x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Târg de Sfântul Ilie la Muzeul Naţional al Ţăranului Român în perioda 21-23 iulie

Târg de Sfântul Ilie la Muzeul Naţional al Ţăranului Român în perioda 21-23 iulie

de Redacția Jurnalul    |    22 Iul 2023   •   06:20
Târg de Sfântul Ilie la Muzeul Naţional al Ţăranului Român în perioda 21-23 iulie

Muzeul Naţional al Ţăranului Român organizează, de vineri până duminică, în perioada 21-23 iulie, Târgul de Sfântul Ilie.

Potrivit unui comunicat al MNŢR, programul de vizitare al Târgului este de la orele 10.00 până la orele 18.00.

"Meşteşugari, artizani, anticari şi artişti aduc la târg: obiecte ceramice, furci, lăzi de zestre, icoane, mobilier pictat, ii vechi şi noi, fote, vâlnice, marame, catrinţe, podoabe, obiecte din piele, covoare, cruci de lemn, obiecte din pâslă, mobiliă veche, obiecte din gospodărie, jucării şi multe alte lucruri frumoase pe care le puteţi tocmi şi cumpăra, în miez de vară, la Muzeul de la Şosea", se arată în comunicat.

Organizatorii evidenţiază că nu vor lipsi nici bunătăţile precum prăjiturile de casă, mierea de albine ori ierburile de leac, dar nici tradiţionala ţuică.

Sâmbătă şi duminică, cei mici sunt aşteptaţi la demonstraţii şi atelier de teracotă, modelaj şi ceramică arsă, cu artista ceramistă Ramona Stanca, pecizează sursa citată.

Preţul biletului de intrare la târg: adulţi - 12 lei; pensionari - 6 lei; studenţi - 3 lei.

Biletele pot fi achiziţionate şi online de pe www.booktes.com

Organizatorul târgului este Muzeul Naţional al Ţăranului Român, coordonatorii evenimentului fiind Oana Constantin şi Simona Hobincu (Secţia Educaţie muzeală).

MNŢR arată că, potrivit tradiţiei, de ziua Sfântului Ilie, pe 20 iulie, oamenii nu lucrau, pentru a nu cădea grindina, şi nu mâncau mere, pentru ca grindina să nu fie de mărimea acestora.



››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×