x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Vraciul de la mare

Vraciul de la mare

27 Iul 2004   •   00:00

ZI DE VARA PANA-N TOAMNA

In jurul lui Gheorghe I. Barbatu, turistii din Mamaia se aduna ca la urs. Batranul in varsta de 73 de ani zice ca trateaza toate bolile pamantului, ce i-au ingenuncheat chiar si pe cei mai tari medici. Nu a intrat in posesia vreunei pastile minune. E paranormal si se pare ca vindeca prin bioenergie...
SIMONA ECOVOIU

Ca ziaristi, am vazut si am auzit multe. Publicam acest material doar pentru ca acest personaj, Gheorghe I. Barbatu, are lipici la turisti, nicidecum ca am fi stat de vorba cu un pacient care a fost intors de pe cealalta lume.

RADIOGRAFIE. Nu stim cat bine face cand inchide ochii si ridica mainile in aer. Dar macar le da speranta muribunzilor. Optimismul vindeca adesea mai mult decat orice tratament.

O sedinta de scanare, ca sa-i zicem asa, costa doar 100.000 de lei. Barbatu iti zice in doar 5 minute ce viermi iti colcaie prin stomac. Romanii au probleme serioase de sanatate si, cum n-au timp ori bani sa ajunga la medic, nici ca au habar de starea sanatatii.

ACADEMICIAN. Paranormalul de pe Litoral le-a dat unora vesti inspaimantatoare, cum ca au cancer, cand ei pareau bine-mersi. Pe unii chiar i-a ginit, nimerindu-le diagnosticul.

L-am privit de la distanta, cu suspiciune, dar pana sa-l luam la descusut n-a durat mult. Nu putem evalua puterile sale miraculoase, dar macar il laudam ca e scolit.

Am ramas perplexa cand ne-a povestit ca el este, mai degraba, vestit si apreciat in strainatate, decat aici, printre ai lui. Barbatu este membru al Academiei Oamenilor de Stiinta, membru al Institutului International de Management si Sisteme Fuzzy din Spania, expert tehnic al ONU in inginerie chimica si lista cu titluri si premii primite peste granita continua.

AUTOR DE CARTI. A publicat si carti, precum "Vindecari si autovindecari prin bioenergie, daoism si alte terapii alternative complementare". Si le cumpara lumea, desi una bucata costa 180.000 de lei.

Ca sa nu mai pomenim de volumul "Memoriile la morile de vant", publicat de Gheorghe in 1993, care le-a starnit interesul americanilor: "In aceste pagini se afla povestea tatalui meu, care a avut probleme cu rusii si comunistii. A murit la Gherla, in conditii misterioase. Nu cred nici acum, dupa atatia ani, ca a cazut de pe schele, asa cum s-a vehiculat, in timp ce lucra la o cladire.

INDELETNICIRE. Un regizor american m-a citit si tine mortis sa realizeze un film pe aceasta tema". Dupa ce discutam despre istetimea lui si talentul sau scriitoricesc, despre necazurile pe care le-a avut cu sefii, care l-au dat afara din serviciu pe motiv, culmea, ca nu e bine pregatit din punct de vedere profesional, am revenit la noua sa indeletnicire, aceea de vraci.

Am tras cu urechea la discutiile sale cu turistii. Carora, ca sa le castige increderea, le prezenta impresionantul sau CV. A linistit-o pe doamna care s-a plans de ameteli si stari depresive. Barbatu ii zice, foarte sigur pe el, ca sufera cu glanda tiroida. Vine un alt turist care acuza aceleasi simptome.

Primeste un diagnostic identic. Ciudat, imi zic in sine, chiar toti avem probleme cu zapacita asta de glanda, ce ne da metabolismul peste cap?

"Romanii au mari necazuri cu fierea, obezitatea si glanda tiroida. Unii se duc la Spitalul 9, ca sa se caute de boli nervoase, numai ca uita sau nu stiu ca mai intai trebuie sa treaca pe la endocrinolog."

ENERGIE. Pacientii lui estivali pleaca mai vioi, dupa o pasa a la Barbatu. O fi puterea autosugestiei ori chiar intervievatul nostru ia durerea cu mana, cum se zice in popor. De la vraci am aflat si cum sta treaba cu relatiile dintre oameni: "Daca aveti colegi in prezenta carora nu va simtiti OK, e clar ca aveti de-a face cu un vampir energetic, care va seaca de energie. Ca sa parati, e musai sa tineti mainile incrucisate ori sa stati picior peste picior".

