x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Pianist la Circ

Pianist la Circ

09 Aug 2004   •   00:00

ZI DE VARA PANA-N TOAMNA

Din prima zi in care am ajuns la restaurantul Vox Maris din Costinesti m-am simtit ca acasa. Nu din cauza mancarii pe care nici mama nu o face asa de buna, ci pentru ca am auzit aceeasi muzica pe care o ascult de obicei.
DANA CIOBANU

Pianistul Mircea Constantin este omul care incanta auzul clientilor de la Vox Maris. Abia il zaresti dupa micul pian, dar stii ca e acolo ori de cate ori auzi acordurile vii. Un om mai degraba timid, cu greu s-a lasat convins sa ne vorbeasca. Argumentul lui: "Nu sunt o vedeta. Sunt un om obisnuit". Contraargumentul nostru: "Ne place prea mult cum cantati. Vrem sa va cunoasca lumea".

DEMISIE FORTATA. Asa am aflat ca s-a nascut in 1938, la Braila, intr-o familie de nemuzicanti. Prin grija unei matusi, a inceput studiul pianului, cu profesor, la o scoala catolica. A urmat Scoala Populara de Arta in Bucuresti, dar nu a continuat cu studii superioare, din cauza unor probleme de familie. A avut noroc sa invete de la profesionisti si sa cante alaturi de ei. Viata lui Mircea Constantin a luat o turnura importanta in 1957, atunci cand s-a angajat in orchestra Circului de Stat, montat pe acea vreme in zona Teatrului National din Capitala. Acolo a invatat cu adevarat sa cante la pian. A plecat cu Circul in turnee prin Romania si in tarile vecine pana in ’80, cand "dosarul nesanatos" l-a obligat sa-si schimbe locul de munca. "Mamei i s-a nazarit sa fuga in Austria. Mi-a spus ca o sa plece si nu se mai intoarce in tara. Avea o varsta destul de inaintata, dar s-a casatorit si a ramas acolo". Necazurile au aparut inaintea unei plecari a Circului in Israel. "Aveam pasaportul si chiar am intrebat daca sunt probleme ca mama se afla in Austria. Mi-au spus ca nu, mai ales ca numele meu de familie nu corespundea cu al ei. Un binevoitor mi-a facut insa pocinogul si m-au dat afara. E un fel de a spune ca m-au dat afara, pentru ca Iosefini, care era pe atunci directorul Circului, mi-a spus ca e mai bine sa-mi dau eu demisia", povesteste pianistul.

CONTRACTE. A plecat la InterContinental, unde a cantat alaturi de George Urziceanu, fratele Aurei Urziceanu. Pana a aparut un contract in Kuweit, unde a cantat sase luni. A urmat o perioada in care a lucrat cu contract in marile restaurante din Bucuresti si in strainatate. "Sunt fericit ca am vazut atatea tari. Acum are o pensie de 2.300. 000 de lei pe luna, dar simte ca nu e inca timpul sa renunte la pian. In timpul anului canta la restaurantul Trocadero din Bucuresti, iar vara si-o petrece la malul marii.

AFECTIUNE

"Eu sunt indragostit de pian. Ma simt bine cand cant si ma bucur vazand oamenii care apreciaza muzica si murmura versurile auzind melodia" - Mircea Constantin, pianist

DIVERTISMENT

Diana Lascarescu si Peter Imre au ajuns la malul Marii Negre

Diana si Peter au ales complexul Vox Amiral din Costinesti pentru a se bucura de vacanta. Diana profita din plin de cele cateva zile libere pe care le-a obtinut de la conducerea Televiziunii Romane. Este atat de bronzata incat ar face geloasa si o negresa.

CONDICA DE RECLAMATII

  • CATALIN MARUTA face alergie la costumele de baie cu motive florale. Vedeta postului TVR 2 are o gramada de nemultumiri: "Nu-mi plac multe chestii pe Litoralul Marii Negre. De pilda, ma scoate din sarite cand vad grasani cu burta la soare. Sunt de-a dreptul dizgratiosi. De fapt, pe plaja ma enerveaza cam tot. Nu pot sta o clipa fara sa ma enervez. Ba trec vanzatorii ambulanti, care tipa cat ii tin plamanii, ba vin pozarii cu maimute ori cu pui de tigri. Deja fac alergie la costumele de baie cu floricele, dar si la mirosul greu de gogosi. Mi-este imposibil sa ma simt bine la mare. Si sunt convins ca multi turisti au aceleasi probleme". (S. E.)
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden