x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Prințul William și Kate Middleton ar putea deveni rege și regină „mult mai devreme” decât se așteptau

Prințul William și Kate Middleton ar putea deveni rege și regină „mult mai devreme” decât se așteptau

de Anastasia Paul    |    19 Feb 2024   •   19:45
Prințul William și Kate Middleton ar putea deveni rege și regină „mult mai devreme” decât se așteptau
Sursa foto: Hepta

Boala regelui Charles a dat naștere la speculații nesfârșite despre o posibilă retragere de pe tronul Marii Britanii, în favoarea prințului William, fiul cel mare al monarhului.

„Aș dori să profit de această ocazie pentru a vă mulțumi pentru mesajele amabile de susținere”, a spus Prințul William, într-un discurs la o cină de caritate, pe 7 februarie, prima sa zi oficială înapoi la serviciu după operația abdominală a soției sale, Kate Middleton și diagnosticul de cancer al regelui Charles.

„Regina (Elisabeta a II-a nred.) ar fi atât de mândră de cât de bine a reușit să acorde prioritate îndatoririlor față de coroană”, a spus o sursă, în exclusivitate pentru In Touch of William, referindu-se la îngrijirea copiilor și convalescența soției sale, îmreună cu actele sale de caritate și cu unele dintre obligațiile regale ale tatălui.

„Charles este cu siguranță impresionat de cât de ușor și-a rezolvat William îndatoririle.” Și, în timp ce cancerul regelui a fost depistat devreme, și a promis că se va întoarce la îndatoririle publice cât mai curând posibil, palatul se pregătește pentru o nouă bombă.

„Charles nu se poate abține să nu ia în considerare demisia, de dragul monarhiei, însemnând că William și Kate ar putea fi încoronați rege și regină mult mai devreme decât se aștepta oricine”, spune sursa.

Charles s-ar putea să nu aibă de ales

„Va trebui să se concentreze pe combaterea acestui cancer”, spune aceasta, despre bărbatul de 75 de ani, care a fost diagnosticat în urma unei proceduri pentru o prostată mărită, deși oficialii palatului au spus că nu ar fi cancer de prostată.

Și, în timp ce își continuă unele dintre îndatoriri - cum ar fi citirea zilnică a celebrei „casete roșii” a ziarelor guvernamentale și întâlnirea cu premierul Rishi Sunak (deocamdată la telefon), sursa notează că regele este obosit din cauza tratamentelor. „Efectele secundare sunt mult mai grave decât știe oricine.”

William a trebuit deja să preia din îndatoririle tatălui său

„A preluat mai mult control asupra palatului, rămânând în contact constant cu ajutoarele lui Charles”, spune sursa. „Este practic omul de referință în acest moment.”

Willam, în vârstă de 41 de ani, „a avut tendința de a face mai puțin munca de zi cu zi a monarhiei, în comparație cu tatăl său, concentrându-se în schimb pe angajamente mai mari și mai strălucitoare”, spune istoricul regal Ed Owens. „Dar acum va fi de așteptat să completeze multe dintre aceste ieșiri publice mai banale.”

Kate se recuperează după operația la abdomen

„Încă se recuperează și nu se așteaptă să revină complet la acțiunile sale până în aprilie”, spune sursa, despre prințesa, în vârstă de 42 de ani, care a fost nevoită să anuleze o serie de apariții oficiale după o intervenție chirurgicală la abdomen, în ianuarie. „Momentul nu este ideal, dar ea este gata să facă un pas înainte. Amândoi s-au pregătit pentru asta de ani de zile.”

Dar viețile lor nu vor mai fi niciodată la fel. Până acum, Kate și William au menținut o rutină relativ normală la casa lor din Windsor.

„Au putut să-și ia copiii de la școală și să se bucure de cine în familie”, le spune sursa despre părinți lui George, 10 ani, Charlotte, 8 și Louis, 5. Acum, ei vor petrece mult mai mult timp. la Londra – fie la apartamentul lor din Palatul Kensington, fie, în cele din urmă, la Palatul Buckingham – „pentru că programul lor va fi plin”. (Charles a participat la 425 de angajamente, iar regina Camilla a participat la 233 anul trecut, comparativ cu doar 172 și, respectiv, 125 pentru William și Kate.)

Ei vor avea în continuare proiectele lor personale – conservarea mediului pentru el și dezvoltarea timpurie a copilăriei pentru ea – „dar vor trebui, de asemenea, să participe la o mulțime de evenimente aleatorii, de la tăiere de panglici la tururi de fabrică”, adaugă sursa. 

Oficialii palatului lucrează din greu pentru a se asigura că transferul de putere ar fi cât mai lin posibil

„Având în vedere circumstanțe, nu vor avea o încoronare elaborată — William crede că tatăl său a fost oricum exagerat”, spune sursa despre sărbătoarea încoronării lui Charles în luna mai 2023, care a costat circa 125 de milioane de dolari.

„William și Kate nu-și doresc tot fastul și circumstanțele tradiționale care îi fac să pară deconectați, așa că ar reduce semnificativ amploarea evenimentului. Probabil că vor face ceremonia religioasă și o mică recepție, sperăm pentru mai puțin de 15 milioane de dolari.”

Va fi un eveniment dulce-amar pentru Charles, care a asteptat toata viata sa preia tronul. „Ideea că nu va putea să-și lase amprenta ca rege este o pastilă greu de înghițit”, spune sursa. Iar Camilla savurează de fapt șansa de a avea o pensie relaxantă. „Ea l-a îndemnat să renunțe și să se bucure de anii lor de aur. De asemenea, ajută faptul că Charles are multă încredere în William și Kate și, în cele din urmă, face ceea ce este mai bine pentru monarhie. Așa că se poate simți mândru știind că și-a făcut treaba bine”, notează yahoo.com.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×