x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Sanda Ladosi: „Ma mir ca n-au aruncat cu rosii"

Sanda Ladosi: „Ma mir ca n-au aruncat cu rosii"

20 Mai 2004   •   00:00
Sanda Ladosi: „Ma mir ca n-au aruncat cu rosii"

Prestatia reprezentantei Romaniei la Eurovision a fost comentata in fel si chip de presa autohtona. Sanda Ladosi a acceptat sa raspunda intrebarilor noastre si sa povesteasca cum a simtit pe propria piele concursul.

DANA CIOBANU

I se pare penibil acum zambetul cu care a iesit de pe scena. Habar n-a avut ce s-a auzit la televizor. A aflat abia in tara, o data cu „aprecierile" colegilor ei de breasla. Crede ca fiecare pasare pe limba ei piere, asa ca isi vede mai departe de viata. Mai exact, vrea sa aiba cat mai repede un copil.

  • Jurnalul National: Inainte de Eurovision spuneai ca vei face un copil cand te vei intoarce…

    Sanda Ladosi: Imi doresc foarte mult un copil. Eu incerc de vreo trei ani sa raman insarcinata, dar Dumnezeu mi-a mai dat altele de facut.

  • Dupa ce-ai patit la Istanbul, ai mai lua-o de la capat?

    Imi asum toate responsabilitatile. Eurovisionul a fost o experienta extraordinara pentru mine. Si n-as schimba nimic. Niciodata nu m-am victimizat. Consider ca am fost multi concurenti nedreptatiti, nu numai noi, si ei au facut plangeri oficiale in acest sens.

  • Ati avut probleme chiar din ziua primei repetitii…

    Din cauza unui decalaj provocat de organizatori, repetitia ne-a fost intarziata cu aproape trei ore, am renuntat la prima conferinta de presa, am ratat receptia oficiala si toate petrecerile. Asta a fost - cred - prima greseala, pentru ca noi ar fi trebuit sa fim prezenti la toate aceste reuniuni.

  • V-a bagat cineva in seama?

    N-am existat pentru presa locala. Este epocala faza cu cei doi cameramani care veneau, unul dintr-un capat, altul din celalalt capat, spre mijlocul holului, filmand ce se intampla in cabinele concurentilor. Cand au ajuns la noi si au vazut emblema, au spus „aaaa, Romania", au oprit filmarea si au plecat.

  • Care era imaginea Romaniei la televiziunile locale?

    Pe CNN Turk si TRT a fost transmis un reportaj cu copii maltratati si cu aurolaci din canale. Numai nenorociri, asta era Romania! Monica Anghel m-a sunat din SUA sa-mi spuna ca si ea l-a vazut.

  • Ati depus un protest la EBU, in care ati reclamat proasta sonorizare de la repetitie…

    Da si nu am fost singurii. Mi-au povestit spectatorii romani din sala ca interpretul din Malta s-a revoltat ca e sunetul prost, iar regizorul de platou l-a luat de haina si l-a impins pe scari in jos, sa iasa afara. Asta a vazut publicul, caci era o repetitie cu spectatori platitori de bilet. Spaniolul a facut si el scandal, la fel ca si altii. La noi s-a auzit atat de prost, ca ma mir ca n-au aruncat cu rosii in noi. In monitoare se auzeau doar paraituri, iar in casca nimic. S-au dat telefoane la EBU si, pana seara, s-a rezolvat sonorizarea.

  • Ce s-a intamplat in finala?

    Atat de relaxata eram pe scena pentru ca in casti se auzea foarte bine! Nu mi-am facut deloc probleme, ca dovada zambetul de la final. Acum mi se pare penibil cat de fericita am iesit din scena, crezand ca totul a fost OK.

  • Olandezii, francezii, grecii si romanii ti-au criticat, in termeni duri, tinuta...

    A fost alegerea mea si a designerului. Rochia este decoltata, dar nu atat de indrazneata pe cat s-a zis. Practic, ascunde tot, chiar daca pare ca e sumara.

  • Primii care te-au luat la puricat au fost colegii tai de breasla...

    Toti avem dreptul la opinie si fiecare are dreptul sa-si spuna of-ul. Poti sa-ti spui parerea, pur si simplu, sau poti sa fii rautacios.

  • Au ei autoritatea de a te judeca?

    Nu, nimeni n-are dreptul sa ma judece. Asa cum nici eu n-am dreptul sa-i judec. Eu merg pe ideea ca fiecare pasare pe limba ei piere.

  • Ce le vei spune cand vei da nas in nas cu ei?

    Sigur ne vom mai intalni. Oricum, surprinderea mea extrem de placuta a fost Dan de la Taxi si Maria Radu, pe care am cunoscut-o pentru prima data la finala nationala, cand s-a purtat ca o doamna si a ramas si acum o doamna. Le voi multumi si personal cand ii voi intalni. Iar Elena e Elena.

  • Te referi la Carstea?

    Da. Elena cu care am impartit o ciorba in vremuri grele. Dar se pare ca ea a uitat. Eu n-o s-o uit niciodata. Si nu pot sa spun nimic rautacios la adresa ei. O cunosc de prea mult timp.

  • Crezi ca un alt concurent din Romania ar fi obtinut mai mult?

    Orice alta piesa sau orice alt concurent ar fi avut aceeasi soarta. A fost o problema de bani si o problema de etnie, dat fiind sistemul de vot. In Irlanda si in Anglia sunt scandaluri extrem de mari vizavi de felul in care s-a votat. Nu numai noi suntem aia suparati.

  • Romania mai are vreo sansa la Eurovision?

    Daca nu se vor investi bani pentru a ne face concurentul cunoscut, nu vad ce se va intampla. Parerea mea umila este ca, daca se pastreaza acelasi sistem de votare, la anul va castiga una dintre tarile din fosta Iugoslavia.

  • Cati ai bani ai cheltuit, de cand ai intrat in hora?

    Numai pe haine si pe accesorii am platit mai mult de 2.000 de euro. Oricum, destul de mult.

  • Ce-a spus familia ta despre finala?

    Ei ma iubesc oricum. Mamei mele, care are o varsta considerabila, i-a placut foarte mult. Cum este dintr-o alta generatie, ma asteptam la oarece comentarii, dar chiar n-a avut.

  • Pauza ta vocala a fost luata drept o viitoare scuza in caz de esec. Ce a fost, de fapt?

    Inaintea unor evenimente mai solicitante obisnuiesc sa fac pauze vocale, chiar de o saptamana. In cazul unei afectiuni serioase nu faci pauza doua zile, ci doua saptamani si faci si tratament. Asa cum am facut eu prin ’94, cand am avut probleme reale cu vocea. Un repaus de doua zile nu te face bine dupa o raguseala. Nu am fost racita, pentru ca m-am ferit sa racesc.
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden