x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Relatii Divorțul la o vârstă mai înaintată: Femeile se vindecă mai greu decât bărbații

Divorțul la o vârstă mai înaintată: Femeile se vindecă mai greu decât bărbații

de Redacția Jurnalul    |    07 Feb 2024   •   22:15
Divorțul la o vârstă mai înaintată: Femeile se vindecă mai greu decât bărbații
Sursa foto: Unsplash.com

Un studiu recent publicat în Journal of Epidemiology & Community Health a identificat o tendință îngrijorătoare. Femeile par să se confrunte cu dificultăți emoționale mai mari decât bărbații după un divorț sau o despărțire la o vârstă mai înaintată.

Studiul a analizat datele din Finlanda, ale 228.000 de persoane cu vârste cuprinse între 50 și 70 de ani.

Utilizarea antidepresivelor a crescut semnificativ în anii premergători și ulteriori dizolvării unei uniuni, mai ales la femei.

Această creștere a fost observată indiferent de tipul de dizolvare a uniunii (divorț, separare, deces).

Femeile au prezentat o creștere mai pronunțată a consumului de antidepresive în comparație cu bărbații, iar vulnerabilitatea crescută a persistat indiferent de motivul despărțirii.

În caz de împăcare sau de cuplu nou, femeile și bărbații au ajuns la o scădere temporară a consumului de antidepresive. Beneficiul nu a fost de lungă durată, mai ales pentru femei. Nivelurile de antidepresive au revenit la valorile de dinainte de împăcare relativ repede la femei.

Acest aspect contrastează cu așteptările generale conform cărora găsirea unui nou partener ar putea oferi un sprijin emoțional de durată și contribui la o îmbunătățire susținută a sănătății mintale.

„Problema poate fi legată de explicații conform cărora căsătoria aduce beneficii sănătății mentale a bărbaților într-o măsură mai mare decât femeilor, iar bărbații mai în vârstă sunt mai predispuși decât femeile să caute sprijin emoțional în cadrul unui cuplu nou", au explicat cercetătorii.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: divort antidepresive