x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Primar pentru o zi

Primar pentru o zi

03 Iun 2004   •   00:00

Cateva VIP-uri au stofa de edil. Initiativele lor, la cele serioase ne referim, ar putea fi preluate cu brio de politicieni. Interesant este ca cei mai multi dintre intervievati au visat la scaunul de primar doar pentru a se imbogati. S-a pomenit, in treacat, despre aziluri si scoli pentru rromi.

SIMONA ECOVOIU, ROXANA I. ANCUTA

Ileana Lazariuc nu vrea sa aiba de-a face cu aceasta "meserie" dar, daca soarta ar aduce-o pentru o zi in postura de primar, primele lucruri pe care le-ar face ar fi: "Aziluri pentru batrani si gradinite moderne, asfaltarea strazilor, ca sa nu-si mai rupa oamenii masinile-n doua, si curatarea parcurilor si padurilor".

Covrigi si seminte gratis

Bogdan (El Negro) ar oferi in primul rand un concert gratis, in fata primariei, si ii va aduce pe cei de la UB 40, pentru a canta in deschidere. Urmeaza apoi: "O fabrica de mezeluri pentru basistul nostru, Danny Boy, care este fan salam, as pune o taxa pe prostie, ca sa imbogatesc primaria, si as interzice manelele in mijloacele de transport in comun".

Dan Helciug este convins ca, in 10 de ani, va intra in politica. Exerseaza de pe-acum pentru functia de primar, Helciug avand idei interesante: "Daca as fi primar pentru o zi, as spala cu un detergent puternic treptele primariei, dar si strazile, as construi centre pentru saraci, cantine studentesti, unde preturile la mancare ar fi de doua ori mai ieftine decat in oras, le-as da studentilor bere, covrigi si seminte gratis. M-as pune pe treaba, ca sa fac bani. Daca eu castig, castiga si populatia".

Legalizarea bordeiurilor si curatarea raurilor

Interpretul Adrian Enache chiar canditeaza la functia de primar al Sectorului 3, asa ca el are deja o platforma program: "As legaliza bordelurile si as face din Capitala un oras turistic, caci avem ce sa le aratam strainilor. Vreau sa construiesc un parc de distractii asemanator celui din Mamaia, Aqua Land. Si as ridica scoli pentru tigani, cu scopul de a reduce rata infractionalitatii"".

Alexandru Arsinel are si el un "of": "Tare mi-ar placea sa strang bani pentru a curata raurile care trec prin Bucuresti. In anii de studentie facem, fara nici o grija, baie in Colentina sau Dambovita. Acum, ele sunt un adevarat focar de infectie, intri in apa sanatos si iesi plin de ciuperci. Si as mai investi sume mari in Teatrul de revista "Constantin Tanase", pentru a-l renova ca lumea".

Floricele pe marginea soselelor

Jojo sufera de mania curateniei, asa ca viseaza la o Capitala curata: "As monta cosuri de gunoi mai mari, dar si locuri de parcare mai multe. Am vizitat Clujul si n-am vazut o hartie pe jos. De ce nu ar putea sa fie si Bucurestiul la fel? Eu i-as amenda si pe cei care arunca tigari si hartii pe trotuar. E prea multa aglomeratie in Capitala, ma refer si la oameni, si la masini, si sunt prea putine floricele pe marginea soselelor".

Stela Popescu spune ca niciodata nu a avut astfel de veleitati, dar, daca ar ajunge in aceasta postura, ar face in asa fel incat sa vada toti oamenii fericiti. "As pune flori pe toate drumurile, le-as da de mancare tuturor, mi-ar placea sa-i vad pe toti superelegant imbracati. Sa fie toata lumea in al noualea cer".

Desi e pus doar pe sotii, Vizante si-a luat in serios functia de primar pentru 24 de ore, asa ca ne-a insirat cateva dintre initiative sale: "Dom’le, ar trebui sa se organizeze un corp de control format din pensionari care sa verifice cum merg afacerile prin Bucuresti. Si n-as mai vrea sa vad, in plina zi, pe strazile din centru, tiruri, care blocheaza circulatia. Asa am scapa de poluarea care ne omoara cu zile".

Vai de noi, daca ar candida la primaria Capitalei!

Razvan Fodor (Krypton) recunoaste din prima ca n-ar fi un primar bun: "Primul lucru pe care l-as face ar fi sa imi daruiesc un spatiu comercial, sa profit si eu putin. Pentru greseala asta cu spatiul, as scoate toti primarii de sectoare si consilierii la inviorare, adica la munca pe strazi. Asta ca sa scot ochii populatiei. Si as mai profita si de secretara mea". Despre Dan Negru putem spune doar ca ne bucuram ca nu intra in politica: "As muta ardelenii in Bucuresti, doar asa s-ar putea face treaba aici. Si, cum sunt sincer de fel, va spun ca as intra in istoria Romaniei ca cel mai mare spagar primar. Sufar si de cultul personalitatii, asa ca i-as obliga pe bucuresteni sa defileze pe strazi cu portretul meu si sa scandeze: "Negru, cel mai tare primar!".

Gina Pistol este mai pragmatica. Ar profita de functie, pentru a-si umple buzunarele. "Daca as fi primar pentru o zi, mi-as pune bani deoparte si mi-as ajuta prietenii. Stiti cum e vorba... bani albi pentru zile negre. Apoi, m-as ocupa de strazile Capitalei, care arata jalnic, si as amenaja mai multe spatii verzi".
×
Subiecte în articol: antimonden primar