x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Sărbătoare la Londra: Astăzi este ziua de naștere a Regelui Charles. Suveranul împlinește 74 de ani

Sărbătoare la Londra: Astăzi este ziua de naștere a Regelui Charles. Suveranul împlinește 74 de ani

14 Noi 2022   •   16:27
Sărbătoare la Londra: Astăzi este ziua de naștere a Regelui Charles. Suveranul împlinește 74 de ani
Sursa foto: Hepta

Regele Charles al Marii Britanii a împlinit, astăzi, 74 de ani și l-a înlocuit pe tatăl său, prinţul Philip, în funcția de Păzitor al Marelui Parc de la Windsor, titlu care datează de peste patru secole, scrie Reuters.

Este cel mai vârstnic monarh din istoria Regatului Unit care a fost încoronat și își va sărbători în privat prima zi de naștere pe tronul Marii Britanii.

Palatul Buckingham a anunţat că regele Charles a preluat oficial rolul de Păzitor al Marelui Parc de la Windsor, titlu ce datează din 1559, când regina Elisabeta I l-a numit în această funcţie pe Henry Neville. Tatăl regelui Charles, prinţul Philip, a deţinut titlul din 1952, când soţia sa a devenit regina Elisabeta a II-a. Și Regina Victoria a deținut această funcție, care presupune supravegherea administrării parcului. 

Prințul Charles al III-lea s-a născut la 14 noiembrie 1948, ca primul fiu al reginei Elisabeta a II-a și a soțului ei, Prințul Philip, duce de Edinburgh. Este interesat de probleme umanitare și sociale, a fondat The Prince's Trust în 1976 și sponsorizează multe alte organizații caritabile și de artă.  A studiat la școlile Cheam și Gordonstoun, pe care le-a urmat și tatăl său, precum și la Geelong Grammar School din Australia.

După ce a obținut diploma universitară la Trinity College, Cambridge, Charles s-a înrolat în Marina Regală, unde a activat între 1971-1976. S-a căsătorit cu lady Diana Spencer, cu care are doi fii, Prințul William și Prințul Harry. După ani tumultuoși, în care acesta și-a continuat relația cu Camila Parker Bowles, cuplul a divorțat în 1997. Un an mai târziu, prințesa Diana a murit într-un accident de mașină.  Charles s-a căsătorit cu Camilla în 2005. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

 

×