x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Prințul Harry a ajuns în Canada. Ruptura de Casa Regală Britanică va fi mai dură decât se așteptau ducii de Sussex

Prințul Harry a ajuns în Canada. Ruptura de Casa Regală Britanică va fi mai dură decât se așteptau ducii de Sussex

21 Ian 2020   •   15:07
Prințul Harry a ajuns în Canada. Ruptura de Casa Regală  Britanică va fi mai dură decât se așteptau ducii de Sussex

Prinţul Harry a ajuns astăzi în Canada pentru a i se alătura soţiei sale, Meghan, şi fiului lor, Archie, alături de care va începe o nouă viaţă, departe de casa regală britanică.
La mai puţin de două săptămâni după anunţul şoc al ducelui şi ducesei de Sussex de a se retrage din familia regală, pentru a deveni independenţi, şi la două zile după acordul anunţat de regina Elisabeta a II-a, prinţul Harry, în vârstă de 35 de ani, a aterizat la ora 03:00 GMT în Vancouver, purtând o căciulă pe cap şi o geantă aruncată neglijent pe umăr, potrivit imaginilor publicate de Daily Mail.
El a luat apoi un alt zbor către insula Vancouver, unde Meghan şi Archie îl aşteptau în casa în care locuiesc de mai multe săptămâni şi unde familia princiară a petrecut sărbătorile de sfârşit de an.

Sky News a prezentat imagini cu prinţul urcându-se grăbit într-un sedan cenuşiu care îl aştepta şi care apoi a plecat sub escorta poliţiei.

Harry s-a întâlnit cu soţia sa Meghan, 38 de ani, care s-a întors în Canada a doua zi după anunţul retragerii cuplului şi care de atunci a fost văzută de mai multe ori mergând în vizită la diverse asociaţii.

Ducele de Sussex a părăsit Regatul Unit luni seară, după unul dintre ultimele sale angajamente oficiale în calitate de membru al familiei regale, a anunţat cotidianul britanic Daily Telegraph. Harry a avut o apariţie consistentă la summitul Regatul Unit - Africa destinat investiţiilor de la Londra, unde s-a întâlnit cu mai mulţi şefi de stat africani şi s-a întreţinut în privat cu prim-ministrul Boris Johnson.

Plecarea sa în Canada marchează o primă etapă a unei "vieţi mai independente". Regina Elisabeta a II-a a declarat că le susţine dorinţa şi a anunţat sâmbătă un acord cu nepotul ei, al şaselea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, şi cu fosta actriţă americană.

Ruptura, care va deveni oficială în primăvară, va fi mai dură decât sperau ducele şi ducesa de Sussex, care nu vor mai putea utiliza titlurile de "alteţe regale", nu vor mai beneficia de fonduri publice şi nu o vor mai reprezenta oficial pe suverana de 93 de ani. Harry va trebui, de asemenea, să renunţe la funcţiile sale militare, la care ţinea foarte mult.

Exprimându-se public pentru prima dată după criza pe care a provocat-o în monarhia britanică, Harry a recunoscut duminică seara că simte o mare tristeţe: "Speranţa noastră a fost de a continua să o slujim pe regină, Commonwealth-ul şi asociaţiile mele militare, fără finanţare publică. Din păcate, acest lucru nu a fost posibil", a spus prinţul Harry.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: harry megan archie ducii de sussex