x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Alimentatia romanilor

0
31 Oct 2005 - 00:00

Oda oalei cu sarmale


editorial de Carmen Anghel
Care credeti ca este primul cuvant care le vine in minte romanilor atunci cand sunt intrebati despre mancarea romaneasca? Sarmale. O sa spuneti ca era previzibil. Ati vazut dumneavoastra nunta, botez, sarbatoare, inmormantare, aniversare, onomastica sau o masa mai importanta de familie fara oala cu sarmale? Sunt traditionale. O spun tot cei din sondaj. Este adevarat ca exista si persoane care stramba din nas la acest obicei culinar si-si organizeaza nunta, botezul, onomastica si asa mai departe cu sofisticarii de pe alte meridiane.

Nu am mancat pe nicaieri pe unde am fost sarmale precum cele pe care le face mama. Ai manca pana te-ar lasa respiratia, ai pune si in buzunar, le degusti cand sunt inca pe foc, te oparesti precum lupul din povestea lui Creanga, dar tot inghiti. Gogart, gogart aluneca sarmaua pe gat. E o nebunie! Si de fiecare data spui: "Mama, niciodata nu ai facut sarmale bune ca acestea!". Este povestea tuturor celor care au o mama care respecta traditia si i-a indopat si pe ei cu traditionalele sarmale.

Eu cred ca aceia dintre respondenti care au incoronat sarmaua regina tuturor bucatelor din Romania sunt oameni care respecta si iubesc traditia, si nu pentru ca nu ar avea atata imaginatie incat sa serveasca, sa zicem, sushi. Ca sa parafrazam: Daca traditie nu e, nimic nu e!
Citeşte mai multe despre:   diverse

Serviciul de email marketing furnizat de