegerile locale (66,6%). In urma scrutinului din iunie, raportul este de 1,30 - PNL, 1,00 - PD. La Bucuresti, primul loc la Camera va reveni PNL, iar PD va deschide lista pentru Senat.
×
Subiecte în articol: antimonden