x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber (P) Cum să alegi un trusou de botez în funcție de anotimp?

(P) Cum să alegi un trusou de botez în funcție de anotimp?

13 Oct 2023   •   10:39
(P) Cum să alegi un trusou de botez în funcție de anotimp?

Botezul unui copil, este un moment plin de semnificație și fericire în viața oricărei familii. Una dintre cele mai importante aspecte ale ceremoniei de botez, este acela de a alege un trusou de botez potrivit.

Cu toate că tradițiile și obiceiurile variază în funcție de o cultură la alta, anotimpul în care are loc botezul bebelușului joacă un rol crucial. Acest criteriu de selecție nu ia în considerare doar aspectul estetic ci și pe cel practic.

Trusoul de botez este primul pe lista de cumpărături a nașilor apoi urmează hăinuțele pe care le va purta copilul. Se poate alege în funcție de tematică sau culori preferate dar cele mai importante sunt anotimpul dar și calitatea acestuia. De asemenea, hăinuțele pe care trebuie să le poarte copilul la botez, țin seama de câteva criterii importante. Buna desfășurare a botezului depinde și de confortul bebelușului, așadar, ținând cont de sfaturile din rândurile următoare, vei putea să ai un eveniment reușit.

 

Alegerea trusoului de botez pentru primăvară și vară

Dat fiind faptul că primăvara este un sezon al renașterii, al noilor începuturi, se poate alege un trusou de botez care să fie în ton cu simbolistica acestui sezon.

Culorile deschise precum pastelurile sau verdele proaspăt sunt alegeri populare. Pentru băieți se poate opta pentru costume elegante în nuanțe neutre su chiar colorate iar pentru fetițe poți alege rochițe din țesături moi și delicate ce se vor potrivi cu acest sezon.

Pentru că vara simbolizează bucurie și căldură, un trusou de botez potrivit ar putea să fie compus din culori vesele și accesorii pentru bebeluș de calitate. Poți selecta și un model care are o tematică marină care să ducă cu gândul la sezonul estival.

Alegerea trusoului de botez pentru toamnă și iarnă

Toamna, culorile pământii precum maro, portocaliu sau verde închis sunt alegeri destul de populare. Iarna, poate să te inspire și să te ducă cu gândul la magia sărbătorilor, În aceste două sezoane se pune accentul pe căldură și pe confortul oferit de materialele folosite care să compună trusoul de botez.

Un aspect important de care trebuie să ții cont, este calitatea trusoului dar și a hăinuțelor de botez pe care le alegi pentru bebeluș. Acestea trebuie să fie confecționate din materiale de calitate și prietenoase cu pielea sensibilă a bebelușului, așa cum este bumbacul.

 

Ce conține trusoul de botez pentru bebeluși?

Un trusou de botez este compus din pânza de mir în care se învelește bebelușul, un prosop cu capișon, fașă, sticluță de mir, cutiuță pentru șuviță, prosopul pentru preot, săpun pentru preot, săculeț din organza în care se pune săpunul. Iar în funcție de preferințe sau de modelele care se găsesc în magazine, aceste trusouri mai pot conține și alte tipuri de produse.

Calitatea este un aspect important, dincolo de orice alt aspect care ține de estetică și de preferințele personale. Poți achiziționa un trusou botez  Atelierele Cris dacă nu știi unde ai putea să găsești produse care să aibă un raport bun între calitate și preț.

Indiferent de anotimpul în care are loc botezul bebelușului, trebuie să te asiguri că materialele sunt moi și confortabile. De asemenea, deși unele detalii precum nasturii sau diverse tipuri de aplicații pe hăinuțe pot să fie atractive și drăguțe, trebuie să ții cont că sunt ușor de pus și de scos.

În final, trusoul de botez trebuie să reflecte preferințele și personalitatea familiei dar și să fie adaptat condițiilor meteorologice ale anotimpului în care are loc fericitul eveniment.

Cu o selecție atentă a ținutei și accesoriilor care fac parte din taina botezului, copilul va fi pregătit să primească binecuvântările și sărbătoarea cu zâmbetul pe buze altăuri de părinți și nași și toți ceilalați invitați. 

 

×
Subiecte în articol: trusou de botez