x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Relatii 10 semne care arată că dragostea ta este puternică și va rezista în timp

10 semne care arată că dragostea ta este puternică și va rezista în timp

de Anastasia Paul    |    22 Feb 2024   •   19:45
10 semne care arată că dragostea ta este puternică și va rezista în timp
Sursa foto: Hepta

Fără îndoială, fiecare relație este unică. Dar indiferent cine sau unde s-a întâlnit un cuplu sau de problemele cu care se confruntă, fiecare persoană merită să fie fericită.

Nu este surprinzător faptul că un partener ar putea pune la îndoială sănătatea relației în care sea află atunci când apar probleme. Să te simți mulțumit, iubit, calm și fericit sunt toate semnele unei relații sănătoase. Însă atunci când frica, tristețea, descurajarea, furia și ura se strecoară, putem începe să punem sub semnul întrebării aceeași iubire.

Iată 10 semne că iubirea ta este puternică și făcută să reziste:

1. Faceți lucrurile împreună, chiar și atunci când sunt diferite
Unii susțin că oamenii care se iubesc trebuie să aibă gusturi similare - în muzică, filme, hobby-uri, etc. Cu toate acestea, multe cupluri de succes prosperă datorită diferențelor ușoare care îi atrag unul spre celălalt.

O relație este sănătoasă atunci când partenerii se sprijină unul pe celălalt, chiar și atunci când iubesc lucruri diferite. Partenerul tău ar putea fi pasionat de baseball, în timp ce ție nu-ți place sportul. Pe de altă parte, s-ar putea să-ți placă să te uiți la emisiuni tv, în timp ce partenerul tău nu le suportă.

Dar, în ciuda faptului că nu ai aceleași interese, participi la acel meci de baseball, așa cum partenerul tău stă lângă tine în timp ce urmărești cel mai recent episod al emisiunii tale preferate. De ce? Pentru că, deși cuplurile care au multe în comun au niveluri mai mari de satisfacție conjugală, sunt la fel de fericite atunci când împărtășesc acele hobby-uri împreună.

2. Vă dați spațiu unul altuia
O relație sănătoasă nu înseamnă să facem totul împreună tot timpul. De fapt, atunci când se întâmplă acest lucru, este un indiciu al unui dezechilibru în relație și ar putea fi un semn flagrant de codependență.

În plus, cercetările arată că acele cupluri care au tendința de a nu se prinde unul de altul sau au un stil de atașament anxios sunt mai singuri și mai stresați decât persoanele cu un stil de atașament sigur.

Fiecare partener ar trebui să aibă spațiu pentru a-și urmări propriile vise și interese. Dacă partenerul tău vrea să joace golf în weekend, în timp ce tu preferi să mergi  în oraș cu prietenii tăi, nu înseamnă că vă iubiți mai puțin, înseamnă doar că aveți și o viață separată unul de celălalt.

Împlinirea care vine dintr-o astfel de libertate face ca un cuplu iubitor sa se simta si mai aproape. De asemenea, deschide și alte posibilități de creștere în viață.

3. Luați decizii împreună
Luarea deciziilor poate provoca conflicte într-o relație. Chiar și atunci când un partener este conservator și permisiv, luarea deciziilor unilaterale nu funcționează niciodată. Relația este cu adevărat sănătoasă numai atunci când ambii parteneri sunt capabili să se consulte și să evalueze problemele împreună.

Aceasta înseamnă să permiteți compromisuri în care dorințele unui partener nu câștigă întotdeauna. La urma urmei, relațiile se bazează pe conceptul de compromis iar ajungerea la o decizie cu care ambele părți sunt de acord este un indicator al unui parteneriat sănătos.

4. Experimentați adevărata bucurie în relație
Este interesant să vezi un cuplu în care partenerii luptă unul cu celălalt în timp ce pretind că se iubesc. În timp ce o relație nu poate fi doar zâmbete, o lipsă generală generală de bucurie și fericire este un semnal roșu că relația nu este atât de sănătoasă pe cât pare.

Studiile au descoperit că „cei cu hipercompetitivitate au o dorință puternică de a-și controla partenerii, de a menține sentimente de neîncredere față de ei și de a le oferi puțin sprijin emoțional”. Și, în timp ce o mică competiție amicală între parteneri este bună, exagerarea arată lipsa de fericire.

Relația ta ar trebui să aibă un nivel de bază de râs și bucurie. Acest lucru menține un cuplu, chiar și atunci când se confruntă cu momente grele din viață.

