x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Povestea impresionantă a celor doi frați abandonați, care ajung în fața Marelui Zid

Povestea impresionantă a celor doi frați abandonați, care ajung în fața Marelui Zid

27 Sep 2017   •   11:58
Povestea impresionantă a celor doi frați abandonați,  care ajung în fața Marelui Zid

Virgil și Vișinel Bălan provin dintr-o familie modestă cu treisprezece copii, dar au fost ,,smulși din brațele părinților” și încredințați unui centru de plasament încă de la o vârstă fragedă. În această seară, cei doi vin în emisiunea fenomen care schimbă vieți  The Wall-Marele Zid pentru a demonstra că orice experiență te poate ajuta să te reinventezi dacă înveți din ea. Au un trecut dificil, dar speră că această competiție le va confirma că, în cele din urmă, norocul poate fi de partea lor.

Visul celor doi frați este de a-și urma pasiunile la care visau din copilărie, dar pe care nu au avut ocazia din cauza greutăților materiale cu care s-au confruntat. Mărturisesc că pe parcursul vieții au avut ocazia să întâlnească oameni cheie ce i-au ghidat, de aceea cu posibilul câștig din emisiune și-ar dori să întindă și ei o mână de ajutor celor nevoiași. Frații Bălan vor să deschidă un centru de tranzit care să asigure post-instituționalizarea tinerilor majori, încercând astfel să prevină infracționalitatea și dificultățile unei vieți materiale nesigure.

Copilăria celor doi a fost o încercare continuă, căci despărțirea de părinți i-a marcat profund, iar lipsa unui cămin nu a făcut decât să îi debusoleze și mai mult. Fratele mai mic, Vișinel, povestește cum într-una din zile, doi soldați l-au luat din leagănul din Onești și l-au dus într-o călătorie fără să îi explice prea multe. Erau frații săi, ce plănuiseră prima întâlnire cu mama biologică, însă momentul nu l-a emoționat, ci l-a derutat: ,,ea plângea și mă strângea în brate, iar eu stăteam ca un stâlp, nu simțeam nimic.”. Frații Bălan au trăit lucruri de neimaginat, dar au continuat să viseze și nu au renunțat la educație, știind că doar prin studiu pot ajunge oameni de succes. Crescuți la casa de copii, au ajuns astăzi să ocupe funcții în Cabinetul Parlamentar și Camera Deputațitor, sau să ghideze activitatea Direcției Generale De Asistență Socială Și Protecția Copilului.

În această seară, Virgil și Vișinel Bălan ajung pe platoul emisiunii ,,The Wall- Marele Zid” transformați în ,,modelul” de care aveau nevoie în copilărie. Legătura pe care o au constituie, fără îndoială, un atu mai mare ca orice strategie, iar situațiile limită în care i-a pus viața au fost un antrenament pentru atingerea celui mai îndepărtat țel. Acum au un singur scop- de a cuceri Marele Zid și dacă vor reuși, telespectatorii Antena 1 pot vedea miercurea aceasta, de la ora 20:00.

×
Subiecte în articol: The Wall-Marele Zid