x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Shakira este acuzată de evaziune fiscală în Spania. Suma fabuloasă pe care trebuie să o plătească

Shakira este acuzată de evaziune fiscală în Spania. Suma fabuloasă pe care trebuie să o plătească

27 Sep 2022   •   15:35
Shakira este acuzată de evaziune fiscală în Spania. Suma fabuloasă pe care trebuie să o plătească

Celebra cântăreață americană, de origine columbiană, Shakira a fost trimisă în judecată, marți, pentru evaziune fiscală. Procuratura cere o pedeapsă de 8 ani și 2 luni de închisoare, precum și plata unei amenzi de circa 23,8 milioane de euro. potrivit EFE.

Instanța nu a stabilit deocamdată o dată pentru începerea procesului.

Shakira este acuzată de evaziune fiscală în valoare de 14,5 milioane de euro între anii 2012 - 2014, primii ani în care și-a stabilit reședința la Barcelona, unde cântăreața a locuit cu fostul ei partener, fotbalistul Gerard Piqué.

Recent, Shakira a promis să lupte împotriva a ceea ce declara a fi acuzații "false" ale autorităților spaniole care o acuză că a evitat să plătească taxe în valoare  de 14,5 milioane de euro.

„Au văzut că mă întâlneam cu un cetățean spaniol și au început să saliveze”, spune cântăreața.

Actele instanței consultate de Reuters arată că Shakira a petrecut mai mult de jumătate din fiecare an în Spania între 2012 și 2014, iar în mai 2012 a cumpărat o casă în Barcelona.

În luna iulie 2021, un judecător spaniol a declarat că sunt suficiente dovezi pentru ca Shakira să fie judecată. Un al doilea judecător a respins apelul ei împotriva acestei decizii, în luna mai 2022.

×
Subiecte în articol: shakira evaziune fiscala