x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Relatii 9 semne că ai o personalitate obositoare

9 semne că ai o personalitate obositoare

de Anastasia Paul    |    30 Ian 2024   •   21:30
9 semne că ai o personalitate obositoare
Sursa foto: Hepta

Să fim realiști. Există aproape 8 miliarde de oameni în lume, așa că există șanse destul de mari să nu fim pe placul tuturor.

Cu toate acestea, există o diferență între a da din când în când peste cineva care nu se află pe aceeași lungime de undă cu tine, și a întâmpina probleme în aproape fiecare prietenie pe care o ai.

Prima situație este complet normală însă cea din urmă poate fi un semn că personalitatea ta are nevoie de o schimbare, notează hackspirit.com.

Iată 9 semne că ai o personalitate obositoare, pe care alții o consideră incomodă:

1) Vorbești doar despre tine

Vine un moment în care trebuie să încetăm să vorbim numai despre noi înșine și să ne interesăm și de viețile altora. Fă un pas înapoi și gândește-te la cele mai recente cinci interacțiuni ale tale.

I-ai adresat celeilalte persoane întrebări care nu au avut deloc legătură cu tine? Ai petrecut foarte mult timp împărtășind ceva despre tine, fără să-ți întrebi interlocuttorul ce mai face? Te-ai simțit curios în legătură cu viața lui sau pur și simplu ai vrut să împărtășești informații despre a ta?

Răspunsurile te vor îndrepta în direcția corectă.

2) Îți vezi prietenii ca jurnale personale pe două picioare

Doar să vorbești despre tine însuți este un lucru, dar a intra în detalii incredibile despre lucruri de care cealaltă persoană nu este interesată este cireașa de  pe tort. Dacă conversațiile tale cu ceilalți sunt unilaterale, există o mare probabilitate să ai o personalitate obositoare.

Cea mai bună cale de a merge înainte este să fii interesat activ de ceea ce fac prietenii tăi și de cum se simt.

3) Reclamant profesionist
Negativitatea este obositoare. În plus, este contagioasă. Deoarece emoțiile au puterea de a se răspândi între oameni, momentul în care intri într-o cameră și începi să te plângi este momentul în care toți ceilalți încep să se simtă și mai rău.

Viata e nedreaptă. Este plin de ghinion, neplăceri, tragedii teribile și vreme instabilă. Dar plângerea continuă nu va rezolva nimic. Doar îi va face pe oameni să se simtă inconfortabil în prezența ta.

Dacă ceva te deranjează, ai două soluții:

-Fă ceva în privința asta
-Acceptă-l și dă-i drumul
Bineînțeles, nu spun că nu poți să povestești din când în când. Dar nu exagera. Prea multă negativitate este... ei bine, obositor.

4) „Hai să fim de acord că nu suntem de acord” nu funcționează pentru tine
Deși discuțiile în contradictoriul pot fi interesante și stimulatoare din punct de vedere intelectual, uneori se transformă în luptă continuă.

Cu timpul, toți oamenii vor pleca de lângă tine pentru a nu intra în discuții care nu duc nicăieri. 

5) Iei lucrurile personal
Dacă fiecare cuvânt este ofensator ori disproporționat pentru tine, provoci stări tensionate. De asemenea, dacă spui direct tot ce crezi, oricât de dur ar fi, amintește-ți că „onestitatea brutală” este doar cruzime deghizată. Mai mult, reține că majoritatea lucrurilor pe care le fac și spun oamenii nu au nicio legătură cu tine ca persoană.

Cu toții ne proiectăm propriul comportament asupra celorlalți mai des decât am dori să admitem. Privim lumea printr-o lentilă foarte subiectivă și, oricât de mult ne bucurăm de sesiunile ocazionale de bârfă, suntem în cele din urmă destul de absorbiți de noi înșine.

Nu ești atât de important. Toată lumea ține prea mult la propria viață.

6) Îți lipsește flexibilitatea

Știi care este o trăsătură de personalitate cu adevărat obositoare? Rigiditatea.

Oamenii care trec în modul de furie în momentul în care lucrurile nu merg conform planului, care doresc ca totul să fie făcut după cum doresc și care stabilesc reguli pe care să le urmeze alții sunt foarte incomozi.

Deși este complet în regulă – încurajat, de fapt – să stabilești limitele și să-ți protejezi liniștea sufletească, există o diferență între a da prioritate bunăstării mentale și a vedea obstacolele de la fiecare colț.

Viața este în mod inerent haotică. Nu totul va decurge așa cum te aștepți.

Combaterea incertitudinii prin flexibilitate, nu numai că te va face mai plăcut celorlalți dar te va ajuta să își diminuezi propria anxietate și stres.

7) Nu te bucuri de momentul prezent 
Deși este normal să oferi prietenilor sprijin emoțional, vine un moment în care totul devine... prea mult.

Oamenii care au personalități obositoare sunt adesea blocați în tărâmul imaginar numit „Viitor”, îngrijorându-se de asta și de asta, fără să ia niciodată o pauză pentru a trăi în prezent.

Prietenii tăi nu vor putea niciodată să-ți ofere suficientă asigurare pentru a-ți alunga grijile.

Trebuie să faci singur treaba. Yoga, meditație, relaxare.

8) Resentimente
Toți avem resentimente, la un moment dat. La urma urmei, resentimentele nu sunt ușor de scuturat și, uneori, pot servi chiar ca motivație pentru a lucra la visele tale.

Dar dacă nu poți să mergi mai departe, ținerea de ranchiună poate deveni o problemă.

Fiecare relație întâmpină obstacole. Partenerii și prietenii tăi vor face ceva care să nu-ți placă. Dar odată ce ai vorbit despre asta, ai primit scuze și ai văzut o schimbare în comportament, este timpul să lași întâmplarea în trecut.

Prea mulți oameni se folosesc de greșelile trecute pentru a câștiga o luptă în prezent și, din păcate, această strategie nu te ajută să ieși în frunte – arată doar o lipsă de grație și iertare.

Trecutul este trecut. Dacă vrei ca prieteniile și relațiile tale să funcționeze pe termen lung... în cele din urmă trebuie să lași lucrurile în urmă.

9) Ești foarte critic
Fiecare este uniuvers întreg de gânduri, dorințe, emoții,șa că estede înțeles că avem opinii, comportamente și moduri de viață diferite.

A face presupuneri rapide, a critica  și a prezenta opinii înguste sunt acțiuni care te limitează să explorezi întreaga gamă a ceea ce îți oferă viața.

Când îți deschizi mintea și îi accepți pe ceilalți așa cum sunt,  atunci îți extinzi experiența despre ceea ce înseamnă a fi uman.

Dacă descoperi că ai o personalitate obositoare pe care mulți oameni o consideră inconfortabil, amintiți-vă că personalitatea ta nu este bătută în cuie.

Poți să reflectezi, să evoluezi și să te schimbi. Îți poți întâlni sinele superior.

Totul începe acum.



 

×
Subiecte în articol: personalitate relaţii obositor