x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Vama Veche a dat rock-ul pe house

Vama Veche a dat rock-ul pe house

02 Aug 2004   •   00:00

ZI DE VARA PANA-N TOAMNA

Nu te intelegi cu cel de langa tine nici daca-i tipi in ureche. Fluieraturi, muzica si duduiala: dang-dung, dang-dung. Liberty Parade, a cincea editie, cel mai de amploare eveniment house din Romania.
ALEXANDRU NEDEA, EUGENIA MIHALCEA

Doua tinere urla mai tare decat boxele sa se faca auzite: "S-alta data, s-alta data o s-o facem si mai lata". Mixat, bineinteles.

CAMIOANE DE HOUSE. Trei camioane si mult peste 3.000 de oameni formeaza un carnat care inainteaza lent, in ritm de house de la Olimp si pana in Vama Veche, punctul final. Sefi de tura, DJ-ii de la pupitre sunt Pagal, Optick, Allen, Claus si Marco Briguglia. Se merge dansand, pustanii se zbenguiesc in remorci, caci media de varsta e undeva la vremea majoratului. Se bataie si remorcile. Rotile camioanelor salta cu doi kilometri pe ora in ritm de house.

SIROAIE DE BERE. De pe drum se mai agata si alti gura-casca. Un nene la 50 de ani, care-si poarta sacosa goala spre casa, isi da cu parerea: "Nu e bine ce face tineretul. Nu e ora...". Era vreo patru dupa-amiaza, iar peste mai putin de o ora era deja conectat la eveniment, alaturi de parada bataindu-si plasa in ritmul camioanelor. Si in rest bere, multa bere, care se scurge si pe drum prin crapatura unei remorci. Se scurg si oamenii sfarsiti de soarele care-i bate in freza facuta tepi. In Vama Veche, peste 10.000 de tineri si 8 kilometri de masini aranjate de-a lungul drumului lungesc distractia. Iar cele 14 dansatoare de pe scena incalzesc atmosfera, ca se lasase cam rece de la briza marii.

Adrenalina - Paula Seling si Calin Goia au sarit cu parasuta de la 3.000 m

Vineri, pe plaja Head & Shoulders Menthol de la Costinesti, au avut loc demonstratii profesioniste de skydiving si swooping, cel mai nou sport extrem. In premiera in Romania, echipa de skydiving a oferit un adevarat spectacol de salturi cu parasuta, aterizari de exceptie si senzatii tari. Alaturi de profesionisti ai parasutismului din strainatate, dar si de parasutistii romani s-au aventurat in salturi spectaculoase in tandem si interpretii Paula Seling si Calin Goia (Voltaj). Fiecare dintre ei a fost legat de cate un instructor specializat, prin intermediul unui sistem special de echipare, dar numai skydiverul experimentat a controlat deschiderea parasutei. Sa nu credeti insa ca au lipsit emotiile, chiar daca au fost asigurati ca nu li se va intampla absolut nimic. Nu-i de colea sa te arunci in gol de la 3.000 m si sa vezi plaja cat furnica. La sol, artistii au fost aplaudati de turisti, curajul fiindu-le rasplatit pe masura. Saritura, care le-a crescut vedetelor tensiunea, a durat circa 30 de secunde, deschiderea parasutei avand loc la o inaltime care asigura vizibilitatea solului. Viteza de coborare a fost de 80-90 km/ora. Precizam insa ca toti au avut parte de un instructaj ca la carte, caci trebuie sa stii cum sa aterizezi fara sa-ti rupi picioarele. Echipa de skydiving a fost alcatuita din impatimiti ai acestui sport din Statele Unite ale Americii si Marea Britanie: Dave Ruffel, Pete Renolds, Eric Hildebrand, Ian Chick, ce au la activ peste 24.000 de sarituri. (Simona Ecovoiu)

LA CALD

  • DANA SAVUICA A MASURAT 200 DE FETE. Plecata pe Litoral in cautarea a noi fete cu potential de a deveni manechin, Dana Savuica a avut dificila misiune de a masura, din ochi si cu centimetrul de croitorie, 200 de tinere. Caravana Elite Model Look a organizat deja preselectii in Olimp, Venus si Costinesti, urmand sa se opreasca la Mamaia la 7 august. "Am ales pana acum sase fete pentru agentie si le "aruncam". Deja sunt pe piata, in pictoriale de reviste si alte actiuni. Cele mai frumoase tinere au fost, fara indoiala, in Costinesti. Am vazut peste 200 de fete frumoase pana acum", ne-a spus Dana Savuica. (Dana Ciobanu)

  • ALESSIA NASTASE A IMPLINIT UN AN. Printesa familiei Ilie si Amalia Nastase, Alessia, a fost sarbatorita serii de sambata, la Complexul Vox Amiral din Costinesti. Alessia Lara Elena a implinit un an si nasii i-au taiat turta. Cu aceasta ocazie, parintii au organizat o petrecere cu baloane, clovn si un imens tort cu fructe. Micuta, imbracata i ntr-o rochita roz de voal, nu a stat locului o clipa, spre deliciul invitatilor. De la petrecere nu au lipsit prietenii foarte apropiati ai cuplului Ilie-Amalia si nici nasul Alessiei, Ion Ion Tiriac, insotit de Ileana Lazariuc. (Dana Ciobanu)

  • FARA ARTE MARTIALE. Organizatorii cauta acea formula de spectacol care sa le aduca bani din "cateva lovituri". Nu intamplator am folosit acest termen, deoarece un oarecare Florin Ioana a anuntat cu tam-tam o reprezentatie de arte martiale in statiunea Neptun. La aceasta demonstratie de pumni, sange si muschi urmau sa evolueze baietii de la 3rei Sud-Est si fetele de la Sexxy. Dar pentru ca nu s-au vandut decat 70 de bilete, cele doua formatii nu au mai fost chemate de organizator. (Horatiu Tudor)

  • CORNELIA CATANGA A STANS DOAR 12 SPECTATORI. Romica Tociu se lupta din rasputeri pentru a-si face publicitate restaurantului din Olimp. In fiecare seara, se roaga de colegii sai pentru a-i asigura programul artistic, in speranta ca vanzarile vor creste considerabil. Actorul angajeaza gornisti care, cat e ziua de lunga, anunta ce vedeta va canta seara la terasa lui. Vineri a fost randul Corneliei Catanga sa presteze, dar recitalul ei nu a atras decat 12 turisti. (Horatiu Tudor)
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden