x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Reuniuni de clasa la Callatis

Reuniuni de clasa la Callatis

12 Aug 2004   •   00:00

ZI DE VARA PANA-N TOAMNA

Pentru seara "Dialoguri gen... Callatis", organizatorii i-au provocat pe cativa cantareti sa se dueleze pe scena-scoica din Portul Turistic Mangalia. Ideea a fost cu atat mai inspirata cu cat artistii si-au schimbat intre ei instrumentistii si au reusit sa cante live.
DANA CIOBANU, DANA ANDRONIE

Festival de festival n-a vazut ce-a vazut Callatis-ul marti seara. Combinatii inedite de solisti, care au demonstrat ca, daca exista putina bunavointa, se poate canta muzica de calitate.

ABSENTI. In deschiderea show-ului, Benone Sinulescu a incins o Hora astfel incat toata Ro-mania sa cante Etno. Un cantaret de muzica populara, blamat de colegii de breasla ca a adoptat stilul etno, a facut echipa buna cu cei care au pus folclorul pe ritmuri moderne. Un trio care facea furori cu ceva vreme in urma s-a reunit la Mangalia pentru o melodie. Fostele Candy, in formula de inceput - adica Giulia, Selena si Claudia (Cream) - au aflat pe ultima suta de metri ca vor canta impreuna. Si cam asta a fost toata "reuniunea de clasa", pentru ca, in spatele scenei, cele trei fete nu si-au vorbit mai deloc. Fiecare era preocupata sa-si intretina fanii. Ne-am fi dorit sa se intample punct cu punct ceea ce era scris in programul festivalului. Mai ales ca am fi avut ocazia sa vedem duete inimaginabile: Fizz si Grupul Sanitar, Simplu si Loredana. Dintre toti acestia, doar Simplu a semnat condica la Callatis. Loredana nu s-a prezentat, probabil pentru ca baietii lui Smiley nu sunt Directia 5 si nici BUG Mafia. Respectand traditia play-back-ului, Grupul Sanitar si Fizz ar fi trebuit sa inregistreze un CD inainte de a intra pe scena pentru a "canta" impreuna.

TITIREZ. Instrumentistii de la Mandinga s-au inteles de minune cu Pepe, chiar mai bine decat cu propria solista, Elena. Aceasta ne-a demonstrat inca o data ca mai bine s-ar lasa de cantat si s-ar angaja ca dansatoare intr-o trupa. Poate chiar la Mandinga, unde ar face echipa buna cu celelalte doua animatoare. Punctul culminant al recitalului a fost momentul in care fetele s-au intors cu spatele la spectatori, pentru a le arata cate rotatii pe minut din solduri pot sa faca. Au prins o viteza ca de titirez, de ameteai numai incercand sa te uiti la ele.

Show-ul a continuat si in culise. Miki a fost asteptata la marginea scenei de iubitul ei, Razvan, grijuliu sa-i puna geaca de motor pe umeri. Nu o haina oarecare, ci una pe care scria "VIP". Chiar daca isi terminase numarul cu Pepe, fosta solista de la K-pital dansa pe ritmurile latin lover-ului ramas pe scena. Benone Sinulescu cauta pe cineva ca sa-i care bagajele. Se grabea de parca ar fi pierdut trenul. Giulia era atat de satula de gogosi, incat nu a mai putut musca din desert nici in fata aparatului de fotografiat al sponsorilor. Uitandu-se cu jind, s-a scuzat spunand ca toata ziua mancase 10 gogosi. Vedetele au luat contact direct cu publicul. Fiecare cum a putut. Baietii de la Ro-mania au fost escortati de fortele de ordine, Elena de la Mandinga - de instrumentisti dotati cu umerase pe care atarnau hainele de scena.