DIAGNOSTIC. Dintre politicieni, dupa spusele bioterapeutului, se pare ca presedintele tarii sta cel mai bine la capitolul camp energetic:

"I l-am calculat stand in fata micului ecran si, dintre toti colegii lui de breasla, desi nu mai e tanar, Iliescu are o energie de invidiat. Zambeste sincer si e plin de viata. Va da clasa si voua, care sunteti tineri".

SFAT

"Daca aveti colegi in prezenta carora nu va simtiti OK, aveti de-a face cu un vampir energetic. Ca sa parati, e musai sa tineti mainile incrucisate ori sa stati picior peste picior"

BOLI

"Romanii au mari necazuri cu fierea, obezitatea si glanda tiroida"

CLASA

"Dintre toti colegii lui de breasla, desi nu mai e tanar, Ion Iliescu are o energie de invidiat. Zambeste sincer si e plin de viata. Va da clasa si voua, care sunteti tineri" - Gheorghe I. Barbatu

MARE AMATOR DE BERE

Nici n-apuc bine sa inchid agenda, ca vindecatorul ne lasa cu ochii-n... Luna. Se scuza pentru cateva clipe si, descult, alearga prin nisipul umed la prima bodega. De unde se intoarce surazator cu o halba de bere: "Mai, copii, trebuie sa-mi incarc si eu bateriile cumva. Am descoperit ca berea mi-e de folos. Iar dimineata, pe stomacul gol, dau pe gat un pahar de whisky". Cam ciudatel omul asta. Ne-a invitat seara urmatoare la o analiza a campului nostru energetic, dar am chiulit de la sedinta asta, nu de alta, dar ne-am saturat de vesti proaste pe Litoral...

DIVERTISMENT

Carmen Serban preda versuri deocheate
Copiii spun lucruri trasnite la comanda cantaretei Carmen Serban. Manelista are un hit cu care face ravagii pe Litoral. Versurile ii apartin solistei, asa cum ea insasi precizeaza la fiecare spectacol. Ea incepe: "Din cocos nu faci gaina". "Nici din curva gospodina", o completeaza copiii, care au invatat pe de rost refrenul. (Catalina Iancu)

CINE CU CINE

ORESTE n-a anuntat de multa vreme divortul de Liliana si se vede treaba ca nu pierde vremea. De curand, vedeta tv se plimba agale prin statiunea Vama Veche, la brat cu o brunetica de numai 19 ani. Nu stie nimeni cum o cheama si nici Oreste nu se da in vant sa o prezinte, dar am aflat ca pustoaica ce i-a pus inima pe jar este nimeni alta decat indianca ce dansa ademenitor in videoclipul trupei Cassa Loco. (Simona Ecovoiu)

COCKTAIL

  • CATALIN DE LA AUTENTIC alearga pe plaja in fiecare dimineata de la Eforie Nord la Eforie Sud. Nu va uitati in urma lui dupa vreun pitbull fioros, nici dupa vreun sot gelos, caci nu-l fugareste nimeni. "Pur si simplu asta ma binedispune", a recunoscut el. "Ceilalti colegi artisti mi-au spus ca sunt nebun. Dar vreau sa ma mentin in forma si nu mi se pare un efort foarte mare. Inaintea fiecarui spectacol vreau sa ma eliberez de stres si de energiile negative, iar acest sport e cel mai la indemana. Prefer atmosfera deschisa a plajei decat sa merg la sala de forta sa trag de fiare." (Catalina Iancu)

  • COSTIN MARCULESCU SALVAT DE LA INEC. Costin Marculescu se afla in statiunea Jupiter, dar nu singur, ci cu o armata de manechine, carora le ofera o vacanta pe banii lui. Se pare ca actorul-fotomodel are nevoie sa fie mereu supravegheat, deoarece nu se descurca singur absolut deloc. Deunazi, lui Costin i-a trecut prin cap sa incerce marea, dar nu cu degetul, ci cu trupul. Dupa ce ca nu stie sa inoate, nu si-a luat nici colacul de salvare cu el si era sa fie inghitit de val. Costin ar fi incurcat-o rau de tot, daca langa el nu s-ar fi aflat o zeita subordonata firmei sale, care a avut inspiratia de a-l trage de par la suprafata. (Horatiu Tudor)
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden