x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Sensibil - Stratan a plans si a facut scamatorii

Sensibil - Stratan a plans si a facut scamatorii

18 Oct 2004   •   00:00

Un concert al lui Pavel Stratan te unge la suflet. Atat suflet, bucurie, tristete si melancolie pune basarabeanul in vocea si chitara sa, ca, ascultandu-l, nu poti ramane stana de piatra. Stratan captiveaza publicul prin felul lui direct si simplu de a canta.

ZUMZAIALA. Vineri seara, aproape 600 de oameni au trait revelatia "Amintirilor din copilarie" de peste Prut, la concertul sustinut de moldovean in clubul Stuf - Vama Veche din Bucuresti. In fata unei sali ticsite de lume si de fum, Stratan nu a cerut decat liniste. Romanii sunt mai galagiosi din fire, lucru care l-a deranjat vizibil pe cantaret, nevoit sa ceara, inainte de fiecare piesa, sa inceteze zumzaiala. "Eu beu putin cati putin / Pani cand capu’ mieu / Pi umeri nu mai pot sa-l tan" a fost "alfa si omega" concertului sau, la final fiind servita si varianta (partial in rusa, partial in romana) a de-acum celebrei piese.

SCAMATORIE. Timp de o ora, Stratan a cantat melodii de pe cele trei volume ale "Amintirilor din copilarie", prezentand cate o mica poveste legata de fiecare dintre ele. In pauza, n-a lasat publicul sa se "raceasca" si si-a demonstrat talentul de scamator. A invitat pe scena o domnisoara, care i-a fost asistenta in numarul cu taiatul sforilor si "lipitul" lor la loc. Dupa care a pus mana pe chitara si s-a pus la dispozitia fanilor, cantand tot ce i s-a cerut. Galagia l-a facut sa intrerupa piesa "Liliecii", pe care a reluat-o, dupa minute bune de tacere, plangand. Unul dintre spectatori il rugase sa cante pentru "noi, cei care te iubim si vrem sa te ascultam". Si a cantat, in lacrimi si aplauze. (Dana Ciobanu)

×
Subiecte în articol: antimonden