x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Romancutele cu mini-jup

Romancutele cu mini-jup

05 Oct 2004   •   00:00

Casa de discuri RBA si, implicit, "clubul" trupelor etno s-au mai imbogatit cu o formatie. "Romancutele" au fost descoperite la FestStud (Festivalul Studentilor) din Iasi, unde au cantat in deschiderea celor de la Etnic si de la Haiducii.

ROXANA I. ANCUTA

Chiar daca piata muzicala autohtona este destul de aglomerata cu formatii de acest gen, "Romancutele" au incredere in ele, spunand ca vor avea succes datorita modului inedit de abordare si interpretare a melodiilor.

PREMIATE. Oana si Sorina, componentele noii formatii, ingroasa randul moldovencelor devenite atat de populare in Bucuresti. Frumoasele interprete, amandoua in varsta de 23 de ani si originare din Iasi, au aceleasi studii muzicale: Universitatea de Arte George Enescu (Iasi). Oana, bruneta cu ochi caprui, are la activ mai multe premii: locul II si III obtinute la concursurile de pian organizate in Italia, si premiul special Gaudeamus din Brasov. In afara activitatii artistice, mai este si profesoara de pian. Primul album pe care l-a cumparat a fost "Sonate" de Bethowen.

PREFERINTE. Sorina este profesor corepetitor la Palatul Copiilor din Iasi, sectia muzica usoara. A participat la diferite concursuri corale, de fiecare data obtinand premiul I. La festivalul Gaudeamus a "impuscat" alte trei premii, iar la Baia Mare s-a bucurat de Trofeul "Ursuletul de aur". Sorinei ii place muzica folclorica, greceasca, salsa, cea clasica si jazz-ul. Asculta Celine Dion, Eric Clapton, Abba, Bee Gees, Ray Charles si Christina Aguillera. Datorita look-ului sexy pe care l-au adoptat, cele doua fete pot spera ca succesul li se va arata mai repede decat au crezut.

SUCCES

"Reactia publicului ne-a convins ca trupa "Romancute" va fi un succes. Nu urmarim sa aducem ceva nou, ci ceva bun." - Simona, una dintre "Romancute"

AMBITII

Pana in prezent, "Romancutele" au concertat la Iasi, Vaslui, Brasov, Bucuresti, Maneciu si Marghita. Artistii romani favoriti sunt Phoenix si Dinu Lipatti. Printre pasiunile lor se numara: excursiile, dansul, cititul, discutiile cu prietenii, iar in topul melodiilor preferate de "Romancute" se afla "My heart will go on" si "Beauty and the Beast". Destul de mici la stat - 1,67 m (Oana) si 1,62 m (Sorina), fetele au ambitii mari insa: vor o cariera adevarata in muzica. Fiecare dintre ele isi va pune la bataie atuurile si va face tot posibilul sa se situeze undeva in fruntea formatiilor de muzica din Romania.

  • DEBUT. Sorina si Oana, cele doua "Romancute" - foto
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden