x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Spectacol - Banicii, in "Duete" de Craciun

Spectacol - Banicii, in "Duete" de Craciun

de Catalina Iancu    |    19 Dec 2005   •   00:00
Spectacol - Banicii, in "Duete" de Craciun

Stefan Banica Jr a sustinut "Duete" de Craciun, vineri seara, la Sala Palatului. Presa a avut locuri in picioare, dar il iertam pe Stefan c-a fost zgarcit. Oricum nu se putea sta pe scaun, din cauza ritmurilor antrenante. Se pare ca sunetul i-a cam jucat feste, caci pe tot parcursul concertului, solistul si-a tot potrivit casca in ureche.

SHOW. Artistul a cantat in genunchi, a cantat cu vocea, cu sufletul, cu mainile, ba chiar si cu fundul. La propriu. La finalul unei melodii, Banica a dat cu posteriorul de clapele pianului. Imbracat intr-un costum negru cu paiete, cravata asortata si pantofi de lac, interpretul a deschis spectacolul cu piesa "Doar o data-i Craciunul". A urmat un regal de colinde si rock & roll, ba chiar si o instrumentala moldoveneasca. A fost momentul in care toata sala a crezut ca pe scena va aparea... Andreea Marin. Dar n-a fost asa. Diva si-a urmarit iubitul din sala. Probabil ca pentru Stefan cariera e cariera si distractia, distractie. Iar adevarata vedeta a show-ului a fost Stefan Banica senior. Fiul si tatal au cantat impreuna piesa "Cum am ajuns sa te iubesc", juniorul de pe scena, iar tatal de pe un ecran de proiectie, intr-o inregistrare de arhiva. Iar ochii lui Stefan s-au umezit cand publicul i-a aplaudat in picioare. Una dintre invitate a fost tanara soprana Mediana. Careia i s-ar fi potrivit mai degraba numele Bisectoarea, atat de bine a impartit notele de pe portativ cu Banica si grupul The 50’s.

BIS. Daca Banica s-a schimbat in costum de piele, dansatoarele si-au schimbat si ele tinutele: de la costume de Craciunite la sortulete, la bustiere si chiloti sau prosoape, in care s-au infasurat cand au dansat la bara. La un moment dat, una dintre fete i-a luat fata cantaretului. Sa speram ca nu va fi data afara, cum s-a mai intamplat la case mai mari. Recitalul s-a incheiat dupa mai bine de doua ore. Pentru bis, Banica a mai cantat trei piese, iar pentru final a pastrat "Can’t Help Falling in Love", a lui Elvis. (Catalina Iancu)

PLAYLIST
Grupul The 50’s a interpretat a capella "Stand By Me". Colinde, gospel, jazz, rock’n’roll ba chiar si moldoveneasca, marca Banica. "Noi cei de acum", au spus, in primul duet, Loredana si Stefan. Bodo a tras din trabuc in timp ce interpretau "Mi-e dor de ochii tai". Angela Gheorghiu n-a putut veni in Romania, asa ca a cantat doar de pe CD, iar A.G. Weinberger l-a "ajutat" la "Fii gagica mea"! "Lasa prosopul mai jos", i-a cantat Banica mai tinerei Andra, si chiar a ingenuncheat in fata ei. Nicu Alifantis a cam zbarcit-o la "Am s-o astept mereu". Noroc cu Stefan, care i-a amintit versurile.

×
Subiecte în articol: antimonden ştefan banica