x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Relatii Ce nume îi dai copilului tău? Tendințe 2025 pentru bebeluși

Ce nume îi dai copilului tău? Tendințe 2025 pentru bebeluși

de Anastasia Paul    |    23 Oct 2024   •   19:15
Ce nume îi dai copilului tău? Tendințe 2025 pentru bebeluși
Sursa foto: Unsplash.com

Dacă ești însărcinată, numele de bebeluși în tendințe sunt primele căutate iar dacă nu ești gravidă, este distractiv să le citești. 

Cu toții vrem să vedem dacă numele noastre sau ale copiilor noștri sunt pe listă. De aceea, așteptăm întotdeauna cu nerăbdare listele de nume populare realizate  de Nameberry. Site-ul popular a lansat recent 10 tendințe de nume pentru bebeluși în 2025, împreună cu o mulțime de sugestii și s-ar putea să fii surprins.

Nume fast-fashion

Această categorie nu are nimic de-a face cu mărcile de modă reale. În schimb, se inspiră din ideea de fast fashion - îmbrăcăminte care se bazează pe tendințele actuale, dar are o ușoară întorsătură. Cum se aplică asta la numele copiilor? Numele la modăse bazează pe nume populare, dar sunt scrise diferit, combină diferite stiluri sau onorează diferite culturi într-un singur nume.

Acest lucru îți permite să alegi o versiune originală a unui nume familiar și îl ajută pe micuțul tău să iasă în evidență printre viitorii colegi de clasă. De exemplu, Becca ar putea fi scrisă Bekka sau Kyle ar putea fi actualizat Kile. Bonus: Unele dintre aceste nume fast-fashion sunt neutre din punct de vedere al genului.

Amila
Kyren
Eydan
Nikko
Skylynn
Scottlynn
Shilo
Riven

Această tendință a numelui bebelușului se concentrează pe evidențierea moștenirii personale a familiei și a călătoriilor unice ale strămoșilor. Drept urmare, aceste nume se simt autentice, creative și semnificative, ca să nu mai vorbim de moderne. Jocurile Olimpice de vară și o conversație despre diversitate și incluziune au adus, de asemenea, această tendință în prim-plan. Câteva nume în acest sens sunt: Wayan (în balineză pentru „cel mai în vârstă”), Sen (un nume japonez unisex cu mai multe sensuri) și cele de mai jos.

Chiara
Eleni
Ivo
Luca
Oona
Suni
Kenzo
Soren

Nume literale pentru copii

Aceste idei drăguțe sunt jucăușe și distractiv de spus, mai ales atunci când le asociezi cu o silabă și creezi o mică poreclă care se rostogolește de pe limbă ca o rimă.

Inspirația pentru acest grup vine de la influenceri, precum modelul Nara Smith, care și-a numit copilul Whimsy Lou, și vedeta TikTok Savannah LaBrant, care a ales Blue pentru băiețelul ei. Aceste nume dulci pentru bebeluși sunt departe de numele populare ale adulților din ultimul timp, precum George și Agnes.

Pui
Koda
Ecou
Dolly
Teo
Pic
Lula
Posey
Lilibet (Acest nume regal! Era porecla reginei Elisabeta a II-a, iar prințul Harry și Meghan Markle i l-au dat fiicei lor.)

Rebrand de țară

Muzica country este pe val acum datorită popularității albumului Cowboy Carter al lui Beyoncé și a emisiunilor TV cu tematică occidentală, precum Yellowstone și 1883. Dar aceste tendințe de nume de copii country nu sunt cele evidente - cum ar fi, de exemplu, Montana sau Clementine. În schimb, se înclină puțin mai moale, cu o senzație vintage care poate fi mai atrăgătoare.

Lista de rebrand-uri de țară este, de asemenea, o combinație grozavă de nume de țări clasice, de modă veche și cele din țări care nu vorbesc engleza, potrivit Nameberry.

Trifoi
Dottie
Abner
Hiram
Loretta
Mabel
Enoh
Santos

Un refugiu sigur

Cu toții ne dorim ca ai noștri copii să crească într-o lume pașnică – iar această tendință a numelui bebelușului reflectă acest sentiment. Îngrijorările legate de război, alegeri și siguranța armelor i-au văzut pe părinți mai puțin interesați de cuvintele „pericol” (cum ar fi Gunner și Arson). În schimb, caută nume care oferă confort și siguranță.

Arcadia
Fericire
Concordia
Foster
Refugiu
Oază
Shalom
Încredere

Nume feminine

Acest termen se referă la puterea fetelor, cu un rol distinctiv de femeie. Aceste nume elegante merg dincolo de ideile feminine pentru a oferi un sunet mai sofisticat, ca să nu mai vorbim de rădăcini puternice, precum Lilith și Ophelia.

Cordelia
Smarald
Juno
Oriana
Seraphina
Xanthe
Rhiannon
Salomee

Nume de peisaje

Când căutau nume din natură, părinții obișnuiau să se bazeze pe flori și plante. Dar acum  este un joc echitabil și, în acest grup vei găsi Dune, Reef și chiar Tide. Așadar, dacă locuiești într-o zonă larg deschisă sau dorești să te întorci la natură, iată șansa ta de a-ți încununa micuțul cu un nume care se potrivește cu această sensibilitate. Bonus: Aceste nume încrucișează delimitările tradiționale de gen, astfel încât mamele de băieți și fete pot alege din acest grup.

Nor
Coastă
Dumbravă
Teren
Ţărm
Vale
Secară
Piatră

Nume din altă lume

Atingerea stelelor și a marelui necunoscut este punctul aici, deși lista nu se bazează pe extratereștri sau teme ale erei spațiale, precum Orion sau Cometă. Mai degrabă, există o atmosferă SF care s-ar putea simți destul de potrivită pentru noul venit din familia ta.

Nameberry spune că acest grup la modă se adresează părinților mai tineri „care pot exista în metavers și acceptă limitele realității. Ei vor ca ai lor copii să se bucure de misterul Universului și să se simtă conectați la ceva mai mare decât umanitatea.”

Arwen
Cielo
Aslan
Vreodată
Lyra
Solstițiu
Merlin
Rune

Nume de crocodili

Ideea aceste că aceste nume sunt atât de urâte, încât au rămas ascunse în istoria unei familii. Dar astăzi s-au întors și sunt pregătite pentru lumina reflectoarelor. 

Enid
Hester
Clyde
Morris
Lois
Selma
Vernon
Wilbur

Nume de generație „Z”

Este perfect logic ca tinerii din Generația Z, care acum devin părinți, să aleagă nume care se potrivesc personalității lor. Dar când vine vorba de această categorie, generația Z pun de fapt litera z în față și în centru, optând pentru sunetul zgomotos din interiorul sau la începutul numelui (cum ar fi Alonzo sau Zara), precum și modificarea unor ortografii ale numelor existente pentru a pune acel z acolo, potrivit readersdigest.com.

Azur
Izara
Enzo
Mazie
Zinnia
Zayn
Zefir

×
Subiecte în articol: bebeluşi nume nume bebelusi