x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Taximetrist impuscat de un glont ratacit

Taximetrist impuscat de un glont ratacit

17 Sep 2004   •   00:00

O actiune spectaculoasa desfasurata de Politie in centrul Capitalei s-a soldat cu scaparea printre degete a unor spargatori de masini si cu impuscarea din greseala a unui taximetrist aflat la locul nepotrivit.

ION ALEXANDRU, EDUARD PASCU

Sectia 10 Politie avea in plan, pentru noaptea de miercuri spre joi, o actiune pentru prinderea unei grupari de hoti din autoturisme. Infractorii au fost localizati pe Calea Calarasilor, in timp ce incercau sa fure oglinzile retrovizoare de la un Mercedes parcat in spatele unui bloc. Doi politisti, care filau zona, au chemat in ajutor alti doi colegi dotati cu autoturismul Dacia Solenza, proprietatea personala a unuia dintre ofiteri.

CARPATI-UL, BATA-L VINA! "Cand i-au vazut pe politisti, indivizii au abandonat oglinzile si s-au urcat degraba intr-un alt Mercedes, demarand in tromba. Mercedesul era inmatriculat in strainatate, insa subordonatii mei nu au apucat sa desluseasca placutele de inmatriculare", ne-a declarat comisarul Tugmeanu Monel, seful Sectiei 10 Politie. Oamenii legii au pornit imediat in urmarirea fugarilor, gonind dupa ei pe mai multe strazi intortocheate pe care sustin ca nu le cunosteau, ajungand intr-un final pe Bdul Pache Protopopescu din Sectorul 2. Vazand ca hotii nu dau semne ca vor sa se predea si pentru ca Mercedesul i-a lasat pe politisti, cu tot cu Dacia lor, in urma, oamenii legii au hotarat sa apeleze la armamentul din dotare. "Mai intai s-a tras un foc de arma in aer. Nu s-au oprit. De aceea, ofiterul a tras trei cartuse inspre autoturismul Mercedes, incercand sa nimereasca pneurile", mai spune comisarul Tugmeanu. Evident, arma Carpati, cu care este dotata Politia, a fost la fel de eficienta precum masina folosita in urmarire, respectiv a scos doar cateva zgomote de intimidare, insa nu a nimerit altceva decat aerul.

SURPRIZA. "La ora 2:15, ofiterii care au participat la actiune mi-au raportat ca hotii au reusit sa scape. La ora 4:30 m-a sunat ofiterul care a executat focurile de arma si mi-a adus la cunostinta ca la Sectia 8 Politie se afla un taximetrist care a reclamat ca a fost impuscat in cap", a continuat comisarul Monel. Este vorba despre un taximetrist de la Taxi Club, care sustine ca in timp ce se afla pe Bdul Pache Protoapopescu si politia tragea dupa hoti, un cartus si-a gresit tinta, a ricosat in carosabil intrand in parbrizul taxiului si apoi l-a ranit pe sofer usor in partea dreapta a capului. Victima, desi ranita superficial, a fost transportata la spital, unde medicii au stabilit ca viata nu i-a fost pusa in pericol.

RATARE

"Mai intai s-a tras un foc de arma in aer. Nu s-au oprit, De aceea, ofiterul a tras trei cartuse inspre autoturismul Mercedes, incercand sa nimereasca pneurile"

VICTIMA

"M-a sunat ofiterul care a executat focurile de arma si mi-a adus la cunostinta ca la Sectia 8 Politie se afla un taximetrist care a reclamat ca a fost impuscat in cap" - Comisar Tugmeanu Monel, seful Sectiei 10 de Politie

URMARITI

Ancheta este continuata acum de catre procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Municipiului Bucuresti. In paralel, Politia Capitalei incearca sa puna mana pe fugarii din Mercedes. Surse judiciare ne-au declarat ca politistii nu intamplator au folosit armamentul in urmarirea de acum doua nopti. "Este vorba despre o grupare de hoti din autoturisme pe care o avem in vizor de mai bine de trei ani. Incercam sa-i prindem, insa au reusit sa scape de fiecare data", au precizat sursele citate.
×
Subiecte în articol: antimonden