x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Pe podium, cu aparate auditive

Pe podium, cu aparate auditive

10 Sep 2004   •   00:00

Crowne Plaza a fost miercuri gazda unui eveniment inedit. Vedetele s-au inghesuit sa vada, in premiera in Romania, prezentarea colectiei de moda "MOON (and the City 2)" pentru hipoacuzici.

SIMONA ECOVOIU

Compania Audio Nova, lider pe piata aparatelor auditive in Romania, a marcat 5 ani de existenta pe piata romaneasca printr-un eveniment inedit: prima parada de aparate auditive accesorizate de piese vestimentare, semnate Wilhelmina Arz.

TEHNICA. Si in Romania, numarul femeilor care au serioase probleme cu auzul este mare. Specialistii ORL din Romania apreciaza ca 1 din 10 persoane au probleme cu auzul. In ciuda acestui fapt, foarte putini pacienti apeleaza la un aparat auditiv, desi costul acestuia este suportat de Casa Asigurarilor de Sanatate. Dar asta nu inseamna ca doamnele nu pot imbraca tinute de seara, care sa le puna in evidenta calitatile fizice. Iar aparatele auditive prezentate de superbele manechine sunt discrete si usor de purtat, personalizate, reglate computerizat, in functie de auzul fiecarei paciente.

In paralel cu rochiile de seara, amfitrionul evenimentului, Gabriel Coveseanu, mai pe scurt Cove, a prezentat si performantele aparate pentru hipoacuzici. Unele sunt dotate cu un sistem de microfoane digitale, omnidirectional si directional. In functie de pozitionarea vorbitorului, aparatul va face un zoom, astfel incat pacientul nu va fi afectat de zgomotul din jur, imbunatatind intelegerea vorbirii in mediu zgomotos. Sistemul audiozoom face o analiza a mediului ambiental selectand vocea umana din zgomot. Interesant ni s-a parut ceasul elvetian care are si rol de telecomanda. Pacientul poate sa-si schimbe programele, sa modifice volumul si asta fara sa duca mana la ureche. Exista si varianta de telecomanda clasica. Stiati ca si Bill Clinton a recunoscut ca poarta un astfel de aparat? Dar si alte staruri au probleme cu auzul, dintre care ii amintim pe actorii Leslie Nielsen, Steve Martin si celebrul moderator de televiziune David Letterman. Asta nu i-a impiedicat sa-si continue cariera, cu ajutorul aparatelor auditive.

LA TACLALE. Au fost prezente si VIP-uri. Luana Mitran, fosta nevasta a lui Cabral, a stat tot timpul la taclale cu Roxana Ciuhulescu. Probabil ca Roxana a aflat, in premiera, de ce Luana a slabit in jur de 10 kilograme. Nu putea lipsi, pentru a inveseli atmosfera, si smecheritul Daniel Buzdugan, care a pregatit o inregistrare in stilu-i caracteristic, de data aceasta fiind luate in colimator nume grele din show-biz. Desi evenimentul a fost anuntat pentru orele 19:00, s-a dat startul o ora mai tarziu, motiv pentru care invitatii au stat cu ochii mai degraba pe farfuriile cu mancare.

"BONUS" DE LA MANECHINE

Fara sa realizeze ca sunt admirate in toata splendoarea, manechinele au defilat in chilotei, intr-o incapere cu vedere la sala de protocol. Astfel, barbatii si-au mutat privirea de la prezentator, oleaca mai incolo… Cam doua minute a durat "spectacolul", oferit involuntar de cele 10 fete. Cand s-au prins, ele au stins rusinate lumina.

FOTO

  • NAZDRAVANI. Amfitrionul Gabriel Coveseanu si farseurul Daniel Buzdugan s-au tinut de sotii toata seara

    MODA. Colectia "MOON (and the City 2)" a adus in centrul atentiei solutiile pentru problemele hipoacuzicilor

  • Foto 1

  • Foto 2
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden