x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Relatii Primăvara aduce cu ea "sezonul despărţirilor"

Primăvara aduce cu ea "sezonul despărţirilor"

15 Mar 2018   •   15:18
Primăvara aduce cu ea "sezonul despărţirilor"

În condiţiile în care vremea se încălzeşte, iar soarele este prezent mai mult timp, primăvara nu este singura care îşi intră în drepturi, căci şi relaţiile sunt mai predispuse să se încheie în această perioadă a anului, scrie The Independent.

Lunile de primăvară marchează începutul aşa-numitului “sezon al despărţirilor” – momentul în care relaţiile începute în sezonul rece ajung la final.

Potrivit psihologului şi sociologului Danielle Forshee, diminuarea perioadei în care vedem razele soarelui în lunile de iarnă şi creşterea acestei perioade în lunile de vară au de-a face cu despărţirile.

Danielle Forshee a declarat pentru Cosmopolitan că “sezonul relaţiilor” are loc pentru că “scade perioada în care vedem razele soarelui, iar corpul produce mai multă melatonină, un hormon care răspunde la întuneric şi care te face să te simţi obosit, producând astfel mai puţină serotonină, neurotransmiţătorul care te face fericit şi bun”.

Însă “pe măsură ce razele soarelui sunt tot mai prezente, creierul produce mai puţină melatonină şi mai multă serotonină, făcându-te să te simţi mai fericit, motiv pentru care nu mai simţi nevoia să stai în preajma cuiva pentru a te simţi protejat şi fericit”.

 

 

×
Subiecte în articol: primavara sezonul despartirilor