x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Actorul John Malkovich nu a fost primit într-un hotel de lux din Italia pentru că i-a expirat certificatul verde

Actorul John Malkovich nu a fost primit într-un hotel de lux din Italia pentru că i-a expirat certificatul verde

de Giulia Anghel    |    20 Ian 2022   •   09:46
Actorul John Malkovich nu a fost primit într-un hotel de lux din Italia pentru că i-a expirat certificatul verde
Sursa foto: John Malkovich /Hepta

Celebrul actor american John Malkovich nu a fost primit într-un hotel din Italia pentru că avea certificatul de vaccinare anti COVID-19 expirat. 

Acesta nu a fost lăsat să se cazeze într-un hotel de lux din Veneția deoarece nu a prezentat o dovadă valabilă a imunizării împotriva virusului SARS-CoV-2, scrie thelocal.it, citând ziarul local Il Gazzettino.

Vedeta din „Legături periculoase” și „Being John Malkovich” s-a aflat la Veneția pentru două zile de filmări la serialul de televiziune „Ripley”.

Întrucât certificatul său de vaccinare expirase, lui Malkovich i s-a interzis intrarea în Hotelul Danieli, cu vedere la Grand Canal, așa că a fost cazat într-o locuință privată. 

Conform legislației italiene, doar persoanele care demonstrează vaccinarea completă anti COVID-19 sau recuperarea după boală pot avea acces în spațiile publice precum hoteluri, restaurante, baruri, transportul public. Regulile se aplică pentru toată lumea, atât locuitorilor cât și turiștilor. Aceștia trebuie să fie vaccinați cu unul dintre tratamentele aprobate de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA). Nu contează unde a fost administrat vaccinul, atâta timp cât persoana care vizitează Italia a fost imunizată cu unul dintre vaccinurile de pe listă. În prezent, certificatul este valabil timp de 9 luni de la ultima doză administrată, dar perioada se va reduce la 6 luni de la 1 februarie 2022.

Guvernul italian a făcut multe schimbări în utilizarea permisului verde, în ultimele săptămâni, în încercarea de a încetini creșterea infecțiilor cu tulpina Omicron.

×