x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Topul celor mai bogate frumoase

Topul celor mai bogate frumoase

de Irina Stoica    |    23 Sep 2015   •   11:24
Topul celor mai bogate frumoase

Mama Natură le-a răsfăţat din plin. Le-a înzestrat cu trupuri de vis și chipuri pe măsură. Iar designerii de modă de pe întregul mapamond le-au pus lumea la picioare. Le-au transfor­mat în cele mai cunoscute şi bogate dintre frumoasele lumii. Iar cel mai nou clasament Forbes le-a scos la defilarea anuală a averilor. O defilare condusă, de nouă ani, de acelaşi supermodel.

La 35 de ani, dintre care 20 petrecuţi în lumea modei, Gisele Bundchen este un fel de super­model Alfa. Domină cu autori­tate, dar cu un zâmbet irezistibil, la toate capitolele: notorietate, profesionalism, avere. Între iunie 2014 şi iunie 2015, Gisele a acumulat 44 de milioane de dolari. Dacă supermodelul Linda Evangelista făcea, în anii ’90, faimoasa afirmaţie că nici nu se dă jos din pat pentru mai puţin de 10.000 de dolari, amatorii de statistici au calculat că, pentru Gisele, o zi de muncă înseamnă cam de 10 ori mai mult decât câştiga frumoasa de origine cana­diană. Mai trebuie notat însă că Gisele a atins această
perfor­manţă în – teoretic – ultimul ei an de apariţii pe podiumul de prezentare. Gisele a anunţat anul acesta că se retrage. În aprilie a avut parte chiar de o ceremonie de rămas bun, la Săptămâna Modei de la Rio de Janeiro. Asta nu i-a afectat cota profesională. Brazi­lianca a prezentat anul acesta pentru creatori de renume, de la Chanel la Balenciaga.

De nouă ori mai mult decât principala concurentă

Câştigurile din prezentări reprezintă însă doar o parte din imperiul său financiar. Gisele a fost imaginea unor importante firme de produse cosmetice şi parfumuri. Toate produsele cu care îşi asociază imaginea devin aur curat. Avansul financiar pe care brazilianca îl are faţă de următoarele clasate pe lista Forbes seamănă, mai degrabă, a handicap. Gisele câştigă de aproape 9 ori mai mult decât următoarea clasată. Tot cifra 9 reprezintă anii de când conduce în clasamentul celor mai bine plătite manechine. Şi, rămânând în acest registru, 9 este, culmea, cifra ce reprezintă numărul milioanelor pe care şi le-a trecut în cont ocupanta locului secund. Mai precis, ocupantele, pentru că cei de la Forbes au declarat egalitate în confruntarea financiară dintre Cara Delevingne şi Adriana Lima.

Fetele de pe a doua treaptă a podiu­mului sunt cumva la extreme. Cara Delevingne este unul dintre supermo­delele care au crescut în notorietate în ultimele sezoane. În vârstă de 23 de ani, britanica are reputaţia unei a doua Kate Moss, la capitolul stil de viaţă. Adoră petrecerile şi controversele, iar reputaţia de „fată rea” i-a făcut, cel puţin deocamdată, mai mult bine decât rău. Atât de bine, încât a ajuns printre – culmea – „îngeri”, cum sunt supra­numite supermodelele care apar în show-urile Victoria’s Secret. Este imaginea Burberry Beauty, Chanel Resort, Donna Karan New York. E nelipsită de la prezentările designerilor de top şi favorita Stellei McCartney. Anul acesta a fost, de departe, cel mai profitabil din cariera ei de până acum.

Cel mai longeviv model


Cumva la polul opus este cea cu care împarte a doua treaptă a clasa­mentului. Adriana Lima are 34 de ani şi este pe final de carieră. O carieră care a consacrat-o drept cel mai longeviv model din defilă­rile Victoria’s Secret. Brazili­anca este cunos­cută pentru pro-fesionalismul desăvârşit. Cum-va s-a specializat în rolul de „înger” și aproape în fiecare an îi revine onoarea de a purta piesele de rezistenţă ale colecţiilor faimoasei firme de lenjerie. La fel ca Gisele, se bucură de notori­tate în Ame rica Latină. Două contracte impor­tante au înclinat decisiv balanţa financiară a acestui an.Este vorba despre colaborări cu Maybeline şi Vogue Eyewear.

Manechinele de câte 5 milioane de dolari

Un alt „înger” ocupă locul al treilea al clasamen­tului Forbes. Olandeza Doutzen Kroes şi-a trecut în cont 7,5 milioane de dolari. Colaborările cu Victoria’s Secret, H&M și cu L’Oreal deţin, în cazul ei, partea leului. Natalia Vodianova este pe locul al patrulea, cu 7 milioane.

Urmează o frumoasă pleiadă de supermodele care au câştigat, în această perioadă, câte 5 milioane de dolari: Miranda Kerr, Joan Smalls, Lara Stone, Alessandra Ambrosio, Candice Swanepoel şi Karlie Kloss.

×