x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Vedete la volan

Vedete la volan

30 Iun 2004   •   00:00

Soferitele sunt in pragul isteriei. Ele au aflat cu stupoare ca, din 2005, amenzile vor fi date in functie de... sexul conducatorului auto. Discriminare? La aflarea vestii, inclusiv VIP-urile au luat pozitie.

SIMONA ECOVOIU

Desi nu s-a demonstrat ca femeile ar fi inamicul public numarul 1 al soselelor, circula totusi vorba ca, in scurt timp, ele vor scoate mai multi bani din gentuta daca lovesc mortal o gaina sau trec pe culoarea rosie a semaforului. In plus, se modifica si regulile la asigurarea de raspundere civila obligatorie, asa ca soferitele sunt din nou vizate, taxele pentru reprezentantele sexului frumos fiind usturatoare. Iata ca, dupa zeci de ani de la introducerea votului universal, faima rea a soferitelor vine sa prejudicieze emanciparea femeii. Vedetele de sex feminin au ripostat, ele fiind ferm convinse ca o soferita e cu mult mai atenta si mai corecta in trafic decat barbatii. Chiar si daca e blonda...

Politistii au pus-o sa sufle in fiola

La aflarea vestii, Daniela Gyorfi (foto) a crezut initial ca este vorba despre o gluma sau, mai rau, despre misoginism: "Eu nu cred ca femeile conduc masina mai prost decat barbatii. N-ai sa vezi soferita care duhneste a bautura si nici accidente produse de ele. Si eu conduc masina si sunt cu ochii-n patru pe sosea. Ma mai opreste Politia Rutiera, insa doar pentru controale de rutina. Saptamana trecuta tocmai iesisem din Restaurantul Casa Taraneasca si m-am trezit cu un politist care mi-a pus fiola. Credea ca daca vin de la un chef sunt bauta. S-a inselat si si-a cerut scuze. Cu ce sunt mai impiedicate femeile decat barbatii, la volan? Cred ca e o gluma de prost gust sau parerea unui misogin".

Ocoleste gastele pe sosea

Cat o priveste pe Gabriela Vranceanu Firea, ea zice ca n-a accidentat, in cei 10 de ani de soferie, nici macar o gasca: "Ceea ce se intampla este o adevarata discriminare, este un atac la adresa femeilor! Conduc atent, desi uneori mai depasesc viteza legala. M-am ales si cu amenzi, dar ce sa fac, uneori ma grabesc foarte tare si nu mai am rabdare sa merg cu doar 60 km/h. Dar sunt atenta sa nu lovesc oi, gaini, gaste sau vaci. Nu suport insa sa conduc alaturi de sotul meu, caci ma cicaleste ca o soacra!".

"Nu ma rujez la volan!"

Jojo e de parere ca nu are nici o legatura culoarea parului cu modul in care conduci, desi exista destule bancuri cu blonde la volan: "Si ce daca sunt blonda? Asta inseamna ca am alte reflexe?! Probabil soferii se uita dupa balane si, uite asa, se incurca circulatia! Eu nu sunt genul de femeie care sa se rujeze la stopuri sau sa se ia la intrecere pe sosea cu toti nebunii. Trebuie sa se renunte la ideea ca soferitele se vor alege cu amenzi babane!".

"E o prostie !"

Cristina (Blondy) spera ca celor care au avut aceasta idee sa le "treaca": "E o prostie! O sa vedeti ca femeile vor riposta si se va alege prafu’ de aceasta propunere. Eu, una, conduc bine, n-am probleme. Chiar daca mai gresim si noi, politistii inchid ochii adesea si asta pentru ca nu facem boacane mari. Raman la parerea ca barbatii sunt mai pasionati de masini, iar femeile mai atente cu ele!".

Parerea unui "El":

Mihai Traistariu (Ex-Valahia) este de partea muierilor: "Am auzit si eu vorba asta, cum ca femeile conduc ca o cizma, am preluat-o din trafic, de la soferi. E adevarat ca ele pornesc mai greu de la stop, probabil pentru ca isi refac machiajul. Cu toate astea, rar fac accidente mortale. Eu, unul, si cred ca mai sunt multi ca mine, sunt o catastrofa la volan. Am calcat doi caini, trec pe rosu, conduc aiurea. Prin urmare, ce reprosuri as putea sa le mai aduc bietelor soferite?".

BANC

Stiti ce asemanare exista intre o piersica si o soferita? "Pe amandoua le culegi din copac!"
×
Subiecte în articol: antimonden conduc