x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Regasire in America

Regasire in America

21 Sep 2004   •   00:00

Lumea este mica, oricat ar parea de mare. Nadia Comaneci a trecut printr-o intamplare care confirma acest lucru. Gimnasta l-a regasit in America pe fostul tovaras de joaca de la Onesti.

DANA CIOBANU

Prin 1977-1978 devenisera buni tovarasi, uniti si la distractie, si la munca. Cei trei "muschetari": Nadia Comaneci, fratele ei, Adrian, si Nicki Nechita, tatal "micutei Picasso", Alexandra Nechita.

FOTBAL. "Eram vecini la Onesti. Stateam pe aceeasi strada. Stiu ca familia Nechita venise din Vaslui. Frate-meu se imprietenise la catarama cu Nicki, jucam cu totii tenis de picior, ne ajutam la gradinarit, plantam morcovi impreuna. La un moment dat, Nicki a plecat si nu am mai auzit de el mult timp", ne-a povestit Nadia. Peste ceva vreme s-a auzit ca ar fi fugit din tara, intai in Italia, si ca ar fi ajuns, in final, prin California. In 1989, Nadia a fugit si ea din Romania comunista. "Am citit cateva articole despre "micuta Picasso" pe cand Alexandra avea vreo 8-9 ani. I-am spus atunci fratelui meu ca nu cred ca poate fi vorba despre alt Nechita decat cel pe care-l stiam din copilarie. Speram sa fie Nicki. Anastasia Soare, "regina sprancenelor", a pus la cale o intalnire intre mai multi romani. Asa l-am revazut pe Nicki, dupa aproape 20 de ani", ne-a mai dezvaluit Nadia.

INTALNIRI. Odata legatura restabilita, vechii prieteni nu scapa ocazia sa se revada ori de cate ori timpul le permite. "Suntem o mana de romani si ne intalnim cat putem de des. Inainte de a intra Alexandra la facultate, stateam la 45 de minute cu masina de familia Nechita. Cand s-a inscris la UCLA, s-au mutat si ei mai aproape, asa ca acum ne despart de ei doar sapte minute cu masina.", spune gimnasta.

×
Subiecte în articol: antimonden