x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Se uita la telenovele ca sa nu-si uite limba

Se uita la telenovele ca sa nu-si uite limba

19 Ian 2005   •   00:00

V-o mai amintiti pe Analia Selis, venita tocmai din Argentina pentru a insfaca premiul al treilea la Festivalul Cerbul de Aur 2004? Mediapro Music a "racolat-o" si scoate pe piata primul album Analia, "Aqui hoy".

DANA CIOBANU

CONTRACT. Analia este prima cantareata straina racolata de o casa de discuri autohtona, dupa ce a fost premiata la "Cerbul de Aur"
Jurnalul National: S-a dus euforia Cerbului de Aur?
Analia Selis: Acum e chiar si mai bine si sunt mai linistita. Dupa Cerb am lucrat pentru albumul "Aqui hoy". Am trei piese in romana, dar si trei cover-uri si alte piese pe care le cant in spaniola.

Compara muzica din Romania cu cea din Argentina…
Acolo se asculta mai multa muzica latino-americana, destul de diferita fata de ce se aude in Romania. Este o piata foarte mare de folclor si alte ritmuri care nu sunt cunoscute aici. Incerc sa aduc ceva din ele la Bucuresti.

Vorbesti foarte bine romana. In CV-ul tau scrie ca vorbesti patru limbi straine...
Nu vorbesc chiar atat de multe dupa cum s-a zis. Am studiat germana si franceza, la Harvard. Dar a trecut mult timp si am pierdut exercitiul conversatiei. Romana am invatat singura, dupa manuale si casete, cand am stiu ca o sa vin aici. Eu sunt foarte independenta si n-as fi suportat sa stea cineva dupa mine sa-mi traduca. (n.r. Chiar daca mai are de lucrat la pronuntie, vorbeste romana mai corect decat multi romani!)

Cand ai fost ultima data in Argentina?
Acum trei saptamani. Am facut Craciunul acasa, iar Revelionul l-am facut aici. Mama a fost si ea in Romania in luna august, la nunta. I-a placut foarte mult si m-a lasat linistita. Sper ca de Craciunul viitor sa vina toata familia aici.

Ce artisti romani iti plac?
Cel mai mult imi place folclorul. Mor dupa Grigore Lese. Am plans la concertul lui de la Sala Radio. Din muzica comerciala, imi plac Loredana, Holograf, Spin, Banica Jr.

Dansezi latino?
Da, de cand m-am nascut! De fapt, de cand eram in burta mamei mele, fiindca ea e dansatoare.

Cum ai descoperit Romania?
L-am cunoscut pe Razvan, sotul meu, la Conservatorul din Boston. Atunci m-am uitat mai bine pe harta lumii sa vad exact unde e Romania. El a trebuit sa vina in tara si am venit si eu, in vacanta. Apoi, de Craciun, iar in septembrie 2003 am venit de tot. Mi-au placut oamenii si mancarea. Am regasit in Romania ce n-am gasit niciodata in State: o atmosfera calda. M-am simtit cumva ca acasa. Sunt de un an si jumatate aici si mi-am facut mai multi prieteni decat in sapte ani in SUA.

Gatesti mancare romaneasca?
Doar mananc mancare romaneasca, dar gatesc mancare argentiniana. Specialitatea mea este "empanadas", un fel de placinta cu carne de vita, pe care tot promit ca o fac pentru prietenii mei.

Te uiti la televizor?
Da, la TV Espana si la telenovelele de la Acasa TV ca sa ascult limba spaniola. Nu mult, doar cat sa-mi amintesc. Telenovela mea preferata este una columbiana, "Cafea cu parfum de femeie", pe care am vazut-o de patru ori.

Povesteste-mi despre familia ta din Argentina.
Vin dintr-o familie fara tata. El a murit cand aveam eu doi ani. Mama mea e cea mai tare si cea mai superba (sac!) mama din lume. Am crescut intr-o casa de femei. Sora mai mare e dansatoare in Spania, iar sora mai mica este economista, are si o afacere in care lucreaza cu mama in Argentina. Suntem foarte apropiate si am avut intotdeauna o relatie buna. Ele m-au ajutat foarte mult cand a venit timpul sa plec din tara mea.

SIMBOL
Videoclipul piesei "Yo no soy de aqui", care promoveaza albumul de debut al Analiei a fost filmat la sfarsitul anului trecut, intr-un studio din complexul bucurestean Regie, la o temperatura de 5 grade Celsius. Laitmotivul povestii din clip este cupa cu bautura "mate", un simbol al prieteniei si iubirii in Argentina. La filmari au participat doi campioni la dans sportiv si 20 de figuranti.
×
Subiecte în articol: antimonden