5. Vă tratați unul pe altul cu bunătate
Aceasta înseamnă că fiecare partener din relație dă dovadă de grijă, simpatie, considerație și apreciere autentică față de partenerul său. O relație în care partenerii se ceartă în mod constant unul pe celălalt nu poate fi sănătoasă.

A te trata unul pe celălalt cu ură și dispreț poate semnifica un viitor sumbru pentru orice cuplu, fie că se întâlnesc de câteva luni sau s-au căsătorit de ani de zile. Arătarea dragostei reciproce și a respectului unul față de celălalt este un semn de parteneriat excelent, unul în care empatia și compasiunea sunt pe primul loc.

6. Relația ta este construită pe încredere
A avea încredere unul în celălalt înseamnă a crede unul în celălalt la toate nivelurile. Dar asta nu este o noțiune pe care oamenii o spun despre relații pentru a încuraja cuplurile să aibă încredere. De fapt, cercetările spun că oamenii prețuiesc încrederea ca un indicator al vulnerabilității, fidelității și apropierii emoționale într-o relație.

Cuplurile care nu au încredere au un tendința de a ascunde lucruri și de a păstra secrete unul față de celălalt. Poate chiar să pară că trăiesc o viață separată de partenerul lor, fără a-și împărtăși adevărata natură. Problema apare atunci când un partener descoperă infidelitatea însoțitorului său, chiar dacă nu are legătură cu înșelarea.

A avea încredere înseamnă să știi că secretele tale și ale partenerului tău sunt în siguranță.

7. Vă angajați în lupte productive
Un lucru pe care fiecare cuplu trebuie să-l accepte și să trăiască este că ambii sunt oameni. Aceasta înseamnă că vor apărea erori și vor apărea întotdeauna dezacorduri. Acesta este momentul în care au loc luptele, și sunt complet normale.

Dar nu este vorba despre cantitatea de lupte sau la ce se referă ele; mai degrabă, este vorba despre modul în care cuplurile corectează acele greșeli atunci când se întâmplă și trec de ele. Și cel mai bun mod de a face acest lucru este ca ambii parteneri să urmărească să rezolve orice problemă a apărut sau să fie orientați către soluții.

Luptele în relații nu sunt menite să se încheie cu victorie. În schimb, ele ar trebui să conducă la găsirea unui teren comun.

8. Vă construiți unul pe altul
Cuplurile care văd activitățile fiecărui partener ca fiind benefice ambilor parteneri sunt cu siguranță corecte și sănătoase. Pe de altă parte, cuplurile care nu oferă suport emoțional în momente de nevoie nu sunt deloc parteneri. Și ar putea indica că relația cu siguranță nu este una productivă.

Oamenii din orice relație ar trebui să lucreze pentru a-și face partenerii oameni mai buni în viață. Aceasta include sprijinirea reciprocă în urmărirea pasiunii fiecărui partener și oferirea unui umăr pe care să plângă în momente de nevoie.
Unul dintre cele mai mari semne că dragostea ta este puternică și făcută să dureze este să ai un partener care este acolo pentru tine.

9. Împărtășiți obiective viitoare
Deși nu există doi oameni âla fel, relațiile sunt construite pe platforma obiectivelor comune și a aspirațiilor viitoare. Un cuplu nu poate spera la succesul viitor atunci când nu sunt de acord cu privire la elementele de bază ale viitorului lor împreună!

De exemplu, cuplurile ar trebui să se pună de acord unde să locuiască, unde să lucreze, câți copii ar trebui să aibă (sau chiar dacă vor sau nu să aibă copii), unde să investească. Aceste planuri pe 5, 10 și 15 ani arată cât de solidă este relația ta.

Aceste acorduri le permit oamenilor să crească într-o relație pentru că fără obiective comune pentru viitor, nu te poți aștepta ca legătura să dureze.

10. Aveți dragoste și atracție reciprocă
Când o relație este construită pe altceva decât iubire, atracție și afecțiune unul pentru celălalt, viitorul ei este în joc. Acestea sunt cele mai elementare și naturale lucruri care leagă oamenii într-o relație, până la urmă.

Studii multiple susțin importanța atracției și a iubirii reciproce în relații. Și, în timp ce atracția fizică este importantă, desigur, există și atracție emoțională și mentală.

Cuplurile aflate în relații puternice au toate semnele enumerate mai sus și arată doar cât de mult sunt menite să fie împreună, potrivit yourtango.com.

 

×
Subiecte în articol: dragoste relaţii