x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Relatii Cum își imaginează femeile partenerul ideal. Vârsta schimbă alegerile

Cum își imaginează femeile partenerul ideal. Vârsta schimbă alegerile

de Anastasia Paul    |    15 Dec 2023   •   21:30
Cum își imaginează femeile partenerul ideal. Vârsta schimbă alegerile
Sursa foto: Hepta

Alegerile femeilor diferă odată cu înaintarea în vârstă și provoacă opiniile tradiționale în această problemă, arată o analiză a cercetătorilor de la Universitatea din Gottingen.

Oamenii de știință au realizat un studiu amplu, care a implicat peste 20.000 de femei, pentru a înțelege modul în care vârsta influențează preferințele pentru un partener romantic.

O echipă de la Universitatea din Göttingen a investigat relațiile complexe dintre vârstă și preferințele pentru un partener dintr-un eșantion mare, internațional, de femei singure.

În timp ce calități precum bunătatea și suportul emoțional au rămas constante, indiferent de vârstă, odată cu trecerea timpului acestea tind să aleagă parteneri mai încrezători, mai asertivi și sunt mai deschise către diverse intervale de vârstă, inclusiv parteneri mai tineri.

Interesant este că importanța intențiilor parentale ale partenerului atinge vârful în jurul vârstei de 28 de ani și scade ulterior, mai devreme decât se așteptau oamenii de știință, pe baza teoriilor evoluției.

Acest studiu oferă noi perspective asupra modului în care preferințele pentru parteneri ale femeilor evoluează odată cu trecerea timpului, provocând opiniile tradiționale în această chestiune.

Studiul a inclus un eșantion mare, internațional, de femei singure, cu vârste între 18 și 67 de ani, inclusiv femei heterosexuale, bisexuale și lesbiene, notează neurosciencenews.com.

×
Subiecte în articol: relaţii partener ideal vărsta femei