RACA

La "Callatis Club", emisiunea nocturna moderata de Catalin Maruta, spiritele s-au incins la maximum. Protagonistii au fost compozitorii Horia Moculescu si Marius Moga. In mod inexplicabil, Moculescu i-a luat apararea lui Moga in fata unei telespectatoare, dar, cum ardea de nervi, micul geniu a crezut ca este luat la misto. Gazul pe foc a fost turnat de Maruta, care a indraznit sa-l contrazica pe Moculescu. Moderatorul a pus punctul pe "i" spunand ca este vorba doar de o diferenta intre generatii, nu de un conflict. Daca tinerii sunt obligati uneori sa faca playback, cantaretii din vechea garda canta live, dar mai uita versurile. Moga si Moculescu au fost uniti doar pentru a fi contra lui Maruta, caci dupa emisiune s-au ignorat reciproc. Traiasca audienta!

DE SERVICIU

Nici la Callatis, Alina Sorescu nu a fost lasata de capul ei. Taticul Sorescu, cu gentuta roz a fetei pe umar, misuna de colo-colo in culise, asteptand ca Alina sa-si termine treaba. Un alt parinte la datorie a fost mama Giuliei, care nu a la-sat-o nici o clipa nesupravegheata. Cand or creste si parintii astia? Nu si-au dat inca seama ca fetele lor sunt destul de mature sa urce singure pe scena!?

Probabil ca tanara speranta Corina si-a lasat mama si tatal acasa si se plictisea ca nu are cu cine sa schimbe o vorba. Altfel nu se explica de ce se tot intorcea la cabina de machiaj pentru zeci de retusuri. Avea nevoie de tone de fond de ten ca sa cante bine sau, pur si simplu, de conversatie cu macheuza? Corina era atat de boita, incat putea fi distribuita intr-un film.

LA CALD

  • MARCA BOTEZATU AJUNGE SI PE BROADWAY. Dupa ani in sir in care nu prea au impresionat strainataturile cu creatiile lor, designerii romani isi fac incet-incet intrarea pe piata internationala. Catalin Botezatu este un exemplu in acest sens. Desemnat "cel mai bun designer din Europa de Est" si premiat la Saptamana Modei din Bali si la cea din Malta pentru colectia "Kyoto", Bote isi face bagajele pentru Reykjavik. Luni seara, el este invitat sa-si prezinte creatiile in deschiderea Saptamanii Modei Islandeze. O alta reusita a lui Botezatu este semnarea contractului pentru costumele unui spectacol de pe Broadway, incepand din mai 2005. (Dana Ciobanu)

  • CRISTINA SOLOC SI-A GASIT VERIGHETA DUPA O SAPTAMANA. Prezentatoarea emisiunii "Making Of" de la TVR, Cristina Soloc, crede in miracole, dupa intamplarea prin care a trecut. In urma cu doua saptamani a plecat impreuna cu sotul ei, Catalin, la Jupiter. Dupa ce au luat cina la o terasa din statiune, si-a dat seama ca nu mai are verigheta pe deget. Nu s-au mai putut bucura de vacanta, din cauza discutiilor alimentate de superstitiile legate de pierderea inelului de casatorie. Desi isi luasera gandul ca-l vor mai gasi vreodata, Catalin a facut o ultima incercare. Week-end-ul trecut, cand au revenit cu intariri la mare, au mers la terasa buclucasa. Sora Cristinei s-a uitat intr-o doara prin iarba si a zarit imediat verigheta care astepta sa fie descoperita de stapan. (Dana Andronie)

  • ROMICA TOCIU ARE UN OCHI VANAT. Astazi revenim asupra incidentului in care a fost implicat Romica Tociu, deoarece adevarul e cu totul altul. Va reamintim ca Tociu a declarat ca a snopit in bataie un ospatar, angajat al carciumii sale, dupa ce l-a prins ca a inselat o clienta cu 600.000 de lei. Insa Romica cel fara frica a mintit un pic, in sensul ca a "furat-o" si el destul de serios, avand un ochi invinetit si fiind obli-gat sa poarte acum ochelari cu lentile fumurii. In alta ordine de idei, sa spunem ca Tociu si Doru Octavian Dumitru, parteneri in "Super Show-ul Litoralului", se gandesc sa realizeze impreuna un film de comedie. (Horatiu Tudor)

    ZI DE VARA PANA-N TOAMNA - 12 august 2004

    "Sa ne stropeasca satul din elicopter!"

    Cu vedere la plaja

    Litoralul azi
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden