x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden "Vedete" cu un hit

"Vedete" cu un hit

de Dana Cobuz    |    15 Iul 2008   •   00:00
"Vedete" cu un hit

Să dai lovitura cu un cîntecel, să aduni paralele şi gloria, apoi să trăieşti din ecoul succesului de altădată. La asta se pricep multe din vedetuţele noastre, care astăzi fac umbră mondenului cam degeaba.

Să dai lovitura cu un cîntecel, să aduni paralele şi gloria, apoi să trăieşti din ecoul succesului de altădată. La asta se pricep multe din vedetuţele noastre, care astăzi fac umbră mondenului cam degeaba.


Cel mai elocvent exemplu, poate şi pentru că personajele sînt românce care au cunoscut un succes de proporţii, dar foarte limitat temporar, în străinătate este Cheeky Girls. Surorile Monica şi Gabriela Irimia au năucit topurile din Marea Britanie cu infantilul lor hit "The Cheeky Song (Touch My Bum)". Gemenele au reuşit atunci să-i ia faţa lui Robbie Williams în Top 10 UK şi să-şi vîndă discul în peste un milion de exemplare. Succesul lor nejustificat a fost însă rapid "răsplătit" cu două premii Naomi (alternativa ironică a celebrelor Brit Awards) pentru cel mai netalentat duo şi cel mai slab album internaţional. Cine sînt astăzi fetele Cheeky? Aceleaşi fătuci disperate să le bage presa în seamă, deşi nu mai fac nici cît o ceapă degerată.


AMOR, Amor. Numele Cristiana Răduţă vă mai spune ceva? A pozat în Playboy, a prezentat emisiunea-concurs "Roata norocului", a avut ceva roluri în teatru şi film. Primul contact dur cu muzica l-a avut ca dansatoare pe lîngă trupa 3 sud-est. Afaceristul care i-a devenit soţ, Costel Bobic, i-a netezit drumul spre primele pagini ale ziarelor, croindu-i o carieră de cîntăreaţă. Ce a rămas din "artista" Cristiana Răduţă? Un refren incitant: "Amor, amor, amor / Sînt al tău fior / O noapte de amor la mine în dormitor", la care se cam rezumă succesul său muzical. Astăzi, fosta glorie a anilor 2000 îşi duce zilele – greu i-o fi?! – prin Principatul Monaco, alături de soţul ei.

Ingenua Ana Maria Georgescu (pe scenă cunoscută fără numele de familie) a cucerit juriul Festivalului Mamaia 2001 cu piesa lui Sandy Deac, "Ochii tăi". De atunci, a mai lansat vreo cîteva albume şi videoclipuri, dar lumea nu-i rupe eticheta de pe frunte. Ceea ce e frustrant pentru Ana Maria, care a recunoscut asta în mai multe interviuri, dar nu o ajută nici un pic să fie ceva în plus faţă de "fetiţa cu «Ochii tăi»".


BOALĂ VECHE. Nici trupele nu sînt ocolite de umbra fostului hit de succes. În 1998, "Inima mea bate" a făcut din Sing Sing BB una dintre cele mai cunoscute formaţii ale momentului. Din trupă nu s-a "salvat" decît Cristina Rus, care nu străluceşte însă. Parlament a mai încercat topurile cu cîte un cîntecele, dar tot "Vine vara", lansat la debut în 1998, rămîne baza. Spitalul de Urgenţă are în "foaia de internare" un grav "diagnostic": hitul "Trăiască berea", după care nimic n-a mai fost aşa de bun de băut! Din repertoriul mai tinerei trupe Spin, lumea a reţinut "Singur pe drum". Vor, nu vor, cei de mai sus şi mulţi alţi artişti trăiesc în umbra succesului de-o vară dintr-o vară.

 

"În gara mică" unde... "vorbeşte marea"

Muzica ultimilor 20 de ani a ridicat pe firmamentul celebrităţii numeroase nume de artişti pe care melomanii îi asociază cel mai adesea cu un singur şlagăr. Gabriel Dorobanţu (foto) va rămîne pururea interpretul piesei "Hai, vino iar în gara noastră mică", chiar dacă repertoriul său include multe alte melodii. Cătălin Crişan este un artist destul de activ. Şi, totuşi, ca o tinichea de coadă i-a rămas atîrnat cunoscutul cîntec "Vorbeşte marea". Melomanii şi-l vor aminti mereu pe Adrian Daminescu pentru "Şi m-am îndrăgostit de tine" şi "Alături de tine". "Dacă dragoste nu e, nimic nu e", glăsuia armonios acum mulţi ani Gheorghe Gheorghiu. Şi, azi, dacă n-ar fi aceste acorduri, nici Gigi n-ar mai fi cîntăreţ. Laurenţiu Cazan s-a blocat pe portativul lui "Say Something", iar Mihai Trăistariu, cu toate octavele lui, "Tornero" va rămîne pentru marele public. De la dispariţia Laurei Stoica au trecut deja doi ani, dar iubitorii de muzică şi-o vor aminti mereu pentru "Un actor grăbit".

×
Subiecte în articol: antimonden